Πολιτική

Ωραίες δουλίτσες από τους υπαλλήλους της Βουλής! Αιρετοί άρχοντες και με μισθό

«Υπάλληλοι της Βουλής, μόνιμοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που έχουν εκλεγεί περιφερικοί σύμβουλοι, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι ή πρόεδροι ή μέλη δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων θα μπορούν με αίτησή τους να αποσπώνται για το διάστημα της θητείας τους, σε υπηρεσίες του Δημοσίου ή ΝΠΔΔ εντός των διοικητικών ορίων της περιφέρειας ή του δήμου που έχουν εκλεγεί.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εάν, δε, υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία ή κενή θέση, θα μπορούν να αποσπούνται στην πλησιέστερη υπηρεσία προς την περιφέρεια ή τον δήμο, όπου ελέχθησαν. Η δαπάνη μισθοδοσίας των αποσπασμένων ως άνω υπαλλήλων θα βαρύνει τη Βουλή των Ελλήνων».

Ούτος ειπείν ένας υπάλληλος της Βουλής ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και εκλέχθηκε σε οποιοδήποτε αξίωμα, πλέον θα μπορεί να παίρνει απόσπαση μέχρι τη λήξη της θητείας του για υπηρεσία ή ακόμα και την ίδια τη περιφέρεια, το δήμο ή την κοινότητα στην οποία εκλέθχηκε. Θα πληρώνεται το μισθό του κανονικά από τη Βουλή των Ελλήνων και όταν λήξη η θητεία του και δεν επανεκλεγεί θα τον περιμένει η θέση του στην Βουλή για να συνεχίσει την εργασία του! Ωραίες δουλίτσες…

Αυτό προβλέπει το άρθρο 2 των τροποποιητικών διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής (Β Μέρος) που με πρόταση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Κανονισμού και ψηφίσθηκε σήμερα το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τασούλας για τους δύο πυροσβέστες στο Ρέθυμνο: «Η απώλειά τους υπενθυμίζει το βαρύ τίμημα όσων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του και απηύθυνε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στο Πυροσβεστικό Σώμα
Κωνσταντινος Τασούλας
Χαρακόπουλος για Συνταγματική Αναθεώρηση: Άρνηση συναίνεσης ακόμη και για την προστασία της γλώσσας και της σημαίας
Ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας προειδοποιεί ότι στην επόμενη Βουλή μπορεί να μην υπάρχουν οι αναγκαίες πλειοψηφίες και επαναφέρει τον στόχο της αυτοδυναμίας ως εγγύηση πολιτικής σταθερότητας
Μάξιμος Χαρακόπουλος, Νέα Δημοκρατία