Πολιτική

Οργή ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ και Γεροτζιάφα για το «κάλεσμα» σε πορείες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η ανάρτηση που έκανε ο καθηγητής Αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μέσα από την οποία καλούσε σε «λαϊκές κινητοποιήσεις» κατά των μέτρων της κυβέρνησης.

Η ΝΔ χαρακτηρίζει τον κ. Γεροτζιάφα «άτυπο σύμβουλο» του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας με τον τρόπο αυτό και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει μονότονα ότι η Αττική θα γίνει Μπέργκαμο και ταυτόχρονα αντιδρά σε οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της πανδημίας, ο άτυπος σύμβουλος του κ. Τσίπρα για θέματα Υγείας, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ανάμεσα σε διάφορα άλλα παραληρηματικά, καλεί με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον κόσμο της Αριστεράς «να βγει από τον λήθαργο και τον φόβο της πανδημίας» και «να προκαλέσει λαϊκές κινητοποιήσεις τώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Click4more: Πελώνη για Νέα Σμύρνη: Ο Τσίπρας επιδιώκει να δημιουργήσει πλατείες νεοαγανακτισμένων

«Λες και η πανδημία είναι λήθαργος κι όχι πραγματικότητα, ο κ. Γεροτζιάφας που είχε προ ημερών περίοπτη θέση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το «νέο ΕΣΥ» και τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας, καλεί τον κόσμο στο δρόμο. Η ελάχιστη συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του στην κοινή προσπάθεια θα ήταν να σταματήσουν να συμβάλλουν στην μετάδοση του ιού καλώντας σε πορείες και να μην επιδίδονται σε ακτιβισμό που υπονομεύει τα μέτρα. Αλλά δυστυχώς κάνουν ακριβώς το αντίθετο», τονίζουν από την Πειραιώς.

 

Η ανάρτηση του κ. Γεροτζιάφα, ο οποίος στο παρελθόν ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ομολογουμένως προκαλεί αίσθηση, αν και ο ίδιος σε πρόσφατες τοποθετήσεις του και σε τηλεοπτικές εκπομπές (ιδίως στο Κρήτη TV) έχει ανοίξει πυρ εναντίον των μέτρων που υιοθετούνται.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής της Σορβόννης έγραψε στο Facebook:

«Στην πλατεία της Νεας Σμυρνης εγινε δημοσιος βασανισμος ενος πολιτη

Τα συνταγματικα δικαιωματα παραβιαζονται συστηματικα

Τα ανθρωπινα δικαιωματα παραβιαζονται συστηματικα

Η μιση χωρα, ενα χρόνο μετα την εναρξη της πανδημιας κινδυνευει να γίνει Bergamo

Το υπουργειο υγειας εν μεσω πανδημίας ειναι βαρκα στο γυαλο

Ο παιδεραστής Γεωργιαδης συμβουλος του πρωθυπουργου προστατευθηκε κ ο Λιγναδης καλύφθηκε μεχρι το τελος.

Βλεπουμε εδω κ δεκα μηνες τον θανατο του εμπορακου και την υποβιβαση του εργατη στο επιπεδο του σκλαβου

Η εθνικη κυριαρχια ειναι κουρέλι

Η ακροδεξιά συμμορία πρεπει να πέσει με λαϊκες κινητοποιήσεις

Τα κόμματα και οι οργανώσεις της Αριστερας εχουν σημερα τεράστια ευθύνη. Δεν πρεπει να αφησουν την ακροδεξια συμμορια να μετατρεψει την χωρα σε συγχρονο μετεμφυλιακο κρατος.

Να βγουν απο τον λήθαργο και τον φοβο της πανδημιας κ να προκαλεσουν λαικες κινητοποιησεις τωρα».

Δείτε την ανάρτησή του

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σαμαράς για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τα γεγονότα στη Λιβύη εκθέτουν ανεπανόρθωτα Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη»
Σφοδρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση μετά την αναφερόμενη έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή της Λιβύης - «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία»
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 9
Το ΥΠΕΞ απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του
«Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζουν με μονομερείς, νομικά αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών 22
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας: AI και προσέλκυση επιστημόνων στο επίκεντρο – Ο σχεδιασμός για νέο υπουργείο
Οι νέες υποδομές «Δαίδαλος» και «Pharos», η αύξηση των δαπανών για έρευνα και η ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρία Λέπτιν
Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλία: «Δεν αρκεί η πολιτική αλλαγή, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής»
Συναντήσεις με επαγγελματίες της εστίασης, νέους και κατοίκους στον Βόλο και στην Αγιά - Το μήνυμα για την κοινωνική εμπιστοσύνη, η αναφορά στην Εθνική Αντίσταση και η πρόταση για το Εθνικό Ταμείο Σύγκλισης
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ανδρουλάκης: «Αντίπαλός μου είναι ο λαϊκισμός και η διαφθορά» – Αιχμές για Μητσοτάκη και Τσίπρα, στόχος η ήττα της ΝΔ
Τι είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη και το ιδιωτικό χρέος
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ