Πολιτική

Οικονόμου για Market Pass: Από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από αύριο ανοίγει για ορισμένα ΑΦΜ η πλατφόρμα για το Market Pass όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% επί των αγορών κάθε είδους. Επίσης από την Τετάρτη διευρύνεται με νέα προϊόντα το Καλάθι του Νοικοκυριού και μπαίνει σε εφαρμογή και το Καλάθι της Σαρακοστής. 

Οι αγορές θα γίνονται σε σούπερ μάρκετ, φούρνους, μίνι μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και σε άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων. Αν κάποιος δει ότι η αίτησή του έχει απορριφθεί, τότε θα έχει τη δυνατότητα να ξανακάνει νέο αίτημα. Η προθεσμία για τις απορριφθείσες αιτήσεις, θα λήξει στις 2 Μαΐου.

Οι πρώτες πληρωμές αναμένεται να γίνουν αρχές Μαρτίου και η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαρτίου.
Πρώτα, θα πιστωθούν τα ποσά για τις αιτήσεις που θα γίνουν έως τις 28 Φεβρουαρίου και έως τις 20 Μαρτίου για όσες γίνουν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους μήνες, η πληρωμή θα πραγματοποιείται έως την τρίτη μέρα του κάθε μήνα.

Τα ποσά

Μονομελές νοικοκυριό θα λαμβάνει 22 ευρώ το μήνα
Ζευγάρι χωρίς παιδιά 32 ευρώ
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο παιδί, επίσης 32 ευρώ
Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα παιδιά 42 ευρώ
Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο παιδί 42 ευρώ
Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα παιδιά 52 ευρώ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια για να πάρει κανείς την οικονομική ενίσχυση ξεκινούν από 16.000 ευρώ για τον άγαμο, για ζευγάρι έως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για τις μονογονεϊκές οικογένειες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 24.000 ευρώ με 5.000 για κάθε επιπλέον παιδί.

Τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων είναι έως 250.000 ευρώ για άγαμους, χήρους ή ζευγάρια σε διάσταση.

Από την ενίσχυση εξαιρούνται φυσικά πρόσωπα που το 2021 δηλώθηκαν ως εξαρτώμενα ή σαν φιλοξενούμενα καθώς και όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το 2021.

Από το Market Pass εξαιρούνται επίσης οι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού και όλοι όσοι δεν υπέβαλλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος του 2021 έως και την 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέσω του vouchers.gov.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Καρυστιανού μετά τα «καρφιά» Μαρινάκη καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη με αιχμές για τα Τέμπη
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την «Ελπίδα για την Δημοκρατία» για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, με το κόμμα να συνδέει την υπόθεση με το αίτημα για ασφάλεια και δικαιοσύνη «που τόσο κατάφωρα στερούμαστε»
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου μετά τις συναντήσεις με Γεραπετρίτη και Δένδια: «Δεν φτάνει το Μαξίμου να σηκώνει τηλέφωνα στις 3 το πρωί»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά καθαρές απαντήσεις για το έργο και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποφεύγει να μιλήσει με σαφήνεια στον ελληνικό λαό
Γεραπετρίτης και Ανδρουλάκης
Χρυσοχοΐδης για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να μη συλληφθούν οι δράστες»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέκλεισε νέο κύμα τρομοκρατίας, μίλησε για «νοσταλγούς μιας παλιάς κατάστασης» και έστειλε μήνυμα ότι «η Δημοκρατία απαιτεί δικογραφία και πλήρεις αποδείξεις»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
32
Το δείπνο Σαμαρά με εν ενεργεία «γαλάζιους» βουλευτές, η ενόχληση στο Μαξίμου και η εξίσωση των αναποφάσιστων
Η συνάντηση με τους Αθανασίου, Λεονταρίδη και Καρασμάνη, το λακωνικό σχόλιο Μαρινάκη και οι μετρήσεις που δείχνουν γιατί το ενδεχόμενο κόμμα του πρώην πρωθυπουργό δεν περνά απαρατήρητο
Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Καρασμάνης και Θεόφιλος Λεονταρίδης 34
Θεοδωρικάκος: Άνανδροι τρομοκράτες δολοφόνησαν μια αθώα γυναίκα – Δεν υπάρχει χώρος για τρομοκρατικές ενέργειες στην πατρίδα μας
Με αναφορά στη χθεσινή δολοφονία της Βάγιας Νέστορα μετά από την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη...
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Νέα πυρά Κυρανάκη κατά Τσίπρα για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Καλλιέργησε μια βάση ανοχής που οδηγεί στο επόμενο βήμα»
Ο γραμματέας της ΝΔ συνδέει τις δολοφονικές επιθέσεις με τη διαχρονική στάση της Αριστεράς απέναντι στη βία και προκαλεί την έντονη αντίδραση της ΕΛΑΣ, που κάνει λόγο για «εμφυλιοπολεμική ρητορική
Κυρανάκης Κωνσταντίνος
21