Πολιτική

Οικονόμου: Το σχέδιο για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια θα ολοκληρωθεί

Το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα στον απόηχο και της ψήφισης της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ από την Βουλή κυριάρχησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου. 

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο πρωθυπουργός, θα μεταβεί στις ΗΠΑ όπου την Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας Τζο Μπάιντεν και την Τρίτη θα μιλήσει στο Κογκρέσο. Ειδικά για το δεύτερο τόνισε ότι ελάχιστοι ηγέτες είχαν αυτή την τιμή. Τόνισε ακόμα ότι η επίσκεψη γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία με το επίπεδο των σχέσεων των δυο χωρών να είναι στο καλύτερο σημείο.

Είπε ακόμα ότι θα συζητηθεί και το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και ο πρωθυπουργός έχει ήδη θέσει  το θέμα των τουρκικών υπερπτήσεων.

Αποφασισμένη να εφαρμόσει το σχέδιο για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια δηλώνει η κυβέρνηση. Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, «Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει κατηγορηματικά την αμετάκλητη απόφαση της να ολοκλήρωση του σχεδίου για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια. Ήδη έχουν προσληφθεί 400 άτομα και η εκπαίδευση ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου» Τόνισε ακόμα ότι λύθηκε η εκκρεμότητα από το ΣτΕ. Και υπογράμμισε ότι ειδικά για το ΑΠΘ είναι δεδομένη και αμετάκλητη η απόφαση της κυβέρνησης να γίνει η βιβλιοθήκη. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τ νεολαία του ότι όχι μόνο δεν αντέδρασαν στα όσα έγιναν και είπε ότι είναι απαράδεκτο πως δεν βρήκαν μια καθαρή κουβέντα να καταδικάσουν το γεγονός. «Η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό της διοίκησης του ΑΠΘ», είπε.

Δείτε την ενημέρωση 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρκόπουλος για επεισόδια στη Νίκαια: Ηθικά υπεύθυνος ο Παπανικολάου, υπήρξε απόπειρα λιντσαρίσματος του Γεωργιάδη
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε «αμυντική» τη στάση της αστυνομίας και άφησε αιχμές για τον πρόεδρο των εργαζομένων γιατρών του νοσοκομείου, καταγγέλλοντας «χουλιγκανισμό» και «υποκινούμενη ένταση»
Μαρκόπουλος 6
Θανάσης Κοντογεώργης για δημοσκοπήσεις: «Υπάρχει κοινό 38% με 40% που ζητά σταθερότητα και περιμένει»
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ σχολίασε τη μέτρηση της Metron Analysis, επισημαίνοντας ότι η κυβερνητική πολιτική «απευθύνεται σε όλους» και επαναλαμβάνοντας πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας παραμένει η αυτοδυναμία
Θανάσης Κοντογεώργης 5