Πολιτική

Όλα για το 13ο Συνέδριο της ΝΔ – Οι στόχοι και οι συμμετοχές “έκπληξη”

Το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα διεξαχθεί από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το “γαλάζιο” Συνέδριο θα έχει στόχο να αναδειχθεί η νέα πολιτική πραγματικότητα, όπως διαμορφώθηκε μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων. Αφήνοντας πίσω την περίοδο του διχασμού και του λαϊκισμού η ΝΔ επιδιώκει να εκφράσει αξιόπιστα το αίτημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για μετάβαση σε μία εποχή συλλογικής ωριμότητας.

Επίσης, το συνέδριο αναμένεται να προβάλει τη σύγχρονη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας που μέλημα της είναι, εκτός από την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας, η ανάδειξη σπουδαίων και κρίσιμων ζητημάτων που καθορίζουν τις ζωές όλων μας.

Θέματα όπως οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, η ποιότητα του ελεύθερου χρόνου, η ισότιμη συμμετοχή των φύλων στην κοινωνική και οικονομική ζωή, καθώς και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων αποτελούν αντικείμενο της ατζέντας του συνεδρίου.

Κάθε θεματική ενότητα του συνεδρίου θα είναι χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο θα λάβουν το λόγο προσκεκλημένοι ομιλητές, ενώ στο δεύτερο μέρος ο λόγος θα δίνεται στους συνέδρους.

Το Συνέδριο της ΝΔ θα έχει μια σειρά από καινοτομίες, όπως η προσωποποιημένη ηλεκτρονική πληροφόρηση προς τους συνέδρους, η διεξαγωγή on – line ερωτηματολογίων και η δυνατότητα ερωτήσεων και παρεμβάσεων από τους παρευρισκόμενους αλλά και από συνέδρους που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Οι διαδικασίες του συνεδρίου θα είναι πλήρως ψηφιοποιημένες με αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της χρήσης χαρτιού σε ποσοστό που αγγίζει το 92%. Βασική μέριμνα είναι η διοργάνωση ενός φιλικού προς το περιβάλλον συνεδρίου που θα έχει ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Τέλος, στο πλαίσιο του συνεδρίου εξετάζεται ακόμα και η διεξαγωγή νυχτερινού αγώνα δρόμου για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι εργασίες της Οργανωτικής Επιτροπής έχουν προχωρήσει αρκετά και το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν οι προσκεκλημένοι ομιλητές, ενώ αναμένονται και συμμετοχές – εκπλήξεις από το ΕΛΚ.

Για τις τελικές αποφάσεις εντός του προσεχούς διαστήματος θα γίνει συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής παρουσία του Πρόεδρου της ΝΔ και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στον Άγιο Δημήτριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Παρακολούθησε τη λειτουργία – Ευχαριστήρια του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη Μονή Σινά
Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, εκπροσωπώντας το οικουμενικό πατριαρχείο και την ελλαδική εκκλησία, έδωσε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το αποτέλεσμα που έφερε ο ίδιος και η κυβέρνηση, στο θέμα της Μονής Σινά
Ο Πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης παρίσταται στη θεία λειτουργία στο Ναό Αγιου Δημητρίου στον Αγιο Δημήτριο.  Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026   (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Γιάννης Βρούτσης για σκάνδαλο με στημένους αγώνες στο μπάσκετ: «Η αξιοπιστία έχει χαθεί – Το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει»
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, προαναγγέλλει έλεγχο στα οικονομικά της Ομοσπονδίας και ξεκαθαρίζει ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά
Γιάννης Βρούτσης 10
Κώστας Καραμανλής: «Αρνητική εξέλιξη η κύρωση του τουρκολιβυκού» – Πώς σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς
«Οποιοδήποτε αίτημα για εκχώρηση άδειας από την Τουρκία για το καλώδιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Είτε αυτό ονομαστεί ενημέρωση είτε ανακοίνωση είτε όπως αλλιώς» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Καραμανλής
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
60