Πολιτική

Οικονόμου: Ο Ερντογάν επιχείρησε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας – Η Ελλάδα δεν θα ξαναυπάρξει αδύναμη, ένας παρίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τις προκλητικές δηλώσει του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου σχολιάζοντας την εξωφρενική δήλωση του Τούρκου προέδρου στον ελληνικό λαό να «δώσει ένα μάθημα, μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες» τόνισε πως «είναι απολύτως προφανές ότι η συνεχής ισχυροποίηση της χώρας μας σε όλα τα μέτωπα, κάνει τον κ. Ερντογάν να αισθάνεται εξαιρετικά άβολα και να ξεπερνά κάθε όριο».

Όπως επισήμανε ο κ. Οικονόμου «επιχείρησε ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρα μας. Είναι απολύτως φυσικό ο κ. Ερντογάν να μην αισθάνεται άνετα με μια κυβέρνηση που σημειώνει επιτυχίες για την πατρίδα, με μια κυβέρνηση που δυναμώνει τη χώρα με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα που εδραιώνει τη θέση μας ως παράγοντα σταθερότητας, είναι φυσικό να ενοχλείται με έναν πρωθυπουργό που έχει ανεβάσει την εκπροσώπηση της χώρας σε άλλα στάνταρ, που τον χειροκροτούσε όρθιο το Κογκρέσο, που συναντά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που υπογράφει μεγάλες συμφωνίες, που μεγαλώνει την επικράτεια με τις συμφωνίες που υπογράφει για ΑΟΖ, που έχει καταστήσει πρωταγωνίστρια την Ελλάδα στα Βαλκάνια με κρίσιμες ενεργειακές συμμαχίες, είναι κατανοητό να είναι δυσαρεστημένος που η κυβέρνηση εξασφαλίζει συνθήκες σταθερότητας».

«Αυτή τη στεναχώρια του ο κ. Ερντογάν ας την κρατήσει για τον εαυτό του. Η ελληνική κοινωνία έχει την ωριμότητα και την ιστορική γνώση να κλείνει τα αυτιά της στις απίστευτες προκλήσεις. Όσο και να ενοχλείται ο κ. Ερντογάν, θα συνεχίσουμε . Οι επιτυχίες της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη είναι επιτυχίες της πατρίδας, σηκώνουν την Ελλάδα ψηλότερα, σηματοδοτούν τη δυναμική επιστροφή της Ελλάδας σε όλα τα μέτωπα. Όσο εξοργίζεται ο κ. Ερντογάν, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσουν προς την κατεύθυνση αυτή» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η πατρίδα μας δεν θα ξαναυπάρξει αδύναμη, ένας παρίας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καρυστιανού για την αποχώρηση του Κοκοτσάκη: «Η Ελπίδα για τη Δημοκρατία ανήκει σε κάθε πολίτη – Αναρτήθηκε η επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος»
«Οι αιτιάσεις είναι γενικές, ξεκάθαρα πρόωρες και άδικες, χωρίς ένα συγκεκριμένο γεγονός να τις στηρίζει, και διατυπώνονται τη στιγμή ακριβώς που καλούμε ολόκληρη την κοινωνία να συμμετέχει», ήταν το μήνυμα της Μαρίας Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
Ανδρουλάκης: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ισχυρό κόμμα στις εκλογές και έχουμε πολιτική εικόνα Μητσοτάκη – Τσίπρα, θα μπούμε στη μηχανή του χρόνου
«Αν είχα κάνει στη χώρα, στους θεσμούς, στην οικονομία και στην κοινωνία, ό,τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, θα είχα εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο»
Νίκος Ανδρουλάκης 5
Όσα έγιναν στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Καλέντζι για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου
Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, παρεμβάσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σκανδαλίδη, καθώς και προβολή αφιερωματικού βίντεο στη μνήμη του ιδρυτή του κόμματος
Ανδρέας Παπανδρέου