Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Οικονόμου για Ερντογάν και Ζαχάροβα: μεγαλώνει η λίστα όσων ενοχλήθηκαν από το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Οικονόμου για Ερντογάν και Ζαχάροβα: μεγαλώνει η λίστα όσων ενοχλήθηκαν από το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Απαντήσεις τόσο στον Τούρκο Πρόεδρο όσο και στην εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών έδωσε μέσα από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Βλέπουμε ότι αυξάνεται ο κατάλογος όσων δυσαρεστήθηκαν πολύ από την ιστορική επίσκεψη και τα όσα πέτυχε ο πρωθυπουργός στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα τιμώντας πάντα την βαρύνουσα αξιακή και ιστορική και πολιτική της παρακαταθήκη υπερασπίζεται με συνέπεια το δίκαιο την ελευθερία και την δημοκρατία. Η Ρωσία ήταν αυτή που στάθηκε απέναντι σε αυτά τα ιδεώδη με την απρόκλητη βάρβαρη και παράνομη επίθεση σε μια κυρίαρχη χώρα», είπε σχολιάζοντας τα όσα είπε χθες η Μαρία Ζαχάροβα.

Όσον αφορά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε: «Ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί δημόσια και πάντα έχουμε την διάθεση να συνομιλούμε με τους γείτονες μας αλλά υπό προϋποθέσεις και προϋπόθεση δεν είναι να συνομιλεί η Ελλάδα όπως επιθυμεί ο Ερντογάν».

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα. Σήμερα θα δοθεί επιστολή θέση της Ελλάδας στον ΟΗΕ που αποδομεί τους αβάσιμους ισχυρισμούς της Άγκυρας. Πάντα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας και την νομιμότητα στην βάση του διεθνούς δικαίου».

Δείτε την ενημέρωση 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις