Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Οικονόμου: Να μη γίνονται απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ φέιγ βολάν

Οικονόμου: Να μη γίνονται απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ φέιγ βολάν

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα που δημοσιεύουν έγγραφα της ΕΥΠ για παρακολουθήσεις υπουργών επί ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σήμερα (12.09.2022).

«Οι αρμόδιοι να δουν αν εφαρμόζεται σωστά ο νόμος. Εμμένουμε στην μεριά της ευθύνης και δεν μπορούν τα έγγραφα να διακινούνται ως φέιγ βολάν. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση απ’ όλους», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου για ερώτηση για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ που αποκαλύπτει το δημοσίευμα.

Τα Νέα δημοσιεύουν έγγραφα με αναφορές για συναντήσεις σε εστιατόρια και παράνομες υποκλοπές με βίντεο και «κοριούς» με στόχο υπουργούς επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ένας απ’ αυτούς και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

«Ο υπουργός είχε συνάντηση με ιδιώτη σε εστιατόριο τον Ιούλιο του 2016…» είναι μια από τις φράσεις στο έγγραφο της ΕΥΠ που δημοσιεύει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της ΕΥΠ φέρονται να πραγματοποιούν σειρά μυστικών ερευνών για υποθέσεις διαφθοράς, οι οποίες κατέληγαν και σε καταγραφές συνομιλιών και κινήσεων τουλάχιστον 4 – 5 υπουργών της τότε κυβέρνησης, υπηρεσιακών παραγόντων και ιδιωτών που λειτουργούσαν ως «συνδετικοί κρίκοι».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσιεύμα, για τις παρακολουθήσεις αυτές δεν είχε γνώση η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου υπαγόταν τότε η ΕΥΠ αλλά φαίνεται να είχε πλήρη γνώση το Μέγαρο Μαξίμου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις