Πολιτική

Οργανωμένο σχέδιο από την Χρυσή Αυγή για έφοδο στην Βουλή

- "Ντου" στην Βουλή με τάγματα εφόδου οργάνωνε η Χρυσή Αυγή με τη συμμετοχή βουλευτών! - Το γνώριζαν οι αρχές και το απέτρεψαν - Το ήξερε και ο Νίκος Βούτσης γι αυτό και ζητούσε να τελειώσει νωρίς η ψηφοφορία - Στο "κόλπο" και η επίθεση στα αυτοκίνητα βουλευτών - Στον... σχεδιασμό και το επεισόδιο με τον Μπαρμπαρούση - Δείτε βίντεο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στην Βουλή από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο οποίο μετείχαν μέσα σε αυτά και βουλευτές της οργάνωσης, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Βούτσης.

Η επίθεση αυτή που εκδηλώθηκε από τις ομάδες που πετούσαν μάρμαρα και μολότοφ το Σάββατο, κράτησε τρείς ολόκληρες ώρες, από τις επτά περίπου το απόγευμα και μέχρι και μετά τη λήξη της συνεδρίασης και εκδηλώθηκε περιμετρικά σε όλες τις εισόδους της Βουλής, όπου οι ομάδες αυτές προσπαθούσαν να εισέλθουν στο κτίριο του κοινοβουλίου θέλοντας να προκαλέσουν σοβαρότατα επεισόδια.

Οι επιθέσεις αυτές αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκτός του προαυλίου της Βουλής και από την Φρουρά της Βουλής.

Σύμφωνα με πηγές, ο σχεδιασμός αυτών των επιθέσεων για την πρόκληση σοβαρών επεισοδίων ήταν γνωστός από την Πέμπτη (14.06.2018) ο σχεδιασμός ήταν να γίνουν επεισόδια και τις τρείς ημέρες συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας και οι πληροφορίες αυτές ήταν σε γνώση και άλλων κομμάτων.

Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, ανέφεραν πως εάν η Βουλή δεν χειριζόταν με τον τρόπο που χειρίσθηκε τα πράγματα, τότε τα θα είχαν γίνει πολύ σοβαρότερα επεισόδια…

Το τελείωσε νωρίτερα ο Βούτσης για να προλάβουν τα χειρότερα

Κοινοβουλευτικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι οι επισημάνσεις και η σπουδή που καταδείχτηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση νωρίς το απόγευμα είχε αυτό και μόνο το στόχο.

Να μην δοθεί ο χρόνος που ήθελαν προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

Στο “κόλπο” και η επίθεση στα αυτοκίνητα

Στο πλαίσιο αυτό, των σχεδιασμών των ομάδων αυτών, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως εντάσσεται και το επεισόδιο που έγινε μετά την λήξη της συνεδρίασης στην είσοδο της Βουλής επί της Βασ. Σοφίας, όταν μια ομάδα από 20 περίπου άτομα εμφανίσθηκε και άρχισε να βρίζει και να φωνάζει συνθήματα σε όσους με τα αυτοκίνητα τους (υπουργούς, βουλευτές και υπαλλήλους) εξέρχονταν από το γκαράζ.

Ένα άτομο μάλιστα από αυτά κατάφερε και πέρασε την πύλη της Βουλής αλλά πριν φτάσει στην είσοδο του κτιρίου οι αστυνομικοί πρόλαβαν και τον σταμάτησαν .

Η ανησυχία πάντως που υπάρχει είναι ότι τέτοια επεισόδια θα οργανωθούν και στο μέλλον, τόσο εδώ όσο και στα Σκόπια, από ακροδεξιές ομάδες.

Υποψίες και το επεισόδιο με τον Μπαρμπαρούση

Εκτιμάται, ότι το ακραίο επεισόδιο που δημιούργησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης ήταν και αυτό εντός του σχεδιασμού και δεν ήταν απλά – όπως μετά παρουσιάστηκε από την Χρυσή Αυγή- μια ατομική του ενέργεια.

Δείτε τα βίντεο της κάμερας του Newsit από τα επεισόδια νωρίτερα στο συλλαλητήριο:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 127
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου