Πολιτική

Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ: Λεφτόδεντρο δεν υπάρχει αλλά το 90% των διακοπών ρεύματος επανασυνδέθηκε

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το 90% των διακοπών ρεύματος των φτωχών νοικοκυριών έχει επανασυνδεθεί απάντησε ο Δημήτρης Οικονόμου σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή την Τετάρτη (01.07.2020).

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος που έχει διακοπεί λόγω οφειλών.

Νωρίτερα, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατηγόρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ότι αφήνει απροστάτευτες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες η ΔΕΗ προχωρά στη διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

“Οι διακοπές ρεύματος ήταν πραγματικά ελάχιστες. Εμείς αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με σοβαρότητα και όχι με πυροτεχνήματα. Το υπουργείο ζήτησε από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να προχωρήσουν σε ελαφρύνσεις των πολιτών και αυξήσαμε το δίχτυ προστασίας για ακραίες περιπτώσεις”, αντέτεινε ο κ. Οικονόμου.

Οικονόμου – Φάμελος:  Ρευματοκοπές και λεφτόδεντρο 

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ενέργειας τόνισε ότι για το διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου 2020:

– Από 75.000 αιτήματα που έχουν υποβληθεί για διακοπή ρεύματος έχουν γίνει δεκτά 48.000.

– Από 50.000 αιτήματα για επανασυνδέσεις έγιναν δεκτά 43.000.

“Το 90% των διακοπών ρεύματος έχει επανασυνδεθεί και μόνο για το 10% δεν έχει γίνει, και μέσα σε αυτούς υπάρχουν – μην ξεχνάμε – οι στρατηγικοί κακοπληρωτές”, συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Φάμελος κατηγόρησε τη κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια, επισημαίνοντας ότι “ενώ έχει εξαγγείλει από τον Μάρτιο την επαναλειτουργία του Ταμείου Επανασύνδεσης, ακόμα δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αποτέλεσμα να κόβεται το ρεύμα σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που αδυνατούν πράγματι να πληρώσουν”.

“Εσείς ακόμα γράφετε την υπουργική απόφαση όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες την έχουν εφαρμόσει από τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται, δυστυχώς, οι ρευματοκοπές”, πρόσθεσε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από 17 Μαρτίου να μην πραγματοποιούνται διακοπές ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού, όταν ακόμα ήταν σε εξέλιξη η κρίση με την πανδημία του κορονοϊού και δεν ξέραμε πού θα φτάσει και τι συνολικά ποσά θα χρειαζόταν η χώρα. Εσείς ξεχάσατε ότι “λεφτόδεντρο” δεν υπάρχει”, ανταπάντησε ο κ. Οικονόμου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΚΕ κατά Μαρινάκη και Κυρανάκη: «Η θεωρία των δύο άκρων είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή»
Ο Περισσός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσυνδέει τη ναζιστική ιδεολογία από τα εγκλήματα της οργάνωσης - Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ποινικές καταδίκες
Κυρανάκης, ΚΚΕ, Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: «Ας σταματήσουν να αναζητούν δήθεν “κρυφές ατζέντες” και ας απαντήσουν για τη δική τους»
Η νέα απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις κυβερνητικές πηγές, με αιχμές για τον εκλογικό πήχη του 25% και τις δηλώσεις Καράογλου - «Ας πείσουν πρώτα τους βουλευτές τους»
Μέγαρο Μαξίμου
Καράογλου: Η ΝΔ να απευθυνθεί σε Ελληνική Λύση, Νίκη, Λατινοπούλου, Σαμαρά και Καρυστιανού αν δεν πετύχει αυτοδυναμία – ΠΑΣΟΚ: «Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη»
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης εισηγείται άνοιγμα σε κόμματα στα δεξιά της παράταξης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο για σχέδιο συγκυβέρνησης με την Ακροδεξιά
Θεόδωρος Καράογλου, ΝΔ
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Τον ακούγαμε και ήταν σαν να ακούμε τον Μητσοτάκη» – Βολές για «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ για τη 13η σύνταξη και τις οικονομικές του θέσεις - «Έταξε τα πάντα στους πάντες για να κάνει τα ακριβώς ανάποδα»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη