Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Οικονόμου: Ο κ. Στυλιανίδης απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού

Γιάννης Οικονόμου: Χθες έγιναν ορατοί οι διανομείς φαγητού για τον κ. Τσίπρα, σήμερα έγιναν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο που σημαδεύτηκε από την μεγάλη φωτιά στα νότια προάστια και με την τουρκική προκλητικότητα να είναι στο απόγειό της, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πραγματοποίησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Απολύτως απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού ο κ. Στυλιανίδης», είπε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Η αντιμετώπιση τριών μετώπων ταυτόχρονα απέδωσε και είμαστε εδώ με σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε ό,τι προκύψει καθώς έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι».

Νωρίτερα είχε τονίσει ότι σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη καιρική συγκυρία είχαμε την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά σε αστικό περιβάλλον. Ήταν 3 εστίες σε Γλυφάδα, Κουβαρά και κρεμαστό λαγό οι οποίες εξελίχθηκαν με τις λιγότερες συνέπειες.

«Είναι απαραίτητο», είπε, «να συνειδητοποιήσουμε ότι η περιοχή μας βάλλεται από την κλιματική κρίση».

Τόνισε πάντως ότι η πραγματικότητα αυτή δεν ειναι λόγος να παρακολουθούμε μοιρολατρικά την κατάσταση. «Είμαστε καλυτερα προετοιμασμένοι και έχουμε κινητοποιήσει περισσότερα μέσα. Αυτό φάνηκε και στην Βουλα και η αντίδραση ήταν εντός των πρωτοκόλλων. Περιορίστηκαν στο ελάχιστο οι ζημιές. Οι συνθήκες που θα λειτουργούμε από εδώ και στο εξής θα είναι αντίξοες. Οι πυρκαγιές δεν σβήνονται με κραυγές και δαιμονοποίηση των οργάνων. Χρειάζεται σκληρή προσπάθεια και δουλειά για να κάνουμε απολογισμό καλύτερο από τον περσινό».

Ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών και ‘Αμυνας για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις αποφάσεις που ελήφθησαν για τη βοήθεια στην Ουκρανία, είπε: «Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για την Ουκρανία με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Βουλής προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της -και κατ’ επέκταση τα πολιτικά κόμματα- για την αποστολή ανθρωπιστικού και αμυντικού υλικού στη δοκιμαζόμενη από τη ρωσική εισβολή, Ουκρανία. Η ενημέρωση αυτή θα γίνει την επόμενη Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 10 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποστολές αυτές -όπως είναι γνωστό- εντάσσονται στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ και της ξεκάθαρης θέσης που πήρε η κυβέρνηση υπέρ του αμυνόμενου στον πόλεμο αυτό, συντασσόμενη με τους εταίρους και τους συμμάχους της χώρας μας, εναντίον του αναθεωρητισμού και του επεκτατισμού, εναντίον των παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου και των δεσποτικών αντιλήψεων αυταρχικών ηγετών.

Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής εντάσσεται και η συμφωνία που επιτεύχθηκε, ύστερα από διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων ‘Αμυνας της Ελλάδας και της Γερμανίας, για την αντικατάσταση των παλαιών ανατολιτικό-γερμανικών τεθωρακισμένων που διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός, με νεότερα γερμανικής κατασκευής και την παράδοση, αμέσως μετά, των παλιών στην Ουκρανία.

Υπογραμμίζεται ότι η αποστολή των παλιών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία θα γίνεται αφού παραληφθούν από τη Γερμανία τα νεότερα και πιο σύγχρονα τεθωρακισμένα που θα τα αντικαταστήσουν. Όπως προκύπτει δεν δημιουργείται απολύτως κανένα κενό στην άμυνα της χώρας. Κατ’ επέκταση είναι τελείως αβάσιμοι οι ισχυρισμοί και οι αιτιάσεις όσων πιστεύουν ότι θα υπάρξει κάποιο κενό στην άμυνα των νησιών, ισχυρισμοί που προβάλλονται από την αντιπολίτευση, από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέχρι πρόσφατα δεν είχε καν καταλήξει στο αν η άμυνα της χώρας -συνεπώς και των νησιών- είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός».

Δείτε την ενημέρωση 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις