Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στη Ροδόπη: Σηκώθηκαν πέντε αεροσκάφη
Πολιτική

Οικονόμου: Δύο έρευνες για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Ν. Ηράκλειο – «Δεν εμπλέκονται αστυνομικοί»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δύο έρευνες «τρέχουν» για τον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο, όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (08.11.23) στο MEGA.

Ο Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε δε ότι «προκύπτει ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν εμπλοκή» στον τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο. 

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «τρέχουν δύο έρευνες» για το περιστατικό με την 16χρονη, «η πρώτη είναι στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ με την θέση των αστυνομικών να είναι ότι δεν είχαν την παραμικρή επαφή και εμπλοκή στον τραυματισμό της 16χρονης, και αυτό προκύπτει από μάρτυρες και άλλα στοιχεία που έχουν βρεθεί. Ίσα ίσα ήταν από πάνω της, τη βοήθησαν και φώναξαν το ΕΚΑΒ. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα. Την κοπέλα την εξέτασε και ιατροδικαστής, η γιατρός κατέθεσε την πλευρά της κοπέλας. Αναφέρω αυτά που έχουν έρθει σε γνώση μας χωρίς να έχουν αμφισβητηθεί από οποιοδήποτε υλικό ή μαρτυρία πλην της εκδοχής που έδωσε η κοπέλα».

«Η βία, δημιουργεί προβλήματα και δεν μπορεί να είναι επιλογή πολιτικής της δημοκρατίας. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν συνέβη σε μία ειρηνική διαμαρτυρία. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ δέχθηκαν σκληρή επίθεση και όταν πήγαν πάνω από την 16χρονη για να την βοηθήσουν, σύμφωνα με αυτά που λένε αυτοί και δεν έχουν αμφισβητηθεί, δέχθηκαν δεύτερη επίθεση από τη δεύτερη πλευρά. Ήταν δύσκολες συνθήκες και βάσει των στοιχείων πλην της εκδοχής της 16χρονης δείχνουν ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ δεν είχαν εμπλοκή» δήλωσε.

 

«Βασικό πρόβλημα της κίνησης στον Κηφισό τα ατυχήματα και οι βλάβες των ΙΧ»

«Το βασικό πρόβλημα της κίνησης είναι ότι τα αυτοκίνητα όσων ζουν, κινούνται στην Αθήνα δεν χωρούν στους δρόμους της Αθήνας. Η τροχαία και η αστυνομία δεν κατασκευάζει δρόμους και δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτό. Μπορεί μόνο να μειώσει την ένταση και την έκταση του προβλήματος, και αυτό προσπαθούμε μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα βασικό πρόβλημα της κίνησης στον Κηφισό είναι τα ατυχήματα και οι βλάβες των ΙΧ. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις για το διπλοπαρκάρισμα και αυτό που κάναμε στον Κηφισό, τοποθετήσαμε σε 2 μέρη γερανοφόρα οχήματα έτσι ώστε να μεταβαίνουν και να τραβήξουν στην άκρη τα ΙΧ για να μειωθεί ο χρόνος της καθυστέρησης όχι να εξαφανιστεί. Θα πρέπει ωστόσο να συζητήσουμε και άλλες λύσεις, να συζητήσουμε με άλλους φορείς και αρμόδια υπουργεία, για συγκεκριμένες ώρες κυκλοφορίας ή μη, να ρυθμίζεται με έναν τρόπο. Είχε γίνει παλιά αυτό αλλά «σκόνταψε» σε αντιδράσεις.

«Δεν είναι τροχονομικό το ζήτημα. Ο Κηφισός είναι μία αρτηρία που συνδέει πολλά μέρη της Αθήνας. Θα ενισχύσουμε με εποπτικά μέσα και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Οι τροχονόμοι είναι περισσότεροι έτσι ώστε να ρυθμίζουν την κυκλοφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε προλάβει τα επεισόδια με ταχύτερη παρέμβαση»

Αναφερόμενος στα επεισόδια στο μετρό, ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «για την ημέρα εκείνη, υπήρξαν ενδείξεις και πληροφορίες για διάθεση επεισοδίων από διαφόρους, με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από τον θάνατο-δολοφονία 2 στελεχών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Η ΕΛ.ΑΣ συλλέγοντας τις διάφορες πληροφορίες, συνέλαβε κάποιους Ιταλούς ακροδεξιούς στο αεροδρόμιο, μπλόκαρε την κάθοδο από τη βόρεια Ελλάδα άλλων ακροδεξιών ομάδων. Έγιναν και προληπτικές προσαγωγές. Στο Μοναστηράκι, υπήρχαν διμοιρίες και πάνω στο τρένο, ακολουθούσε και άλλο τρένο, ήταν πάνω διμοιρία που κατέβηκε και σε ελάχιστο χρόνο απέτρεπε τα χειρότερα και έκανε ό,τι μπορούσε. Ευχαριστημένοι θα είμαστε όταν θα σταματήσουμε να έχουμε συμπλοκές, απόπειρες από ανθρώπους των άκρων να δημιουργούν επεισόδια».

«Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για εκείνη τη μέρα ήταν πετυχημένος, θα μπορούσε όμως να προλαβαίνει τα επεισόδια με ταχύτερη παρέμβαση. Το ζήτημα είναι να είναι η ΕΛ.ΑΣ σε τέτοια θέση έτσι ώστε σύντομα και αποτελεσματικά και ουσιαστικά, να παρέμβει. Ξέρω ότι η αστυνομία τον συνέλαβε. Δεύτερον το μπιτόνι με το υλικό θα αναλυθεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για υγρό από το air condition. Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν ήταν εύφλεκτο υλικό. Ας αφήσουμε την έρευνα να μας δείξει τι έγινε. Μπορούμε να είμαστε ασφαλείς στο μετρό και στο τρένο. Η χώρα μας είναι ασφαλής», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
18
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 60
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 5