Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Οι παρασκηνιακές ενέργειες για τον “άρχοντα’ της κεντροαριστεράς

Οι παρασκηνιακές ενέργειες για τον “άρχοντα’ της κεντροαριστεράς

Ο….πολυαρχηγισμός στη συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναδεικνύεται μέρα με τη μέρα καθώς οι πολιτικές εξελίξεις και τα σενάρια που της συνοδεύουν δίνουν έδαφος σε κορυφαία στελέχη της κεντροαριστεράς να διαδραματίζουν τον δικό τους αυτόνομο ουσιαστικά ρόλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλαγε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ρόλο…”αρχηγού” της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκμεταλλευόμενος και το κενό ηγεσίας στη ΝΔ εξαπέλυε μύδρους κατά της κυβέρνησης από του βήματος της Βουλής.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως και ο Ανδρέας Λοβέρδος συχνά πυκνά με τις παρεμβάσεις του στη Βουλή και όχι μόνο, “αλληθωρίζουν” πολιτικά προς την ΝΔ παρακολουθώντας και αναμένοντας τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς ορισμένα σενάρια δεν τους αποκλείουν από το μέλλον της κεντροδεξιάς στη χώρα μας.

 

Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος “παίζει” το δικό του παιχνίδι με κάποιους να λένε μεταξύ σοβαρού αστείου ότι “αυτός θα τους πάρει το ΠΑΣΟΚ μέσα από τα χέρια τους”, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι ότι βλέποντας τις υπόγειες συγκρούσεις στη Χαριλάου Τρικούπη και το προσωπικό παιχνίδι κορυφαίων στελεχών θεωρεί εαυτόν ικανό να διαδραματίσει μελλοντικά πρωταγωνιστικό ρόλο στα της κεντροαριστεράς.

 

Πάντως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΣ Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις στο πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ και “ελέγχοντας” την πλειοψηφία της ΚΟ επιχειρεί την παρούσα φάση να κρατήσει σε επίπεδο ρητορικής τουλάχιστον αποστάσεις από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ιδίως απέναντι στο χαμένο κοινωνικό προφίλ του κυβερνώντος κόμματος, με τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με άκρα μυστικότητα ωστόσο Χαρ. Τρικούπη-Κουμουνδούρου να δίνουν και να παίρνουν ενόψει πιθανών πολιτικών εξελίξεων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε