Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Δεν είχα καμία ένδειξη στο κινητό μου και δεν μου προσκόμισε ο κ. Βαξεβάνης καμία

Οικονόμου για παρακολουθήσεις: Δεν είχα καμία ένδειξη στο κινητό μου και δεν μου προσκόμισε ο κ. Βαξεβάνης καμία

Με απολογισμό του κυβερνητικού έργου ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου. Αναφέρθηκε στις κρίσεις που είχε να διαχειριστεί και σημείωσε ότι η Ελλάδα σε κάθε μια από αυτές τις κρίσεις τα κατάφερε καλύτερα από άλλες χώρες και όπως είπε αυτό δεν ήταν εύκολο ούτε και τυχαίο.

Οι δυσκολίες συνεχίζονται, τόνισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να είναι ένα βήμα μπροστά.

«Θα βγούμε», υποστήριξε «από τις κρίσεις με φορά που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων».

«Ο φετινός θα είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που συζητείται εκτός μνημονιακού περιβάλλοντος. Είναι ένας προϋπολογισμός συνέπειας, συνέχειας και σταθερότητας και αποτυπώνει την σταθερή αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας», είπε αναφερόμενος στην οικονομία. Τόνισε ακόμα ότι η ανεργία συρρικνώνεται και το διαθέσιμο εισόδημα μεγαλώνει. «Η οικονομία κινείται όλο και καλύτερα του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν φτάσει στο 95% του συνόλου».

Ερωτηθείς αν παρατήρησε κάτι στο κινητό του καθώς το όνομά του είναι στην λίστα του Documento, είπε: Δεν είχα καμία ένδειξη στο κινητό μου και δεν μου προσκόμισε ο κ. Βαξεβάνης καμία. 

Εκλογές το 2023 

Για το τι θα ήταν αυτό που θα οδηγούσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές στο τέλος Ιανουαρίου: «Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι η διαχείριση του εκλογικού και  πολιτικού χρόνου γίνεται προς όφελος της πατρίδας και των πολιτών. Αξιοποιούμε την εντολή διακυβέρνησης που μας έδωσε ο ελληνικός λαός για να διαχειριστούμε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τις επιπτώσεις των εισαγόμενων κρίσεων. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την πολιτική και έτσι διαχειριζόμαστε τον πολιτικό χρόνο.

Το 2023 είναι προεκλογική χρονιά. Είμαστε ένα μήνα πριν και όπως είχαμε πει οι εκλογές θα είναι το 2023 στο τέλος της 4ετιας το πλησιάζουμε.

Νωρίτερα και απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε: «Η διασφάλιση της διαφάνειας στις εκλογές είναι ένα από τα κεκτημένα της αντιπολίτευσης που κανείς δεν διανοήθηκε να το αμφισβητήσει. Κάποιοι προσπαθούν να διαμορφώσουν νέα γραμμή άμυνας ενόψει της ήττας τους στις επερχόμενες εκλογές. Η ελληνική δημοκρατία έχει γερές βάσεις και όπως έγινε και στο παρελθόν θα γίνει και τώρα».

Τέλος, σημείωσε ότι με βάση την απογραφή αναμένεται αλλαγή των εδρών αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Δείτε την ενημέρωση 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις