Πολιτική

Οργή Μητσοτάκη για το “Arbeit macht frei”: Περίμενα από τον Τσίπρα να καταδικάσει

Με μια οργισμένη ανάρτηση λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε μια ανάρτηση από τον Κώστα Βαξεβάνη για το πρόγραμμα της ΝΔ με αναφορά στη φράση «Arbeit macht frei».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Arbeit macht frei» ήταν η επιγραφή που συναντούσαν οι Εβραίοι που οδηγούνταν στο Άουσβιτς από τους Ναζί. Σημαίνει «η εργασία απελευθερώνει». Στην ανάρτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει πως περίμενε από τον Αλέξη Τσίπρα να την καταδικάσει και αφού δεν το έκανε, αποφάσισε ο ίδιος να ανεβάσει την ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.

Το tweet του Κώστα Βαξεβάνη ανέφερε: «Νέες εξαγγελίες από Κυριάκο Μητσοτάκη: “Arbeit macht frei”» και έγινε μερικές ώρες μετά την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την 7ημερη εργασία.

Δείτε το επίμαχο post

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού έκανε share την ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, χαρακτήρισε τον Κώστα Βαξεβάνη «επίσημο φερέφωνο της κυβέρνησης», που «ταύτισε το πρόγραμμα της ΝΔ με την φράση “Arbeit macht frei” (Η εργασία απελευθερώνει) με την οποία υποδέχονταν οι Ναζιστές τους Εβραίους στο Άουσβιτς».

Αν και όπως γράφει είχε δει από το πρωί το tweet «απέφυγα σκόπιμα να την σχολιάσω αναμένοντας από τον κ. Τσίπρα το αυτονόητο: Να την καταδικάσει. Δεν το έπραξε. Αναρτώ το σχόλιο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου για την ανάρτηση του κ. Βαξεβάνη. Και επιφυλάσσομαι για τα περαιτέρω που με αφορούν».

Δείτε την ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Όλη η ανακοίνωση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου

Προ ολίγων μόλις ημερών, διαβήκαμε μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής κ. Νίκο Βούτση και χιλιάδες προσκυνητές, την πύλη του Άουσβιτς, τιμώντας την μνήμη των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, μεταξύ των οποίων και 65.000 Ελλήνων Εβραίων. Με δέος και θλίψη.

Η επιγραφή «Arbeit macht frei», δηλαδή «η εργασία δημιουργεί ελευθερία», υποδεχόταν τους Εβραίους στην πύλη του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς προκειμένου να οδηγηθούν λίγο αργότερα στο φρικτό θάνατο των κρεματορίων, και υπάρχει ακόμη εκεί…

Η χρήση αυτής της επιγραφής στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης και του δημοσιογραφικού σχολιασμού, είναι απαράδεκτη γιατί υποβαθμίζει, υποτιμά και ευτελίζει  ένα σύμβολο της φρίκης και της ναζιστικής βαρβαρότητας. Εκεί όπου χανόταν κάθε ίχνος ανθρωπιάς, εκεί όπου κυριαρχούσε η απανθρωπιά, ο βασανιστικός θάνατος. Εκεί όπου εκατομμύρια άνθρωποι θανατώθηκαν επειδή ήταν Εβραίοι ή «διαφορετικοί».

Και επειδή η υπόμνηση με τη χρήση της επιγραφής αναφερόταν στον Αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αισθάνεται το ηθικό χρέος να υπογραμμίσει ότι η Ευαγγελία Γεωργιάδου, μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη, έχει τιμηθεί με τον τίτλο του «Δικαίου των Εθνών» από το Ίδρυμα «Γιαντ Βασέμ» για τη διάσωση της Ιβέτ Εύας Βεντούρα, εκ των λιγοστών Εβραίων των Χανίων που διασώθηκαν από τη ναζιστική λαίλαπα, και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 330 Έλληνες «Δικαίους των Εθνών», που διέσωσαν Εβραίους συμπολίτες τους.

Αθήνα, 13 Μαΐου 2019

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Κοζάνη: Το 2023 είπα ότι ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ, τώρα λέω ότι πριν τις εκλογές θα τα έχει ξεπεράσει
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και θα αναγνωρίσουν στη ΝΔ ότι μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε πολύ δύσκολους γεωπολιτικούς καιρούς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες στην Κοζάνη 151
Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για Ακρίτα: Απροκάλυπτα προσπαθεί να αυξήσει την πλειοψηφία της στο προεδρείο της Βουλής
«Οι ακροδεξιοί πολιτικοί συνοδοιπόροι της κυρίας Σδούκου και του κυρίου Μαρινάκη έκαναν πολιτική καριέρα με τέτοια θλιβερή ατζέντα», επισημαίνει ο Κώστας Τσουκαλάς, συμπληρώνοντας πως «δεν έχει τέλος ο πολιτικός τους κατήφορος»
ΠΑΣΟΚ, γραφεία 5
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε παραγωγικές μονάδες στη Φλώρινα – «Θα στηρίξουμε την ελληνική κτηνοτροφία και τη φέτα, το πιο εμβληματικό μας προϊόν»
«Η Δυτική Μακεδονία είναι μία περιφέρεια η οποία έχει περάσει τις δικές της δοκιμασίες, αλλά χαίρομαι διότι μέσα από την πολύ συστηματική στήριξη την οποία παρέχει η κυβέρνηση, δρομολογούνται πολλές νέες παραγωγικές επενδύσεις», είπε ο πρωθυπουργός
μητσοτακης 6
Συνεργάτες Μαρινάκη σε Ακρίτα: Δεν θυμάται τις δεκάδες τοξικές αναρτήσεις της;
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα και ζητεί να ανακαλέσει την fake ανάρτησή της - Για «κατάφωρη συκοφαντία» κάνει λόγο η Κουμουνδούρου
Έλενα Ακρίτα 21