Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Οικονόμου για το «κλείστε τις οθόνες και βγείτε στο χιόνι» του Νίκου Φίλη: Τεχνοφοβική προσέγγιση άλλου αιώνα

Οικονόμου για το «κλείστε τις οθόνες και βγείτε στο χιόνι» του Νίκου Φίλη: Τεχνοφοβική προσέγγιση άλλου αιώνα

Την φράση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη προς τους μαθητές: «Κλείστε την οθόνη και βγείτε στο χιόνι», κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μίλησε για τεχνοφοβία και σύνδρομα που «ωθούν τα στελέχη τη αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτές τις τοποθετήσεις». Και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να ανταποκρινόμαστε άμεσα με την τηλεκπαίδευση είναι μια σημαντική κατάκτηση. Κανείς δεν ξέρει αν θα χρειαστεί να μείνουν εκπαιδευτικές μονάδες και άλλες μέρες κλειστές. Είναι κακή αυτή η διέξοδος; Δεν μπορεί να συνδυαστεί με την επιλογή να χαρούν τα παιδιά το χιόνι; Και σε αυτό το κομμάτι έχουμε δυο προσεγγίσεις που αναφέρονται σε άλλο σύμπαν. Από τη μια έχουμε μια προσέγγιση που αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες για να ανταποκρίνεται το κράτος σε αντιξοότητες και μια τάση τεχνοφοβική και χαλαρότητας κολλημένη σε παραστάσεις άλλων εποχών και άλλου αιώνα. Είναι πρόοδος για την χώρα να έχει εργαλεία και να ανταποκρίνεται ότι δεν μπορεί λόγω συνθηκών να ανταποκριθεί μέσω της τεχνολογίας». 

Όλη η δήλωση του Νίκου Φίλη: 

«Το χιόνι είναι ευκαιρία για παιχνίδι και χαρά. Είναι μια πολύτιμη εμπειρία και γνώση», σημειώνει, σε δήλωσή του, υπογραμμίζοντας πως «την τηλεκπαίδευση, ακόμα και εκείνο το 24ωρο που θα χιονίσει στην Αθήνα, την επιβάλλουν αυτοί που γεννήθηκαν και έζησαν ως γέροι και μάλλον επιθυμούν το ίδιο για τα παιδιά μας». «Άλλο η καταφυγή στην τηλεκπαίδευση με συστηματικό τρόπο για λόγους ανωτέρας βίας και μεγάλο διάστημα, κι άλλο η πρόχειρη οργάνωσή της για μία-δύο μέρες που διασπά και αποδιοργανώνει την εκπαιδευτική πράξη», αναφέρει και προσθέτει:

«Εξάλλου, να υπάρχει και λίγη σοβαρότητα: Οι εκπαιδευτικοί είναι αδύνατον να προετοιμάσουν σε ένα απόγευμα πραγματικό μάθημα τηλεκπαίδευσης, που είναι τόσο διαφορετικό από το μάθημα της τάξης. Κι όμως, τους το επιβάλλει Κυριακή απόγευμα η υπουργός! Αποκλειστικά και μόνο για λόγους εντυπώσεων!».

Όπως τονίζει ο κ. Φίλης, «σε πολλά ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά συστήματα προβλέπεται μία εβδομάδα διακοπών μέσα στον Φεβρουάριο, ώστε τα παιδιά να χαρούν τον χιονιά. Εδώ, ειδικά στα νότια, τον βιώνουμε σπάνια».

«Γι’ αυτό παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς σήμερα κλείνουν την οθόνη και χαίρονται το χιόνι! Με την απαραίτητη προσοχή. Και, φυσικά, να μη διανοηθεί το υπουργείο να επιβάλει καταγραφή απουσιών, όταν είναι γνωστό ότι πολλά σπίτια θα αντιμετωπίζουν δυσκολίες για σύνδεση με την τάξη», καταλήγει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις