Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Οικονόμου για δημοσίευμα Documento: «Μύθοι και κατασκοπικές νουβέλες» – «Τραμπισμός αλά γκρέκα» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Οικονόμου για δημοσίευμα Documento: «Μύθοι και κατασκοπικές νουβέλες» – «Τραμπισμός αλά γκρέκα» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια δημιουργίας «συνθηκών πολιτικής ανωμαλίας» στη βάση «αναπόδεικτων ισχυρισμών», που συνιστά «τραμπισμό αλά γκρέκα» εξαπολύει ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου όμως, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται και κατά του Κώστα Βαξεβάνη, λέγοντας πως «ζηλεύοντας τη δόξα του Αισώπου συνεχίζει τη δημοσίευση των δικών του μύθων».

Κατά των κυβερνητικό εκπρόσωπο αυτοί οι «μύθοι» και οι «κατασκοπικές νουβέλες» του εκδότη της εφημερίδας Documento, φανερώνεται πού αποσκοπούν, δηλαδή στο «να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα».

Αφορμή για την δήλωση του κυρίου Οικονόμου, αποτέλεσε το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που παρουσιάζει νέα λίστα με «στόχους παρακολουθήσεων», υποστηρίζοντας ότι ανάμεσά τους ήταν υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ και στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και άλλοι αξιωματούχοι. 

Με βάση αυτό το δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατηγορώντας την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για «συνταγματική εκτροπή», στην οποία ανακοίνωση επί της ουσίας απαντά σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως από χθες το βράδυ σας ενημέρωνε το Newsit.gr.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου είναι η ακόλουθη:

«Η πολιτική αντιπαράθεση, σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία, γίνεται επί στοιχείων και γεγονότων. Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, υιοθετώντας πλήρως, αναπόδεικτους ισχυρισμούς επιλογή που συνιστά τον τραμπισμό αλά γκρέκα. Όσο για τον κ. Βαξεβάνη φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του Αισώπου και συνεχίζει τη δημοσίευση, σε συνέχειες, των δικών του μύθων. Σήμερα άρχισε να φαίνεται και ο στόχος που εξυπηρετούν οι αναπόδεικτοι και ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί του. Οι μύθοι του και οι κατασκοπικές νουβέλες του γράφονται για να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα.
Η Κυβέρνηση, πρώτη στην Ευρώπη, παρουσίασε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισής των κακόβουλων λογισμικών και παράλληλα είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική της βούληση για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση από τη Δικαιοσύνη των όσων έχουν δημοσιευτεί, ώστε να οροθετηθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης στην Ελλάδα, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τέτοια λογισμικά ακόμη και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις