Πολιτική

Όνειρο θερινής νυκτός το ήρεμο καλοκαίρι – Το Brexit πιέζει κυβέρνηση και δανειστές

Με "όνειρο θερινής νυχτός" μοιάζουν πλέον οι προσδοκίες της κυβέρνησης για ένα ήρεμο καλοκαίρι καθώς οι Βρυξέλλες με αφορμή το Brexit πιέζουν ήδη την Αθήνα να επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δεύτερη αξιολόγηση και την εφαρμογή των προαπαιτούμενων του Φθινοπώρου με στόχο την υποδόση των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έτσι ο στόχος του Μεγάρου Μαξίμου να μην διαταραχθούν τα μπάνια του λαού, αλλά και της κυβέρνησης, αναιρείται πλέον εκ των πραγμάτων καθώς το brexit και ιδίως οι επιπτώσεις του στη χώρα μας έχουν σημάνει συναγερμό, από τη στιγμή που η απάντηση στο ερώτημα πώς θα επηρεάσει η βρετανική έξοδος από την Ε.Ε. την διαπραγμάτευση για την δεύτερη αξιολόγηση, δεν μπορεί να προβλεφθεί λόγω και της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί στην Ευρώπη.

Το ζητούμενο για την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα είναι αν η απόφαση του βρετανικού λαού θα οδηγήσει τους δανειστές σε μία πιο ελαστική ή πιο σκληρή στάση έναντι της χώρας, αν και κύκλοι των δανειστών ήδη με όπλο το brexit δεν αφήνουν περιθώρια χαλάρωσης, με την κυβέρνηση πάντως να αισιοδοξεί ότι οι Βρυξέλλες δεν θα ρισκάρουν μια στάση που θα έθετε εν αμφιβόλω και την πορεία της ευρωζώνης.

Πάντως στο πλαίσιο αυτό, τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ενόψει και του Συνεδρίου του κόμματος το Φθινόπωρο και με βάση τις σχετικές εντολές του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα στο λαό αρχίζουν να “οργώνουν” το Λεκανοπέδιο σε πρώτη φάση, προκειμένου να αποκατασταθεί η σχέση και η εμπιστοσύνη με την κομματική-εκλογική βάση του κόμματος και όχι μόνο.

Έτσι σήμερα στις 8 το βράδυ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στο Μαρούσι, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στις 7.30 μ.μ. στη Νίκαια και την ίδια ώρα στη Ηλιούπολη σε συζήτηση-εκδήλωση κεντρικός ομιλητής θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: «Η δεύτερη φορά δεν θα είναι αλλιώς, θα είναι επιστροφή στις περιπέτειες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπόσχεται παροχές αγνοώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες και ζητά καθαρές απαντήσεις για τα «6 δισ.»
Παύλος Μαρινάκης 12
Αλέξης Τσίπρας: «Αν χρειαστεί, δεύτερες εκλογές για καθαρή εντολή» – «Ρεζερβέ θέσεις δεν υπάρχουν για κανέναν»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ «μάζεψε» τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος περί φορολόγησης του πλούτου, ξεκαθαρίζοντας ότι η αναδιανομή δεν θα γίνει «με τη φορολόγηση της πισίνας», αλλά μέσω ειδικής εισφοράς για το 1% των πολύ πλούσιων και τις μεγάλες επιχειρήσεις
Αλέξης Τσίπρας
81