Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Οργή Σαμαρά κατά Τσίπρα: “Δεν ξέρει ο καημένος…” – Ζήτησε “μεγάλη συσπείρωση” για ισχυρή διακυβέρνηση από τη ΝΔ

Οργή Σαμαρά κατά Τσίπρα: “Δεν ξέρει ο καημένος…” – Ζήτησε “μεγάλη συσπείρωση” για ισχυρή διακυβέρνηση από τη ΝΔ
Φωτογραφία Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ανικανότητα και κωλοτούμπες» που έσβησαν για πάντα, όπως είπε, από το λεξικό της ΕΕ την έννοια «κυβέρνηση της Αριστεράς», με τεράστιο, όμως, κόστος για τον τόπο.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, μετέτρεψε τα πανεπιστήμια σε άσυλα εμπόρων ναρκωτικών και επίσημο χώρο στρατολόγησης του «Ρουβίκωνα» και παρακολουθεί το σχέδιο αφελληνισμού – όπως είπε – που εξελίσσεται στη Βόρεια Ήπειρο.

Ο κ. Σαμαράς έκανε και αναλυτική αναφορά στο Σκοπιανό. «Η κυβέρνηση Τσίπρα υπέγραψε μια συμφωνία που αν περάσει, δεν θα λύσει το πρόβλημα του αλυτρωτισμού. Η αγωνία κάποιων συμμάχων μας να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ δεν τους επέτρεψε να λάβουν υπόψη ότι οι υπογραφές στις Πρέσπες οξύνουν πλέον το πρόβλημα και μέσα στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκουν και τη Βουλγαρία. Το κόστος για την πατρίδα μας θα είναι κι εδώ τεράστιο», κατέληξε.

«Μας κυβερνούν αυτοί που δεν αγάπησαν ποτέ τον Παύλο Μελά. Που δεν ένιωσαν την Ορθοδοξία σαν πολύτιμο κομμάτι της εθνικής μας ταυτότητας. Που το παίζουν προστάτες των φτωχών. Που σκορπούν την πατρίδα μας και τις αξίες της με το λαϊκισμό τους, ποντάροντας σε πελατειακά βολέματα και παροχές-ψίχουλα», είπε επίσης ο κ. Σαμαράς, ο οποίος συνόψισε τη στάση του πρωθυπουργού και των συνεργατών τους με τη φράση «χαβιάρι και φαγοπότι, με Άρη Βελουχιώτη».

Έμμεση αναφορά έκανε, εξάλλου, στην υπόθεση Novartis και τη στοχοποίησή του από την κυβέρνηση: «Εγώ, να το θυμούνται: δεν ξεχνάω. Και να ξέρουν πως όταν λέω ότι θα τους πάω μέχρι τέλους, το εννοώ. Κι ασφαλώς κι ο κόσμος δεν ξεχνάει», είπε, αναφερόμενος αναλυτικά σε βασικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν την απογοήτευση και οργή της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτή η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση χθες. Δεν το συζητάει και δεν ταλαντεύεται. Θέλει να φύγει. Κι όλοι αυτοί ξέρουν πως ο μόνος τρόπος να φύγει ο κ. Τσίπρας είναι με τη μεγάλη εκλογική νίκη της ΝΔ», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «η μεγάλη εγγύηση ότι θα φύγει ο κ. Τσίπρας κι ότι δεν θα μπορέσει να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο μετά, από τη θέση της αντιπολίτευσης, είναι η εγγύηση πως η επόμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα διορθώσει γρήγορα τις ζημιές που αφήνει πίσω αυτή η τετραετία, είναι η μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές. Όχι απλώς θα νικήσουμε, αλλά μπορούμε να νικήσουμε συντριπτικά», κατέληξε, υπερασπιζόμενος τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του.

Δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλέσει τον κ. Τσίπρα… «καημένο»: «Ακούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό να υπερηφανεύεται που μπαίνει στα μεγάλα κέντρα εξουσίας του εξωτερικού χωρίς γραβάτα. Πού καταντήσαμε! Δεν ξέρει ο καημένος πως σημασία δεν έχει αν φορά γραβάτα όταν μπαίνεις, αλλά το σημαντικό είναι να έχεις το κεφάλι ψηλά όταν βγαίνεις», είπε ο κ. Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας «ατύχημα» τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας λόγο για «προσχεδιασμένες δήθεν αυταπάτες», αλλά και «στημένο ναρκοπέδιο» που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση. Προειδοποίησε δε για τον κίνδυνο ακυβερνησίας, με αφορμή την απλή αναλογική και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε συστράτευση και «μεγάλη συσπείρωση» για να υπάρξει ισχυρή διακυβέρνηση από τη ΝΔ, η οποία θα μπορέσει να φέρει άμεση αλλαγή εκλογικού νόμου και να εξασφαλίσει προεδρική πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις