Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ. Κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Συγκεκριμένα οι συζητήσεις αφορούσαν ζητήματα ασφάλειας, με έμφαση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θέματα αστυνομικής συνεργασίας και κυβερνοασφάλειας και τη διεθνή διάσταση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Είχε άλλωστε προηγηθεί η διμερής συνάντηση, στην οποία, από την ελληνική πλευρά, παρόντες ήταν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ την αμερικανική πλευρά εκπροσώπησε ο κ. Τσαντ Γουλφ, ο οποίος εκτελεί χρέη Αναπληρωτή Υπουργού Στρατηγικής.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπιών διεξήχθη σε πολύ καλό και ιδιαίτερα παραγωγικό κλίμα. Επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία κατανόηση των δύο μερών, η πολύ καλή εξέλιξη της διμερούς συνεργασίας και επισφραγίστηκε η περαιτέρω ενίσχυσή της.

Συμφωνήθηκε, επίσης, επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, στην Ουάσιγκτον. Ο ακριβής χρόνος της επίσκεψης θα καθοριστεί δια της διπλωματικής οδού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις