Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Οι συνέπειες από το πρώτο βήμα ή το μετέωρο βήμα του Αλέξη Τσίπρα

Οι συνέπειες από το πρώτο βήμα ή το μετέωρο βήμα του Αλέξη Τσίπρα

Επιτέλους Αλέξη κάνε το πρώτο βήμα, γιατί όπως έλεγε και ο Λάο Τσε «ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα».
Αν θέλεις λοιπόν να βγει η χώρα από το βάλτο, πολιτικό και οικονομικό, που έχει παγιδευτεί ξεκίνα τώρα με τον ανασχηματισμό.

Αλλαξε όσους δεν πιστεύουν ότι μπορούν να υλοποιήσουν το σχέδιο που έχει μπροστά της η κυβέρνηση. Γιατί στο σχέδιο δεν περιλαμβάνεται μόνο η συμφωνία, αλλά και οι πολιτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να ενισχύσετε τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, να ανακουφίσετε τους πλέον αδύναμους με παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα στην υγεία, στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, στις περιοχές που δεν έχουν γιατρούς.

Όπως μπορείτε να αλλάξετε το νόμο για την ίδρυση επιχειρήσεων, ιδίως των μικρών ώστε οι νέοι με ταλέντο να παραμένουν στην πατρίδα αντί να μεταναστεύουν. Όπως μπορείτε σε αυτούς τους νέους να δώσετε ευκαιρίες μέσα από τα κοινοτικά προγράμματα, από το πρόγραμμα Γιούνκερ ή από το ΕΣΠΑ.

Και να σου πω κάτι Αλέξη (συγγνώμη για τον ενικό) η συμφωνία μπορεί να είναι επαχθής, αλλά μία κυβέρνηση που θέλει μπορεί να βρει τρόπους να την κάνει λιγότερο επαχθή, να ενισχύσει τομείς και δράσεις που λειτουργούν αντίρροπα και αποτελούν αντίβαρο ή ακόμα και αντίδοτο.

Αντί λοιπόν Αλέξη να κάθεσαι και να παρατείνεις την αβεβαιότητα και το αδιέξοδο κάνε τώρα το βήμα και προχώρα θαρρετά στο δρόμο των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων που χρόνια τώρα ζητάει ο λαός, αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τολμούσαν να υλοποιήσουν είτε γιατί είχαν δεσμεύσεις, είτε γιατί φοβούνταν το κακώς νοούμενο πολιτικό κόστος.
Αν πιστεύεις αυτό που είπες στη Βουλή πως η εμπιστοσύνη μιας κυβέρνησης χάνεται μόνο στο λαό, προχώρα λοιπόν γρήγορα να βάλεις τη χώρα στην ομαλότητα και στο δρόμο της αντιμετώπισης των προβλημάτων. Και όποιος σύντροφός σου βρεθεί απέναντι ή βάλει τρικλοποδιές δεν θα τιμωρηθεί μόνο από την ιστορία, αλλά και από τον ίδιο το λαό ο οποίος βαρέθηκε να ακούει λόγια και να μη βλέπει έργα.

Αν, όμως, Αλέξη επιλέξεις το μετέωρο βήμα του πελαργού, τότε μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις να γράφεις τα απομνημονεύματά σου για την εξάμηνη διακυβέρνηση της χώρας και τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, γιατί ο λαός σε εξέλεξε όχι μόνο για να διαπραγματευτείς, αλλά πρωτίστως για να κυβερνήσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε