Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Οικονόμου για δείπνο Καραμανλή – Σαμαρά: Δεν σχολιάζουμε κοινωνικές εκδηλώσεις

Οικονόμου για δείπνο Καραμανλή – Σαμαρά: Δεν σχολιάζουμε κοινωνικές εκδηλώσεις

Με την οικονομία ξεκίνησε την ενημέρωση ο  Γιάννη Οικονόμου και με τον υψηλό πληθωρισμό σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης και την αποκλιμάκωση στην Ελλάδα. Όπως είπε τα στοιχεία που παρέθεσε με τα ποσοστά πληθωρισμού σε κάθε χώρα δείχνει ότι η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη, ούτε «ακρίβει Μητσοτάκη», όπως επιμένει να λέει ο Αλέξης Τσίπρας.

Όσον αφορά στο Καλάθι του Νοικοκυριού, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι από τα 816 προϊόντα στα 192 η τιμή μειώθηκε, στα 581 έμεινε σταθερή και σε 43 προϊόντα υπήρξε μια μικρή αύξηση. 

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ακόμα ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην θέρμανση ξεπέρασαν το μισό δισ ευρώ. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για την ΕΥΠ λέγοντας ότι όπως είχε δεσμευθεί η κυβέρνηση αυτό κατατέθηκε ήδη στην Βουλή και ενσωματώθηκαν σειρά προτάσεων που έγιναν κατά την διάρκεια της διαβούλευσης. 

Για το δείπνο Σαμαρά – Καραμανλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν σχολιάζει κοινωνικές εκδηλώσεις και συναντήσεις και απαντώντας αν θα παραβρεθεί ο πρωθυπουργός στις 7 Δεκεμβρίου στην εναρκτήρια εκδήλωση του Ιδρύματος Σαμαρά, είπε ότι θα παραβρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «να μην ξεχνάμε ότι ο πρωθυπουργός ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά». 

Για το αν είναι ικανοποιητικό το ποσό από τα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας είπε ότι προσδιορίστηκε από την ΡΑΕ και πρόσθεσε ότι αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι της ενίσχυσης των καταναλωτών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια. 

Για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι γνωστή και συνεχίζουμε τις προσπάθειες με το Βρετανικό Μουσείο για την βέλτιστη δυνατή λύση. Ό,τι ήταν να ειπωθεί για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βασιλιά Κάρολο, ειπώθηκε. 

Δείτε την ενημέρωση 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις