Πολιτική

Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ: Λεφτόδεντρο δεν υπάρχει αλλά το 90% των διακοπών ρεύματος επανασυνδέθηκε

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το 90% των διακοπών ρεύματος των φτωχών νοικοκυριών έχει επανασυνδεθεί απάντησε ο Δημήτρης Οικονόμου σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή την Τετάρτη (01.07.2020).

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος που έχει διακοπεί λόγω οφειλών.

Νωρίτερα, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατηγόρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ότι αφήνει απροστάτευτες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες η ΔΕΗ προχωρά στη διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

“Οι διακοπές ρεύματος ήταν πραγματικά ελάχιστες. Εμείς αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με σοβαρότητα και όχι με πυροτεχνήματα. Το υπουργείο ζήτησε από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να προχωρήσουν σε ελαφρύνσεις των πολιτών και αυξήσαμε το δίχτυ προστασίας για ακραίες περιπτώσεις”, αντέτεινε ο κ. Οικονόμου.

Οικονόμου – Φάμελος:  Ρευματοκοπές και λεφτόδεντρο 

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ενέργειας τόνισε ότι για το διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου 2020:

– Από 75.000 αιτήματα που έχουν υποβληθεί για διακοπή ρεύματος έχουν γίνει δεκτά 48.000.

– Από 50.000 αιτήματα για επανασυνδέσεις έγιναν δεκτά 43.000.

“Το 90% των διακοπών ρεύματος έχει επανασυνδεθεί και μόνο για το 10% δεν έχει γίνει, και μέσα σε αυτούς υπάρχουν – μην ξεχνάμε – οι στρατηγικοί κακοπληρωτές”, συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Φάμελος κατηγόρησε τη κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια, επισημαίνοντας ότι “ενώ έχει εξαγγείλει από τον Μάρτιο την επαναλειτουργία του Ταμείου Επανασύνδεσης, ακόμα δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αποτέλεσμα να κόβεται το ρεύμα σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που αδυνατούν πράγματι να πληρώσουν”.

“Εσείς ακόμα γράφετε την υπουργική απόφαση όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες την έχουν εφαρμόσει από τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται, δυστυχώς, οι ρευματοκοπές”, πρόσθεσε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από 17 Μαρτίου να μην πραγματοποιούνται διακοπές ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού, όταν ακόμα ήταν σε εξέλιξη η κρίση με την πανδημία του κορονοϊού και δεν ξέραμε πού θα φτάσει και τι συνολικά ποσά θα χρειαζόταν η χώρα. Εσείς ξεχάσατε ότι “λεφτόδεντρο” δεν υπάρχει”, ανταπάντησε ο κ. Οικονόμου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
14
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
8
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
22
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9