Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ομπρέλα προστασίας ΣΥΡΙΖΑ στους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis

Ομπρέλα προστασίας ΣΥΡΙΖΑ στους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis

Τον ίδιο τον πρωθυπουργό δείχνει ως υπεύθυνο για τα όσα συμβαίνουν στο θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της Novartis ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραβιάζει το διεθνές νομικό πλαίσιο, «μόνο και μόνο για να κατευνάσει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που εδώ και καιρό τον απειλεί με εσωκομματική ρήξη».

Το θέμα προέκυψε καθώς ο ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis δεν παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ όπου επρόκειτο να εξεταστεί από ομάδα βουλευτών της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι θα του ζητηθεί να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.

Click4more Έτσι έγινε “καπνός” ο “Σαράφης” κι έβγαζαν… καπνούς στην Προανακριτική! Θρίλερ με τους προστατευόμενους μάρτυρες

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα επανήλθε στους… αρμούς λέγοντας: «Εδώ δεν μιλάμε απλά για αρμούς της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά για πλήρη αποσυναρμολόγηση τόσο του κράτους δικαίου, όσο και του Διεθνούς νομικού πλαισίου για την προστασία και τα δικαιώματα των προστατευόμενων μαρτύρων.

Αλλά το πιο σημαντικό: Πρόκειται για ωμή παραβίαση των διακριτών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ορίων ανάμεσα στην εκτελεστική, τη νομοθετική και τη δικαστική εξουσία.

Στόχος τους είναι, όχι μόνο να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, αλλά και να μην τολμήσει ποτέ ξανά κανένας μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος στη χώρα μας, να καταγγείλει και να αναδείξει υποθέσεις διαφθοράς, στις οποίες ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα».

ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Την ίδια στιγμή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στα όργανα της ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς, όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, στόχος της πλειοψηφίας των μελών της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής είναι ο εκφοβισμός των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και η φίμωση κάθε πολίτη ο οποίος υπακούει στο συνειδησιακό του καθήκον να καταγγείλει την πολιτική διαφθορά και να αποκαλύψει την αλήθεια.

Click4More Αρνήθηκε να εμφανιστεί στην ΓΑΔΑ ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» – Διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του

Όπως μάλιστα επισημαίνουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα όσα γίνονται είναι ενάντια στις οδηγίες της ΕΕ, με πιο πρόσφατη την Οδηγία 2019/1937, αλλά και στην προστασία που παρέχουν οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί στους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που μετέχουν στην αρμόδια επιτροπή  ανέφεραν ότι «οι εκπρόσωποι των κομμάτων που απαρτίζουν την πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής, όχι μόνο επιχείρησαν την αποκάλυψη της ταυτότητας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων του σκανδάλου της Novartis, αλλά επέδειξαν και υπερβάλλοντα “εισαγγελικό και αστυνομικό ζήλο”, -εκδίδοντας ένταλμα βίαιης προσαγωγής σε βάρος ενός εκ των μαρτύρων με τον κωδικό «Μάξιμος Σαράφης» ο οποίος δεν εμφανίστηκε την (Τρίτη 18/2/2020) ενώπιον της Επιτροπής, επικαλούμενος ότι κινδυνεύει η ζωή του, σε περίπτωση που αποκαλυφθεί η ταυτότητά του δημόσια.

Click4more Και εγένετο… ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Ενότητα! Αυτό είναι το νέο όνομα του κόμματος

Αλλά και η δεύτερη προστατευόμενη μάρτυρας, η οποία έχει κληθεί για σήμερα, με επιστολή της, την οποία κοινοποιεί και στον Επίτροπο Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας της ΕΕ Ντιντιέ Ρέιντερς δηλώνει ότι δεν θα εμφανισθεί στην Επιτροπή, αφού τονίζει πως: είναι βέβαιο ότι έτσι θα αποκαλυφθεί και θα διαρρεύσει η ταυτότητά της και επομένως θα κινδυνεύσει η ζωή της και η σωματική της ακεραιότητα.

Ενώ σε όλο τον κόσμο, το σκάνδαλο της Novartis χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρο τον πλανήτη, στη χώρα μας οι μάρτυρες που έχουν βοηθήσει στην αποκάλυψη του σκανδάλου στην Ελλάδα διώκονται, καθώς και οι εισαγγελείς οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει τις αντίστοιχες έρευνες λένε τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το μήνυμα είναι σαφές: Όποιος αποκαλύπτει την αλήθεια διώκεται ενάντια στο Ελληνικό Κράτος Δικαίου, την Ευρωπαϊκή Έννομη Τάξη, την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και ενάντια σε κάθε ηθική που επιβάλει ιστορικά την αποκάλυψη της αλήθειας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις