Πολιτική

Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ: Λεφτόδεντρο δεν υπάρχει αλλά το 90% των διακοπών ρεύματος επανασυνδέθηκε

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το 90% των διακοπών ρεύματος των φτωχών νοικοκυριών έχει επανασυνδεθεί απάντησε ο Δημήτρης Οικονόμου σε επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή την Τετάρτη (01.07.2020).

Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί και η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος που έχει διακοπεί λόγω οφειλών.

Νωρίτερα, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατηγόρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ότι αφήνει απροστάτευτες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στις οποίες η ΔΕΗ προχωρά στη διακοπή παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

“Οι διακοπές ρεύματος ήταν πραγματικά ελάχιστες. Εμείς αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με σοβαρότητα και όχι με πυροτεχνήματα. Το υπουργείο ζήτησε από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να προχωρήσουν σε ελαφρύνσεις των πολιτών και αυξήσαμε το δίχτυ προστασίας για ακραίες περιπτώσεις”, αντέτεινε ο κ. Οικονόμου.

Οικονόμου – Φάμελος:  Ρευματοκοπές και λεφτόδεντρο 

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ενέργειας τόνισε ότι για το διάστημα Μαρτίου – Ιουνίου 2020:

– Από 75.000 αιτήματα που έχουν υποβληθεί για διακοπή ρεύματος έχουν γίνει δεκτά 48.000.

– Από 50.000 αιτήματα για επανασυνδέσεις έγιναν δεκτά 43.000.

“Το 90% των διακοπών ρεύματος έχει επανασυνδεθεί και μόνο για το 10% δεν έχει γίνει, και μέσα σε αυτούς υπάρχουν – μην ξεχνάμε – οι στρατηγικοί κακοπληρωτές”, συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Φάμελος κατηγόρησε τη κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια, επισημαίνοντας ότι “ενώ έχει εξαγγείλει από τον Μάρτιο την επαναλειτουργία του Ταμείου Επανασύνδεσης, ακόμα δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αποτέλεσμα να κόβεται το ρεύμα σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που αδυνατούν πράγματι να πληρώσουν”.

“Εσείς ακόμα γράφετε την υπουργική απόφαση όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες την έχουν εφαρμόσει από τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται, δυστυχώς, οι ρευματοκοπές”, πρόσθεσε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από 17 Μαρτίου να μην πραγματοποιούνται διακοπές ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού, όταν ακόμα ήταν σε εξέλιξη η κρίση με την πανδημία του κορονοϊού και δεν ξέραμε πού θα φτάσει και τι συνολικά ποσά θα χρειαζόταν η χώρα. Εσείς ξεχάσατε ότι “λεφτόδεντρο” δεν υπάρχει”, ανταπάντησε ο κ. Οικονόμου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης από Δράμα: «Η περιφέρεια οδηγείται σε παρακμή» – Αιχμές για το ελληνοβουλγαρικό μνημόνιο και τα κειμήλια της Μονής Εικοσιφοίνισσας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε τη διαμόρφωση ενός νέου αναπτυξιακού σχεδίου σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, με ιδιαίτερη έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, Δράμα
Λευτέρης Αυγενάκης για τα στημένα παιχνίδια στο μπάσκετ: «Όλα στο φως» – Τι είπε για τις αλλαγές στις ομοσπονδίες
Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στις καταγγελίες, ζητώντας απόδοση ευθυνών με σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας και υπερασπιζόμενος την ανανέωση των διοικήσεων
Λευτέρης Αυγενάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κιλκίς: Πρώτη προτεραιότητα η φροντίδα των ηλικιωμένων – Επίσκεψη σε έργα υποδομής και επιχειρήσεις
Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στον νέο οίκο ευγηρίας, όπου φιλοξενούνται 38 ηλικιωμένοι και χρονίως πάσχοντες - Την άνοιξη του 2027 αναμένεται να ολοκληρωθεί το οδικό τμήμα Ασσηρός – Νέα Σάντα
Κυριάκος Μητσοτάκης, περιοδεία Κιλκίς
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
Γεωργιάδης για Pizza Fan και «Χωριάτικο»: Η διαφθορά χτυπιέται στη ρίζα της – Πιάνονται πλέον και τα μεγάλα ψάρια
Ο υπουργός Υγείας απέρριψε την ύπαρξη πολιτικού ζητήματος στην υπόθεση Μπεκίρη και χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ μοναδικό θεωρητικό εταίρο συγκυβέρνησης - : «Δεν μπορεί ο Τσίπρας να το παίξει έντιμος»
Άδωνις Γεωργιάδης
Παύλος Μαρινάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν ήταν εθνική ήττα, είναι παράνομο και ανυπόστατο
«Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης ενός νέου σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν υπήρχε και υπάρχει πλέον» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις υποθέσεις Pizza Fan, «Χωριάτικο» και Basketgate
Παύλος Μαρινάκης
ΝΔ: Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι 4 νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι - Κανελλοπούλου, Νασιμπιάν, Λαγκαδιανός και Δαμιανού
Τον συντονισμό της ομάδας των αναπληρωτών εκπροσώπων αναλαμβάνει η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας παρουσίας του κόμματος
Οι τέσσερις νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι της ΝΔ