Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Υπήρχαν πληροφορίες τις οποίες η ΕΛΑΣ δεν διαχειρίστηκε σωστά – Οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι

Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: Υπήρχαν πληροφορίες τις οποίες η ΕΛΑΣ δεν διαχειρίστηκε σωστά – Οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι

«Υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ», παραδέχτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα (17.8.2023) το πρωί στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Συνδέσεις», αναφορικά με τα μέρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την οπαδική βία, με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

«Τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε για να διορθωνόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι και να μην επαναληφθούν», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ για την πορεία της εσωτερικής έρευνας που διενεργείται στην ΕΛΑΣ σημείωσε πως οι επτά αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι, αλλά αναμένει την Ένορκη Διοικητική Εξέταση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση ευθυνών.

«Η διαδικασία διερεύνησης των ευθυνών θα γίνει με αντικειμενικότητα και με τις προβλεπόμενες διαδικασίες χωρίς να συγκαλύψουμε κάτι», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «στόχος είναι στο μέλλον να μη ξαναβρεθούμε στο ίδιο σημείο, να μη μπορούμε να διαχειριστούμε πληροφορίες και να μη μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σωστά», ενώ για την κάθοδο των Κροατών χούλιγκανς που δημιούργησαν τα επεισόδια είπε πως αυτό ήταν κάτι ανεπίτρεπτο.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι «οι αστοχίες δεν πρέπει να μας οδηγούν σε ισοπεδωτικές κριτικές και απαξίωση», υπογραμμίζοντας ότι η ίδια αστυνομία, το βράδυ των αιματηρών επεισοδίων, συνέλαβε 102 σκληρούς ακροδεξιούς χούλιγκαν, ενώ εκείνη την εβδομάδα κατάφερε να περιφρουρήσει αθκητικά γεγονότα σε ένα βεβαρυμμένο πλαίσιο. «Στο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε μία αλληλουχία λαθών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μία διαλυμένη αστυνομία», δήλωσε.

«Το πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών με αθλητικό υπόβαθρο. Κανένα μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα», είπε ο κ. Οικονόμου υποστηρίζοντας ότι απαιτείται μία ολιστική αντιμετώπιση με δράσεις και παρεμβάσεις σε μία σειρά από τομείς, όπως η εφαρμογή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου και η παρακολούθηση των συνδέσμων.

Στην ερώτηση τι διαφορά θα έχουν τα νέα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό σε σχέση με όσα είχαν ψηφιστεί μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, απάντησε ότι δεν εξαφάνισαν την παραβαρτικότητα αλλά ήταν θετικά και είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δράστες και να έχουμε αυτές τις ποινές.

Ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το αίτημα για υποβολή παραίτησης από το πόστο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Οικονόμου απάντησε αρνητικά.

Τέλος, ανέφερε ότι συνομίλησε με την οικογένεια του 29χρονου Μιχάλη, προσθέτοντας πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποδοθεί δικαιοσύνη και σε ό,τι αφορά τον δολοφόνο αλλά και σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή και την καθοδήγηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις