Πολιτική

Ομολογία Φωτίου: Μειώνεται το επίδομα για τους μισούς τρίτεκνους και πολύτεκνους

"Σπέκουλα" από την αξιωματική αντιπολίτευση για το ζήτημα των οικογενειακών επιδομάτων, κατήγγειλε σε παρέμβαση στην συζήτηση του πολυνομοσχεδίου η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κ. Φωτίου τόνισε πως “άκουσα πολλά για το δημογραφικό. Θα απαντήσουμε με όλα τα στοιχεία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια. Αισθάνομαι όμως ότι παραβιάζεται κάθε έννοια λογικής. Δεν απάντησα στις ενώσεις πολυτέκνων και τριτέκνων, διότι σέβομαι ότι και ένα ευρώ όταν κόβεται σήμερα στην κρίση, κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ανθίσταται και να εξοργίζεται. Αυτό όμως είναι το ένα επίπεδο και το άλλο είναι το επίπεδο του ψεύδους”.

Οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι καλά έκαναν να εξοργίζονται για το 50% των μελών τους που θα δουν κάποιες μειώσεις. Οι υπόλοιποι 50% όμως, δηλαδή 50.000 οικογένειες τριτέκνων και πολυτέκνων, θα δουν αυξήσεις. Οι μεν τρίκεκνοι θα πάρουν το χρόνο 3.360 ευρώ έναντι 2.940 το χρόνο που έπαιρναν με εσάς (σ.σ. απευθυνόμενη στη ΝΔ). Πόσες φορές να το πούμε; Οι τετράτεκνοι θα πάρουν το χρόνο 5040 ευρώ έναντι 3920 ευρώ που έπαιρναν κοκ. Θα τα δουν στην τσέπη τους από το Μάρτιο και ύστερα που θα αρχίσουμε να τα πληρώνουμε. Θα διαψευσθείτε. Θα τα δει στην τσέπη ο λαός”.

Η αναπληρώτρια υπουργός επανέλαβε ότι οι διατάξεις δεν αφορούν τα επιδόματα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι του δημοσίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Συμβιβασμένος Μαδούρο» και «διευθύνων σύμβουλος των ολιγαρχών»
«Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης της διαφθοράς ούτε ο Τσίπρας της διαπλοκής», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη - Οι αιχμές για «copy paste» προτάσεων και τα οικονομικά της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης
Αφροδίτη Νέστορα: «Μαμά, συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε προστατεύσω»
Η Βάγια Νέστορα, έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 2026, όταν σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι της οικογένειας της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη
H Αφροδίτη Νέστορα μαζί με την μητέρα της Βάγια Νέστορα 7
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 124
ΣΥΡΙΖΑ: Η «τρόικα» της μετάβασης, το τέλος της αναμονής Τσίπρα και η επόμενη μάχη για την ηγεσία
Παππάς και Πολάκης περιγράφουν το ίδιο σχέδιο επανεκκίνησης, αλλά πίσω από τις κοινές γραμμές ανοίγει ήδη η συζήτηση για το ποιος θα οδηγήσει το κόμμα μετά τη συλλογική ηγεσία
Η Ρένα Δούρου, ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς σε παλαιότερη συνάντηση