Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή για το προσφυγικό

Ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή για το προσφυγικό

Ονομαστική ψηφοφορία θα προκαλέσει σήμερα στην Βουλή τουλάχιστον το ΚΚΕ για την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το προσφυγικό.

 

Το νομοσχέδιο έχει τίτλο «Οργάνωση και λειτουργία Υπηρεσίας Ασύλου, Αρχής Προσφυγών, Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σύσταση Γενικής Γραμματείας Υποδοχής, προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2013/32/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις κοινές διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας (αναδιατύπωση) (L 180/29-6-2013), διατάξεις για την εργασία δικαιούχων διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις» που συζητείται και ψηφίζεται με την διαδικασία του «κατεπείγοντος».

Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια έχει ξεκινήσει από τις 10.30 το πρωί με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων και σύμφωνα με τον ΚτΒ θα πρέπει η επεξεργασία του και η ψήφισή του να ολοκληρωθεί σήμερα, σε μια συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας ξεκίνησε ενώ την ίδια ώρα στο Μαξίμου σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταναστευτικής Πολιτικής υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μια κυβερνητική συνάντηση που όπως είναι αναμένόμενο θα «τροφοδοτήσει» και τη συζήτηση στην Βουλή που έτσι κι αλλιώς από τη χθεσινή συνεδρίαση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχουν «ανέβει».

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε