Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Οικονομική Εισαγγελία: Ποινικές διώξεις για τα δάνεια ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Οικονομική Εισαγγελία: Ποινικές διώξεις για τα δάνεια ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Με παραγγελία της οικονομικής εισαγγελέως ζητείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία για την υπόθεση των δανείων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από έξι τράπεζες.

Ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων η οποία διενεργούνταν από την Οικονομική Εισαγγελία.

Με παραγγελία που στάλθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ζητείται από τους οικονομικούς εισαγγελείς η άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία και ηθική αυτουργία σε απιστία για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

Η παραγγελία για την άσκηση της ποινικής δίωξης αφορά 115 τραπεζικά στελέχη και εκπρόσωπους των δύο κομμάτων, υπεύθυνους για τα οικονομικά και όσους υπέγραφαν τις συμβάσεις.

Παράλληλα, η Οικονομική Εισαγγελία ζητάει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για τα δάνεια του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά τα δύο κόμματα είτε εξόφλησαν πλήρως τις οφειλές τους είτε τις ρύθμισαν και εξυπηρετούνται.

Το συνολικό ποσό των δανείων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια ευρώ με τους τόκους.

Τα δάνεια προέρχονταν από τις τράπεζες Αγροτική, Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Attica και Μαρφίν και αφορούν την περίοδο 2000 – 2011.

Όσα δάνεια των δύο κομμάτων ρυθμίστηκαν ή αποπληρώθηκαν τέθηκαν στο αρχείο. Τα δάνεια αυτά, κυρίως ένα μεγάλο μέρος έχουν καταστεί απαιτητά και με αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, δηλαδή ουσιαστικά είναι κόκκινα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης προέκυψε ότι είτε γίνονταν συνεχείς ανανεώσεις με παράταση του χρόνου αποπληρωμής είτε ζητούσαν με την επίδικη σύμβαση επιπλέον δανεισμό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις