Πολιτική

Οικονόμου για Market Pass: Από αύριο ανοίγει η πλατφόρμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από αύριο ανοίγει για ορισμένα ΑΦΜ η πλατφόρμα για το Market Pass όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, η ενίσχυση ανέρχεται στο 10% επί των αγορών κάθε είδους. Επίσης από την Τετάρτη διευρύνεται με νέα προϊόντα το Καλάθι του Νοικοκυριού και μπαίνει σε εφαρμογή και το Καλάθι της Σαρακοστής. 

Οι αγορές θα γίνονται σε σούπερ μάρκετ, φούρνους, μίνι μάρκετ, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, γαλακτοπωλεία και σε άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων. Αν κάποιος δει ότι η αίτησή του έχει απορριφθεί, τότε θα έχει τη δυνατότητα να ξανακάνει νέο αίτημα. Η προθεσμία για τις απορριφθείσες αιτήσεις, θα λήξει στις 2 Μαΐου.

Οι πρώτες πληρωμές αναμένεται να γίνουν αρχές Μαρτίου και η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 15 Μαρτίου.
Πρώτα, θα πιστωθούν τα ποσά για τις αιτήσεις που θα γίνουν έως τις 28 Φεβρουαρίου και έως τις 20 Μαρτίου για όσες γίνουν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους μήνες, η πληρωμή θα πραγματοποιείται έως την τρίτη μέρα του κάθε μήνα.

Τα ποσά

Μονομελές νοικοκυριό θα λαμβάνει 22 ευρώ το μήνα
Ζευγάρι χωρίς παιδιά 32 ευρώ
Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο παιδί, επίσης 32 ευρώ
Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα παιδιά 42 ευρώ
Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο παιδί 42 ευρώ
Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα παιδιά 52 ευρώ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Τα εισοδηματικά κριτήρια για να πάρει κανείς την οικονομική ενίσχυση ξεκινούν από 16.000 ευρώ για τον άγαμο, για ζευγάρι έως 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, για τις μονογονεϊκές οικογένειες δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 24.000 ευρώ με 5.000 για κάθε επιπλέον παιδί.

Τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων είναι έως 250.000 ευρώ για άγαμους, χήρους ή ζευγάρια σε διάσταση.

Από την ενίσχυση εξαιρούνται φυσικά πρόσωπα που το 2021 δηλώθηκαν ως εξαρτώμενα ή σαν φιλοξενούμενα καθώς και όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το 2021.

Από το Market Pass εξαιρούνται επίσης οι φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού και όλοι όσοι δεν υπέβαλλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος του 2021 έως και την 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η υποβολή αιτήσεων θα γίνεται μέσω του vouchers.gov.gr.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
MRB: Πώς διαβάζει το επιτελείο Τσίπρα τα ευρήματα της δημοσκόπησης – Σε μονοψήφια επίπεδα η διαφορά της ΕΛΑΣ από τη ΝΔ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το νέο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού διατηρεί τη δεύτερη θέση σε μια περίοδο έντονης πολιτικής κινητικότητας, ενώ η συζήτηση για τις μετεκλογικές ισορροπίες επανέρχεται στο προσκήνιο
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 14
Νίκος Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις εκλογές – Χρειαζόμαστε συμμαχίες, αλλά με κορμό το κόμμα
Ο βουλευτής στέλνει μήνυμα πολιτικής αυτονομίας ενόψει Κεντρικής Επιτροπής, αφήνοντας αιχμές για τις κινήσεις Τσίπρα και απορρίπτοντας σενάρια «παγώματος» του κόμματος
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος
Τουρκία σε Μητσοτάκη για το casus belli: «Δεν αποτελούμε απειλή για κανέναν που δεν αποτελεί απειλή για εμάς»
Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ζητά αποφυγή ρητορικής που «κλιμακώνει τις εντάσεις», την ώρα που η Αθήνα θέτει ξανά στο τραπέζι την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας
Μητσοτάκης και Ερντογάν 9
Διπλωματικές πηγές: Δεν υπάρχει καμία απόφαση για την προμήθεια F-35 από την Τουρκία – Η Άγκυρα παραμένει εκτός SAFE από το 2019
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η δημόσια συζήτηση που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα κινείται πολύ πιο γρήγορα από τα πραγματικά δεδομένα
Υπουργείο Εξωτερικών
«Πυρά» Κανέλλη κατά Τσίπρα: «Ποιο είναι το καινούργιο;» – «Περιοδεύοντες θίασοι» οι μετακινήσεις στην ΕΛΑΣ
Με αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό και τις πολιτικές μετακινήσεις, η βουλευτής του ΚΚΕ παρομοίασε το νέο κόμμα με «ουρανοξύστη που έχουν λυγίσει οι κολώνες του»
Λιάνα Κανέλλη, ΚΚΕ
Γεραπετρίτης: «Όσο υπάρχει casus belli, η Τουρκία θα βρίσκει ελληνικό μπλόκο στην ευρωπαϊκή άμυνα»
Η Αθήνα σηκώνει θεσμικό τείχος απέναντι στη συμμετοχή της Άγκυρας στα ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα, καθιστώντας σαφές ότι η απειλή πολέμου δεν μπορεί να συνυπάρχει με αμυντική συνεργασία στην Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης
Ανδρουλάκης από την κηδεία της Βάγιας Νέστορα: «Καμία ανοχή στη βία, την τρομοκρατία και τον διχασμό»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην Κοζάνη για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Βάγιας Νέστορα, ζητώντας την άμεση σύλληψη των δραστών των εμπρηστικών επιθέσεων που συγκλόνισαν τη Θεσσαλονίκη
Νίκος Ανδρουλάκης, κηδεία Νέστορα