Πολιτική

Οικονόμου: Το σχέδιο για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια θα ολοκληρωθεί

Το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα στον απόηχο και της ψήφισης της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ από την Βουλή κυριάρχησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου. 

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο πρωθυπουργός, θα μεταβεί στις ΗΠΑ όπου την Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας Τζο Μπάιντεν και την Τρίτη θα μιλήσει στο Κογκρέσο. Ειδικά για το δεύτερο τόνισε ότι ελάχιστοι ηγέτες είχαν αυτή την τιμή. Τόνισε ακόμα ότι η επίσκεψη γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία με το επίπεδο των σχέσεων των δυο χωρών να είναι στο καλύτερο σημείο.

Είπε ακόμα ότι θα συζητηθεί και το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και ο πρωθυπουργός έχει ήδη θέσει  το θέμα των τουρκικών υπερπτήσεων.

Αποφασισμένη να εφαρμόσει το σχέδιο για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια δηλώνει η κυβέρνηση. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει κατηγορηματικά την αμετάκλητη απόφαση της να ολοκλήρωση του σχεδίου για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Ήδη έχουν προσληφθεί 400 άτομα και η εκπαίδευση ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου» Τόνισε ακόμα ότι λύθηκε η εκκρεμότητα από το ΣτΕ. Και υπογράμμισε ότι ειδικά για το ΑΠΘ είναι δεδομένη και αμετάκλητη η απόφαση της κυβέρνησης να γίνει η βιβλιοθήκη. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τ νεολαία του ότι όχι μόνο δεν αντέδρασαν στα όσα έγιναν και είπε ότι είναι απαράδεκτο πως δεν βρήκαν μια καθαρή κουβέντα να καταδικάσουν το γεγονός. «Η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό της διοίκησης του ΑΠΘ», είπε.

Δείτε την ενημέρωση 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον Διαμαντή Καραναστάση: «Είσαι ψευταράς και Χίτλερ», «σταμάτα ανάγωγη»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρπάχτηκε επίσης τόσο με τον Βασίλη Βιλιάρδο της Ελληνικής Λύσης όσο και με τον Γιώργο Λαμπρούλη του ΚΚΕ
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 9
Ο Νίκος Καρανίκας «στοχοποιεί» το περιβάλλον Τσίπρα – «Ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο αλλά δεν πήραν χαμπάρι ότι ο κόσμος άλλαξε»
Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, κατηγορώντας συνεργάτες του για γεωπολιτικές αυταπάτες, αναχρονισμό και χρόνια ανεπάρκεια
Ο Νίκος Καρανίκας 7
Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση για τα «μπλόκα» αγροτών και κτηνοτρόφων – Τα μπλοκαρισμένα ΑΦΜ και το μήνυμα για κατανόηση
Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι βουλευτές που προέρχονται από αγροτικούς νομούς, και γίνονται δέκτες των παραπόνων από τους τίμιους αγρότες και κτηνοτρόφους που παλεύουν για την επιβίωση τους
αγρότες