Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Οικονόμου: Μέσα στον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για τα 600 ευρώ

Οικονόμου: Μέσα στον Ιούνιο ανοίγει η πλατφόρμα για τα 600 ευρώ

Τον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ακόμα ότι στα χέρια της κυβέρνησης είναι το πόρισμα της ΡΑΕ για τα υπερκέρδη των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας. Υποστήριξε ότι το ποσό δεν έχει σχέση με αυτά που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν αποκάλυψε ποιο είναι το ποσό. 

Νωρίτερα, στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε μια σειρά από ζητήματα. 

Για το συνέδριο της ΝΔ επανέλαβε αναφορές του πρωθυπουργού κατά την ομιλία του στο πλαίσιο του Συνεδρίου που αναδεικνύουν τη συνέπεια της κυβέρνησης με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και αποδεικνύουν όπως χαρακτηριστικά είπε πως «ό,τι είπαμε το κάναμε».

Όταν ρωτήθηκε στην συνέχεια για την κριτική από τον Αντώνη Σαμαρά ο κ. Οικονόμου κράτησε χαμηλούς τόνους λέγοντας: «Τα συνέδρια ενός ανοικτού και μη συγκεντρωτικού κόμματος βασίζονται στον διάλογο. Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς επανέλαβε γνωστές θέσεις του. Γι’ αυτό γίνονται τα συνέδρια για να κατατίθενται απόψεις, για να κατατίθεται ο αντίλογος για να υπάρχει σύνθεση που δεσμεύει στο τέλος όλα τα κομματικά μέλη. «Αυτό είναι ο ορισμός της δημοκρατίας. Αυτό είναι το αυτονόητο για ένα ιστορικό πολυσυλλεκτικό κόμμα όπως η ΝΔ το μεγαλύτερο φιλελεύθερο και κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης».

«Όλες οι απόψεις πρέπει να ακούγονται, απόψεις βέβαια που δεν αποκλίνουν από τον βασικό προσανατολισμό που έχουμε ως κόμμα για το μέλλον της πατρίδας. Αυτή είναι η άποψη, η φιλοσοφία η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη και είναι μια στρατηγική που έχει δικαιωθεί από τα πράγματα όχι μόνο εξαιτίας του γεγονότος ότι η ΝΔ έχει πετύχει αυτές τις εκλογικές επιδόσεις, αλλά γιατί παραμένει κυρίαρχη δύναμη στον τόπο μας σήμερα».

Οι στόχοι για τον επόμενο χρόνο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ως ιδιαίτερα σημαντικές τις αναφορές που έκανε ο πρωθυπουργός ως προς τους στόχους της κυβέρνησης στους επόμενους δώδεκα μήνες και οι οποίοι όπως τόνισε συνοψίζονται στη φράση: «δίπλα στον κάθε πολίτη». Αφορούν ανάμεσα στα άλλα την πλήρη απελευθέρωση της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας και αμέσως μετά την ένταξή μας στην επενδυτική βαθμίδα, την πρώτη αύξηση των συντάξεων, την εφαρμογή του θεσμού των fast track συντάξεων και την έκδοσή τους σε ένα τρίμηνο αλλά και του θεσμού των συντάξεων εμπιστοσύνης, την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, την επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας και τη νέα μείωση των εισφορών από τον Ιούνιο, την ταχεία προώθηση μεγάλων έργων όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης κα, η αξιοποίηση δέκα λιμανιών, ο άξονας Πάτρας – Πύργου, ο ΒΟΑΚ, η δεύτερη ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα κλπ. Ξεχώρισε επίσης την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τον θεσμό του δωρεάν προσωπικού γιατρού για κάθε ελληνική οικογένεια.

Μίλησε όμως και για τη μετεξέλιξη της πατρίδας μας σε διεθνή ενεργειακό κόμβο «γέφυρα μεταξύ τριών ηπείρων», ταυτόχρονα και παραγωγό ενέργειας και τη συνεχή ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας.

«Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο: πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό. Έχουμε τη βούληση, τη γνώση αλλά και τον επαγγελματισμό να πραγματώσουμε τάχιστα όλα αυτά ώστε να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο αυτό υπερβαίνει τα όρια της τετραετίας και είπε «είμαστε το κόμμα της λογικής που νοιάζεται για όλους, χωρίς ακρότητες, χωρίς μεγαλοστομίες, χωρίς ψέματα, χωρίς καπηλεία αλλά με πραγματισμό, με σύνεση, με γνώση και σεβασμό».

Και υπογράμμισε: «Για να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας χρειαζόμαστε καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές» στη λογική της δημιουργικής σύνθεσης και όχι προειλημμένων αποφάσεων.

Δείτε την ενημέρωση 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις