Πολιτική

Όλο το επεισόδιο της Μενδώνη με την προϊσταμένη Αρχαιοτήτων Αργολίδας: «Γιατί το έχετε ερείπιο; Έχετε πάρει εκατομμύρια»

Ο εκνευρισμός της υπουργού Πολιτισμού για τις καθυστερήσεις των έργων σε Άργος και Ναύπλιο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Αργολίδα, καθώς κατά τη διάρκεια αυτοψίας σε έργα της περιοχής, σημειώθηκε έντονος δημόσιος διάλογος μεταξύ της υπουργού και της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, Άλκηστις Παπαδημητρίου.

Η Λίνα Μενδώνη εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη για το γεγονός ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην εξέλιξη συγκεκριμένων παρεμβάσεων στην Αργολίδα και επέπληξε σε αυστηρό τόνο την αρμόδια υπηρεσιακή παράγοντα, παρουσία συνεργατών και τοπικών φορέων, προκαλώντας αιφνιδιασμό και αμηχανία στους παριστάμενους.

Μία έντονη αντιπαράθεση που έγινε, μάλιστα, μπροστά στις κάμερες. 

«Γιατί το έχουμε ερείπιο έτσι;» ρώτησε αρχικά η υπουργός Πολιτισμού, για να λάβει την απάντηση «γιατί δεν το έχουμε επισκευάσει». 

Η Υπουργός Πολιτισμού στο Άργος
Η Υπουργός Πολιτισμού στο Άργος / Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολούθησε ερώτηση της υπουργού προς την προϊσταμένη της Εφορεία γιατί δεν έχουν προχωρήσει τα έργα για την επισκευή, με τη δεύτερη να απαντά: «γιατί κοστίζει 45.000 ευρώ». 

Η απάντηση δεν ικανοποίησε την υπουργό Πολιτισμού, η οποία με έντονο ύψος είπε στην προϊσταμένη: «και ποιος σας αρνήθηκε τα χρήματα; Έχετε πάρει εκατομμύρια ευρώ, έχετε πάρει εκατομμύρια ευρώ».

Όταν, δε, η προϊστάμενη της Εφορίας Αρχαιοτήτων είπε «θα παρακαλούσα αυτές τις συστάσεις να μην μου τις κάνετε…», η υπουργός Πολιτισμού την διέκοψε οργισμένη «σε παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν είναι δυνατόν μέσα στον χώρο, μέσα στην καρδιά της πόλης, να είναι σε αυτή την κατάσταση».

Η Λίνα Μενδώνη στο Άργος
Αυτοψία Λίνας Μενδώνη στο Άργος / Φωτογραφία Eurokinissi

«Δεν μπορεί να είναι αυτή η κατάσταση μέσα στην πόλη έτσι, δεν γίνεται. Δεν αρνούμαι το έργο που έχετε κάνει αλλά είναι μέσα στην πόλη» συνέχισε η Λίνα Μενδώνη η οποία σημείωσε πως «έχετε πάρει από το 2019 μέχρι σήμερα τα περισσότερα χρήματα, όχι εσείς, όλη η Ελλάδα. που έχουν δοθεί ποτέ. Ο Γενικός Γραμματέας είναι εδώ συνέχεια».

Η έντονη διαμάχη συνεχίστηκε με την Άλκηστη Παπαδημητρίου να λέει: «Με μαλώνετε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο που αναλογεί σε εμένα».

Δείτε το απόσπασμα με την έντονη αντιπαράθεση στο 17:30′ του βίντεο.

Σημειώνεται πως η Λίνα Μενδώνη μίλησε από την αρχή για καθυστερήσεις του έργου στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους.

«Φροντίστε μην είμαστε λόγια, λόγια, λόγια, φροντίστε αυτά να γίνουν στην ώρα τους έτσι όπως πρέπει να γίνουν, δεν υπάρχει περίπτωση, το Άργος ευτυχώς είναι πολύ κοντά εάν χρειάζεται να έρχομαι εγώ συνέχεια για να γίνουν θα το κάνω. Σας το άφησα ένα διάστημα. Είμαστε πίσω, είμαστε πίσω» ακούγεται να λέει η Λίνα Μενδώνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα: Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τις ΗΠΑ – «Ύβρις», «γεράκι του πολέμου»
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο τον στρατηγικό διάλογο Αθήνας και Ουάσιγκτον - Οι αιχμές για Τουρκία και καλώδιο και οι βαριές εκφράσεις για τον Αμερικανό ΥΠΕΞ
Ρούμπιο και Δένδιας, συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας για ΕΔ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η ιστορία της Ελλάδας δεν είναι για πούλημα»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ χαρακτήρισε τον ελληνικό πολιτισμό έναν από τους μεγαλύτερους που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας για την προστασία του
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Ρένα Δούρου στη Βουλή: Σφοδρά πυρά για Ρούμπιο, Κάθετο Διάδρομο και «ΙΧ εξωτερική πολιτική»
Για υποχωρητικότητα απέναντι στην Ουάσινγκτον και αδιαφάνεια στις ενεργειακές συμφωνίες κατηγόρησε την κυβέρνηση η Ρένα Δούρου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις κυρώσεις συμφωνιών του ΥΠΕΘΑ
Η Ρένα Δούρου 10
Σπηλιωτόπουλος: Ο Σαμαράς εκφράζει την «ψυχή της παράταξης» – Τι είπε για ενδεχόμενο νέο κόμμα
Εκτίμησε ότι μια νέα πολιτική κίνηση υπό τον Σαμαρά θα μπορούσε να απευθυνθεί τόσο στην παραδοσιακή βάση της ΝΔ όσο και σε ψηφοφόρους που σήμερα κινούνται δεξιότερα του κυβερνώντος κόμματος
Άρης Σπηλιωτόπουλος
34