Πολιτική

Οικονόμου για δηλώσεις Ακάρ: Διαγωνισμός ακραίας ρητορικής από την Τουρκία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής (26.08.2022) ο Γιάννης Οικονόμου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «διαγωνισμό» ακραίας ρητορικής από το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας. 

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως αποτελούν τακτική για την Τουρκία οι κατασκευασμένοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου και η συνέχιση των προκλήσεων τόσο σε επίπεδο ρητορικό όσο και στο πεδίο. «Είναι σαφές ότι η διεθνής κοινή γνώμη, ούτε συμμερίζεται, ούτε βλέπει με καλό μάτι αυτό τον αναθεωρητισμό της απέναντι πλευράς. Είναι επίσης πολύ σαφές, ότι (η Ελλάδα) έχει ενισχυθεί από την αναβαθμισμένη θέση της χώρας μας στη διεθνή σκηνή, από την ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δυνατότητας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανέφερε πως δεν είναι τυχαίο ότι έως τώρα το καλοκαίρι έχει κυλίσει ήρεμα, αλλά πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας διπλωματίας που έχει περάσει τα μηνύματά της και έχει ενισχύσει το γεωστρατηγικό αποτύπωμα της χώρας μας. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί ησυχία και ειρήνη, αποτελεί παράγοντας σταθερότητας και είναι ανυποχώρητη στα εθνικά και κυριαρχικά της δικαιώματα, που είναι κατοχυρωμένα και προστατευμένα.

Για την επίκληση της «ιστορίας» από τα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης, σχολίασε ότι η ιστορική επιστήμη ήταν ελληνική, πως οι Έλληνες πάντοτε διαβάζουν καλά την ιστορία, έχοντας το βλέμμα όμως στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.

«Γι’ αυτό καταφέραμε ο ελληνισμός να παραμένει οικουμενικός, γι’ αυτό καταφέραμε από μια μικρή επαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, μέσα σε 200 χρόνια να είμαστε στον πυρήνα της Ευρώπης, γι’ αυτό καταφέρνουμε πάντοτε να ανεβαίνουμε επίπεδα και να κερδίζουμε την υποστήριξη και την απήχηση των απόψεών μας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Νέο παραλήρημα Ακάρ με απειλές κατά της Ελλάδας

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ προχώρησε σε ένα ακόμα προκλητικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χουριέτ», μίλησε και πάλι για «ελληνικές παρενοχλήσεις» προς τα τουρκικά αεροσκάφη, και… συνέστησε στην Ελλάδα να «μάθει από την ιστορία της».

Το κρεσέντο προκλητικότητας πλαισιώθηκε από το γραφείο από το οποίο έδωσε τη συνέντευξη, το οποίο είναι το γραφείο απ’ όπου – σύμφωνα με τους Τούρκους – δόθηκε από τον Κεμάλ Ατατούρκ η εντολή της επίθεσης προς τις ελληνικές δυνάμεις το 1922.

Ο Ακάρ απείλησε και πάλι για «παρόμοια γεγονότα», ενώ αναφέρθηκε και στο κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ, λέγοντας πως η Τουρκία δε θα επιτρέψει να έρθουν οι «Κύπριοι αδερφοί» προ τετελεσμένων γεγονότων, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις της Άγκυρας για διεκδίκηση κομματιού από την «πίτα».

Στο ίδιο μήκος κύματος προκλητικότητας, σήμερα η Γενί Σαφάκ και η Τουρκιγιέ έχουν πρωτοσέλιδα με τα οποία μιλούν για “εκπαιδεύσεις τρομοκρατών” του PKK στο Λαύριο.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τις δημοσκοπήσεις το Μέγαρο Μαξίμου – Ποντάρουν στα μέτρα και την αξιοπιστία για τις εκλογές
Ο στόχος της ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία, χωρίς ωστόσο κανείς να παραγνωρίζει ότι καταλυτικό ρόλο για την εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων θα παίξει και το θέμα της ακρίβειας
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια για τα έργα αναβάθμισης των υποδομών στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού
Ο Αυλωνίτης «μαζεύει» τα περί συνεργασιών με ΕΛΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας: «Μόνο με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα μπορεί να ηττηθεί η ΝΔ»
«Χωρίς πολιτική αυτονομία δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική πολιτική αλλαγή», τονίζει ο βουλευτής Κέρκυρας και καλεί τον «δημοκρατικό κόσμο» να συσπειρωθεί γύρω από τον Νίκο Ανδρουλάκη
Αλέξανδρος Αυλωνίτης 5
Φαραντούρης μετά τις καταγγελίες Σδούκου και το «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς»: «Απάντησα πολιτικά και μόνο»
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει την καταγγελία περί σεξιστικής αναφοράς και υποστηρίζει ότι απάντησε σε αντίστοιχη φράση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ
Νικόλας Φαραντούρης
26