Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Οικονόμου για Ερντογάν: Έχει θράσος να χρησιμοποιεί το βήμα του ΟΗΕ και να μιλάει για διεθνή νομιμότητα

Γιάννης Οικονόμου: Έρχεται σχέδιο διευκολύνσεων για τη θέρμανση

Σφοδρή επίθεση στον Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο πρωθυπουργός από τη Νέα Υόρκη θα αναδείξει τον ρόλο της πατρίδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και θα κάνει αναφορά στις προκλήσεις εκ μέρους του Ταγίπ Ερντογάν και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας», είπε ο Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την στήριξη των νοικοκυριών όσο θα διαρκεί η κρίση, είπε ακόμα και επανέλαβε τα μέτρα που εξειδίκευσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Θα ήταν χρήσιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ πριν εκδίδει ανακοινώσεις για επιδότηση της αισχροκέρδειας να επισκέπτεται τις σελίδες της ΡΑΕ, είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κλείνοντας αναφέθηκε στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας. Μίλησε για κίνηση πολιτικού καιροσκοπισμού από τον Ταγίπ Ερντογάν και τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποίησε το βήμα του ΟΗΕ ως βήμα διασποράς fake news και όχημα χυδαίας προπαγάνδας με ανυπόστατους ισχυρισμούς και απαράδεκτες κρίσεις εις βάρος της Ελλάδας που δεν συνάδουν με τους σκοπούς και τις αρχές του ΟΗΕ. 

«Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος να χρησιμοποιεί κάποιος το βήμα του ΟΗΕ, όταν είναι ο ηγέτης μιας χώρας που επιδίδεται συστηματικά στην παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας. Η Τουρκία του κ. Ερντογάν έχει απομακρυνθεί με επιλογή της από το δυτικό πολιτισμικό κεκτημένο και είναι πια εκτός πλαισίου του διεθνούς δικαίου. Ο κ. Ερντογάν οφείλει να γνωρίζει πως για να μπορεί να επικαλείσαι τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να τα σέβεσαι και να τα τηρείς έμπρακτα ο ίδιος», είπε.

Και συνέχισε: «Η Τουρκία να απαντήσει γιατί παραβιάζει συμφωνίες που η ίδια έχει υπογράψει και εργαλειοποιεί τους μετανάστες όταν τους καλεί εδώ και δυο χρόνια και τους ενθαρρύνει να περάσουν τα ελληνικά σύνορα και να φτάσουν στην Ευρώπη. Οφείλει να απαντήσει για την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης που κάποτε ήταν ακμάζουσα και αριθμούσε πάνω από 100.000 ανθρώπους και σήμερα είναι μόλις 5.000 άνθρωποι. Να απαντήσει για τις γενοκτονίες, τις εισβολές και το casus belli απέναντι στην Ελλάδα. Ο κ. Ερντογάν και οι συνοδοιπόροι του οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται δεν τρομοκρατείται και δεν αμαυρώνεται. Εμείς έχουμε διδάξει την ανθρωπότητα ότι η Νέμεση ακολουθεί την ύβρι. Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι αμυντικά και διπλωματικά η κυβέρνηση έχει οχυρώσει την Ελλάδα. Παρακολουθούμε τα γεγονότα  έχοντας την πίστη ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Η ομιλία Ερντογάν και οι χαλκευμένες κατηγορίες ελπίζω να επαναφέρουν στην πραγματικότητα εκείνους που υιοθέτησαν την κίβδηλη προπαγάνδα αλλότριων δυνάμεων». 

«Όχι» στον Κυριάκο Βελόπουλο

Ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Ελληνική Λύση είπε: «Δεν το εξετάζει καθόλου η κυβέρνηση. Για να συνεργαστείς με κάποιον χρειάζεται τουλάχιστον ελάχιστος κοινός παρανομαστής σε θέματα αξιών. Τέτοιος δεν υπάρχει. Εμείς κοιτάμε προς την Δύση και εκείνος προς την Ανατολή. Δεν θεωρούμε ότι στο πλαίσιο της ενισχυμένης αναλογικής της δεύτερης αναμέτρησης η ΝΔ χρειάζεται κάποιο κόμμα για να κάνει ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ειδικά για τον εκλογικό νόμο είπε: «Με τον εκλογικό νόμο δεν κάνουμε παιχνίδια».

Δείτε την ενημέρωση 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις