Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Οικονόμου: Δεν έχει αλλάξει ο εκλογικός μας σχεδιασμός – Δεν κυβερνάμε με βάση τις δημοσκοπήσεις

Οικονόμου: Δεν έχει αλλάξει ο εκλογικός μας σχεδιασμός – Δεν κυβερνάμε με βάση τις δημοσκοπήσεις

Από την Θεσσαλονίκη σήμερα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου

Ο Γιάννης Οικονόμου ξεκίνησε με τον προϋπολογισμό του 2023 την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Τόνισε ότι είναι ο πρώτος με την χώρα εκτός ενισχυμένης εποπτείας και αναφέρθηκε στα μεγέθη του. Αξιοσημείωτο είναι ότι η χώρα θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα το 2023.

Για το αν έχει αλλάξει ο εκλογικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ρωτήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου και είπε: «δεν έχει αλλάξει κάτι όσον φορά στον εκλογικό μας σχεδιασμό» και πρόσθεσε ότι με την τακτική του τραμπισμού α λα γκρέκα η αντιπολίτευση θέλει να δημιουργήσει τοξικό κλίμα.

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν πολιτεύεται με βάση τις δημοσκοπήσεις. «Ολοκληρώνουμε έναν δύσκολο κύκλο διακυβέρνησης. Τις αξιοποιούμε ως εργαλεία και είμαστε ικανοποιημένοι που η ελληνική κοινωνία δείχνει να εμπιστεύεται τον Κυριακή Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Η προσπάθεια δεν σταματά και οι δημοσκοπήσεις μα ενθαρρύνουν αλλά δεν μας εφησυχάζουν. Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μας και στο τέλος όλα αυτά θα τα λάβει υπόψιν της η κοινωνία.»

Η χώρα μας δεν εκφοβίζεται ούτε απειλείται

«Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αίγυπτο δεν αυτοπροσδιορίζονται ούτε ετεροκαθορίζονται», απάντησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για το ταξίδι των υπουργών εξωτερικών και Άμυνας στο Κάιρο για την υπογραφή σημαντικής διακρατικής συμφωνίας.

Και πρόσθεσε: «Είναι μια συμφωνία με οφέλη και για τις δυο χώρες στην έρευνα και την διάσωση από εκεί και πέρα η χώρα μας ούτε εκφοβίζεται ούτε απειλείται ούτε τρομάζει. Έχουμε διαμορφώσει μια εξωτερική και αμυντική πολιτική που μας επιτρέπει να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας δίκαια και να μην υποκύπτουμε σε επώδυνα διλήμματα της τελευταίας στιγμής».

Δεν αξιοποιήθηκαν προβλέψεις για τους πλειστηριασμούς

«Η κυβέρνηση έχει φροντίσει να βελτιώνει το νομοθετικό πλαίσιο και να δημιουργεί δικλείδες ασφαλείας για να μην χάσουν τα σπίτια τους οι συμπολίτες μας. Από όσο μπορούμε να ξέρουμε δεν αξιοποιήθηκαν αυτά στην συγκεκριμένη περίπτωση», είπε ερωτηθείς για το θέμα με την έξωση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της.

Τόνισε ότι «σε απάντηση της Εθνικής Τράπεζας μετά από ερώτημα του υπουργού Οικονομικών προκύπτει ότι σε κανένα στάδιο δεν αξιοποιήθηκαν μια σειρά από δυνατότητες που υπάρχουν για να μην φτάσουμε στην δυσάρεστη αυτή εξέλιξη».

Εξήγησε ότι το τραπεζικό απόρρητο δεν μας επιτρέπει να δούμε τα πραγματικά στοιχεία και έτσι πρόσθεσε κάποιοι αξιοποιούν και εργαλειοποιούν μια κατάσταση.

«Έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να μην χάσουν το σπίτι τους, με συνεχείς διαπραγματεύσεις που αποτρέπουν τους πλειστηριασμούς. Η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεραστίων διαστάσεων γιατί πλειστηριασμοί γίνονταν και επί ΣΥΡΙΖΑ γιατί με δική τους νομοθετική πρωτοβουλία δόθηκε η δυνατότητα στα funds να παίρνουν τα κοκκινα δάνεια και σήμερα οι πλειστηριασμοί που γίνονται αξιοποιούνται από την αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση. Το ουσιαστικό θα ήταν να φροντίζουμε όλοι ώστε οι πρόνοιες του θεσμικού πλαισίου που υπάρχει να αξιοποιούνται», κατέληξε.

Δείτε την ενημέρωση 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις