Πολιτική

Οικονόμου: Ο Ερντογάν επιχείρησε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας – Η Ελλάδα δεν θα ξαναυπάρξει αδύναμη, ένας παρίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις προκλητικές δηλώσει του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου σχολιάζοντας την εξωφρενική δήλωση του Τούρκου προέδρου στον ελληνικό λαό να «δώσει ένα μάθημα, μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες» τόνισε πως «είναι απολύτως προφανές ότι η συνεχής ισχυροποίηση της χώρας μας σε όλα τα μέτωπα, κάνει τον κ. Ερντογάν να αισθάνεται εξαιρετικά άβολα και να ξεπερνά κάθε όριο».

Όπως επισήμανε ο κ. Οικονόμου «επιχείρησε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρα μας. Είναι απολύτως φυσικό ο κ. Ερντογάν να μην αισθάνεται άνετα με μια κυβέρνηση που σημειώνει επιτυχίες για την πατρίδα, με μια κυβέρνηση που δυναμώνει τη χώρα με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που εδραιώνει τη θέση μας ως παράγοντα σταθερότητας, είναι φυσικό να ενοχλείται με έναν πρωθυπουργό που έχει ανεβάσει την εκπροσώπηση της χώρας σε άλλα στάνταρ, που τον χειροκροτούσε όρθιο το Κογκρέσο, που συναντά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που υπογράφει μεγάλες συμφωνίες, που μεγαλώνει την επικράτεια με τις συμφωνίες που υπογράφει για ΑΟΖ, που έχει καταστήσει πρωταγωνίστρια την Ελλάδα στα Βαλκάνια με κρίσιμες ενεργειακές συμμαχίες, είναι κατανοητό να είναι δυσαρεστημένος που η κυβέρνηση εξασφαλίζει συνθήκες σταθερότητας».

«Αυτή τη στεναχώρια του ο κ. Ερντογάν ας την κρατήσει για τον εαυτό του. Η ελληνική κοινωνία έχει την ωριμότητα και την ιστορική γνώση να κλείνει τα αυτιά της στις απίστευτες προκλήσεις. Όσο και να ενοχλείται ο κ. Ερντογάν, θα συνεχίσουμε . Οι επιτυχίες της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη είναι επιτυχίες της πατρίδας, σηκώνουν την Ελλάδα ψηλότερα, σηματοδοτούν τη δυναμική επιστροφή της Ελλάδας σε όλα τα μέτωπα. Όσο εξοργίζεται ο κ. Ερντογάν, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσουν προς την κατεύθυνση αυτή» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η πατρίδα μας δεν θα ξαναυπάρξει αδύναμη, ένας παρίας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Έκθετη η κυβέρνηση με την ηλεκτρική διασύνδεση και το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Μετράμε εθνικές ήττες
Στο στόχαστρο του κόμματος Τσίπρα οι χειρισμοί Γεραπετρίτη - Η Αμαλίας ζητεί εξηγήσεις για τη μη επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και την καθυστέρηση στην επέκταση των χωρικών υδάτων
Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ) 11
Σωτήρης Σέρμπος στο newsit.gr για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Η Ελλάδα δεν διαθέτει μόχλευση στη Λιβύη – Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν αρκεί χωρίς παρουσία στο πεδίο»
Ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του ΔΠΘ και πρώην διπλωματικός σύμβουλος αναλύει πώς η Τουρκία ενίσχυσε την επιρροή της, τις αδυναμίες της ελληνικής στρατηγικής και τους κινδύνους για την ηλεκτρική διασύνδεση, τα 12 ναυτικά μίλια και την Ανατολική Μεσόγειο
Χαλίφα Χαφτάρ 21