Πολιτική

Οικονόμου για Market Pass: Από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από αύριο ανοίγει για ορισμένα ΑΦΜ η πλατφόρμα για το Market Pass όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% επί των αγορών κάθε είδους. Επίσης από την Τετάρτη διευρύνεται με νέα προϊόντα το Καλάθι του Νοικοκυριού και μπαίνει σε εφαρμογή και το Καλάθι της Σαρακοστής. 

Οι αγορές θα γίνονται σε σούπερ μάρκετ, φούρνους, μίνι μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και σε άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων. Αν κάποιος δει ότι η αίτησή του έχει απορριφθεί, τότε θα έχει τη δυνατότητα να ξανακάνει νέο αίτημα. Η προθεσμία για τις απορριφθείσες αιτήσεις, θα λήξει στις 2 Μαΐου.

Οι πρώτες πληρωμές αναμένεται να γίνουν αρχές Μαρτίου και η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαρτίου.
Πρώτα, θα πιστωθούν τα ποσά για τις αιτήσεις που θα γίνουν έως τις 28 Φεβρουαρίου και έως τις 20 Μαρτίου για όσες γίνουν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους μήνες, η πληρωμή θα πραγματοποιείται έως την τρίτη μέρα του κάθε μήνα.

Τα ποσά

Μονομελές νοικοκυριό θα λαμβάνει 22 ευρώ το μήνα
Ζευγάρι χωρίς παιδιά 32 ευρώ
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο παιδί, επίσης 32 ευρώ
Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα παιδιά 42 ευρώ
Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο παιδί 42 ευρώ
Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα παιδιά 52 ευρώ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια για να πάρει κανείς την οικονομική ενίσχυση ξεκινούν από 16.000 ευρώ για τον άγαμο, για ζευγάρι έως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για τις μονογονεϊκές οικογένειες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 24.000 ευρώ με 5.000 για κάθε επιπλέον παιδί.

Τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων είναι έως 250.000 ευρώ για άγαμους, χήρους ή ζευγάρια σε διάσταση.

Από την ενίσχυση εξαιρούνται φυσικά πρόσωπα που το 2021 δηλώθηκαν ως εξαρτώμενα ή σαν φιλοξενούμενα καθώς και όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το 2021.

Από το Market Pass εξαιρούνται επίσης οι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού και όλοι όσοι δεν υπέβαλλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος του 2021 έως και την 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέσω του vouchers.gov.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ: Πρωτοφανής επιχείρηση σπίλωσης του Νίκου Ανδρουλάκη – Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να κινείται στο βούρκο
«Όλα θα λυθούν εκεί που πρέπει, στη δικαιοσύνη. Αναμένουμε τη δημόσια δέσμευση του ίδιου και της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν θα κρυφτούν πίσω από την ασυλία του»
ΠΑΣΟΚ, γραφεία Χαριλάου Τρικούπη
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Νίκος Ανδρουλάκης λέει ψέματα – Η οικογένειά του εισπράττει 10.000 ευρώ τον μήνα
«Εγώ δεν έχω σκοπό να πάω τον Ανδρουλάκη στα δικαστήρια - Είναι ένας βαθύπλουτος, ένα εκατ. από εδώ και ένα από εκεί, και τώρα τον έπιασε ο πόνος για τον φτωχό Έλληνα»
Άδωνις Γεωργιάδης 17
Με τη Μαρία Καρυστιανού ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός – «Δεν θα μπορούσα να λείπω από μια τέτοια ιστορική συγκυρία», είπε για το νέο κόμμα
Την Πέμπτη το βράδυ η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε ότι η ανακήρυξη του νέου κόμματος θα γίνει στις 21 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη
Καρυστιανού 43
Αυλαία για το συνέδριο της ΝΔ: «Η Ελλάδα του 2030» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η απουσία Καραμανλή και η απάντηση στους αμφισβητίες
Ο Κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να ασκήσει κριτική στη αντιπολίτευση, στην οποία προσάπτει ότι αποκλειστικός της στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 15
Σκληρή επίθεση Ανδρουλάκη σε ΝΔ: «Μούφα δημοσιογράφος ο Κατακουζηνός σε επιχείρηση πολιτικής δολοφονίας μου»
«Δεν μπορεί να είναι στη θέση μου ο Μητσοτάκης. Διότι εγώ ούτε οργάνωσα το παρακράτος του predator, ούτε το παρακράτος των υποκλοπών, ούτε με εκβιάζει ο Ντίλιαν, ούτε με εκβιάζει ο ανιψιός μου»
O Νίκος Ανδρουλάκης 25