Πολιτική

Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ: Λεφτόδεντρο δεν υπάρχει αλλά το 90% των διακοπών ρεύματος επανασυνδέθηκε

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το 90% των διακοπών ρεύματος των φτωχών νοικοκυριών έχει επανασυνδεθεί απάντησε ο Δημήτρης Οικονόμου σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή την Τετάρτη (01.07.2020).

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος που έχει διακοπεί λόγω οφειλών.

Νωρίτερα, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατηγόρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ότι αφήνει απροστάτευτες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες η ΔΕΗ προχωρά στη διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

“Οι διακοπές ρεύματος ήταν πραγματικά ελάχιστες. Εμείς αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με σοβαρότητα και όχι με πυροτεχνήματα. Το υπουργείο ζήτησε από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να προχωρήσουν σε ελαφρύνσεις των πολιτών και αυξήσαμε το δίχτυ προστασίας για ακραίες περιπτώσεις”, αντέτεινε ο κ. Οικονόμου.

Οικονόμου – Φάμελος:  Ρευματοκοπές και λεφτόδεντρο 

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ενέργειας τόνισε ότι για το διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου 2020:

– Από 75.000 αιτήματα που έχουν υποβληθεί για διακοπή ρεύματος έχουν γίνει δεκτά 48.000.

– Από 50.000 αιτήματα για επανασυνδέσεις έγιναν δεκτά 43.000.

“Το 90% των διακοπών ρεύματος έχει επανασυνδεθεί και μόνο για το 10% δεν έχει γίνει, και μέσα σε αυτούς υπάρχουν – μην ξεχνάμε – οι στρατηγικοί κακοπληρωτές”, συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Φάμελος κατηγόρησε τη κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια, επισημαίνοντας ότι “ενώ έχει εξαγγείλει από τον Μάρτιο την επαναλειτουργία του Ταμείου Επανασύνδεσης, ακόμα δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αποτέλεσμα να κόβεται το ρεύμα σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που αδυνατούν πράγματι να πληρώσουν”.

“Εσείς ακόμα γράφετε την υπουργική απόφαση όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες την έχουν εφαρμόσει από τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται, δυστυχώς, οι ρευματοκοπές”, πρόσθεσε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από 17 Μαρτίου να μην πραγματοποιούνται διακοπές ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού, όταν ακόμα ήταν σε εξέλιξη η κρίση με την πανδημία του κορονοϊού και δεν ξέραμε πού θα φτάσει και τι συνολικά ποσά θα χρειαζόταν η χώρα. Εσείς ξεχάσατε ότι “λεφτόδεντρο” δεν υπάρχει”, ανταπάντησε ο κ. Οικονόμου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παπαδοπούλου για σχολικά βιβλία στη Βόρεια Μακεδονία: Να αφαιρεθούν οι αναθεωρητικές και αλυτρωτικές αναφορές
Η υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η λανθασμένη ορολογία παραβιάζει τόσο τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας - Τι είπε για Μέγα Αλέξανδρο και Φίλιππο Β΄
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η επιστολή του στην φον ντερ Λάιεν για το ενεργειακό κόστος – Τα μέτρα που ζητά η Ελλάδα από την ΕΕ
Στο επίκεντρο της επιστολής Μητσοτάκη, η αξιοποίηση των πρόσθετων εσόδων από τον ΦΠΑ και το να μην προσμετρώνται στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς τα προσωρινά μέτρα που λαμβάνουν τα κράτη - μέλη έως ένα συγκεκριμένο όριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες 16
Φλωρίδης για Τέμπη: «Απολύτως δικαιωμένη η φράση μου για τους πολιτικούς, που είναι για τα μπάζα» – Τι είπε για Τριαντόπουλο και η απάντηση στον Τσίπρα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαχωρίζει την πολιτική αντιπαράθεση από τη δικαστική διερεύνηση - «Για ποιον λόγο να παραιτηθώ;», διερωτάται
Γιώργος Φλωρίδης 12
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι παρατηρήσεις στους υπουργούς και το μήνυμα στη Ντόρα Μπακογιάννη – «Δική μου ευθύνη να αξιολογώ συμπεριφορές»
«Προέχει το ορατό κυβερνητικό έργο με σεβασμό γιατί σε αυτό καθρεφτίζονται οι προσπάθειες του λαού μας με σεμνότητα γιατί εκεί αποτυπώνεται το χρέος μας αλλά και με περηφάνεια»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 46
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επιδότηση 20 λεπτών για το ντίζελ - Μέτρο «έκπληξη» με διεύρυνση στο καθεστώς των 72 δόσεων σε 120 και «φρένο» στους servicers
«Το πετρέλαιο θέρμανσης θα κρατηθεί κάτω από 1,75, θα ανακοινωθεί πριν τις 15 Οκτωβρίου», τόνισε ο πρωθυπουργός που έκανε γνωστό ότι έχει αποστείλει επιστολές στην Κομισιόν και στο Eurogroup
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες
165
Μαρία Γρατσία για το ιατρείο της Καρυστιανού: Δεν υπάρχει καμία παρανομία, το μηχάνημα βιοανάδρασης πληροί όλες τις προϋποθέσεις
«Όταν εφαρμόζεται το MedWatch δεν είναι δυνατόν να απομονώνεις ένα ιατρείο και να το στοχοποιείς» ανέφερε η συνεργάτιδα της προέδρου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Γρατσία 32