Πολιτική

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για τον συνωστισμό στην Ικαρία – «Ο νόμος δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία μαζί με ομάδα στελεχών της ΝΔ την πρώτη μέρα επιβολής των νέων περιοριστικών μέτρων.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Χ. Στεφανάδη, όπου φιλοξενήθηκε ο πρωθυπουργός έκαναν τον γύρo του διαδικτύου και πυροδότησαν την αντιπαράθεση ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και την κυβέρνηση. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε δηκτικά ότι «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς δε πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία. Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί ; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ.. Άντε, εις υγείαν των κορόιδων!».

 

Click4more: Κυβέρνηση για Ικαρία: Διχαστικός ο Τσίπρας – Θα φροντίσουμε να μην ξαναδημιουργηθεί εσφαλμένη εικόνα

 

Η Κουμουνδούρου ανέβασε ψηλά το θέμα, καθώς οι αντιδράσεις των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν πολλές. Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι εντυπωσιακό ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου που δεν σκέφτηκε ότι μια τέτοια εικόνα θα ήταν ιδιαίτερα προκλητική ιδιαίτερα την ημέρα που άρχιζε η εφαρμογή του νέου μέτρου για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6. «Να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός αν το γλέντι είναι άλλη μια στιγμή ανεμελιάς ή η απόδειξη ότι η αλαζονεία του δεν έχει όριο» ανέφεραν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα οι οποίοι πρόσθεταν: «Αν το κορονογλέντι της Ικαρίας το είχε διοργανώσει κάποιος πολίτης, θα ήταν παντού πρώτη είδηση. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σχολιαστές θα κούναγαν το δάκτυλο για την ατομική ευθύνη και ήδη θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμου 3.000 ευρώ για τον διοργανωτή και 300 ευρώ για κάθε παρευρισκόμενο. Ο νόμος όμως, ως γνωστόν, δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη».

Οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαιναν ότι τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα απέφυγαν να αναφερθούν στο γεγονός τονίζοντας, ωστόσο, ότι «στην εποχή της τεχνολογίας η αλήθεια δε κρύβεται. Ιδίως η αλήθεια που εξοργίζει τη κοινή γνώμη» .

Σχολίαζαν ακόμα την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου λέγοντας ότι αντί ο Χρήστος Ταραντίλης να ζητήσει συγγνώμη απέναντι στους πολίτες που εδώ και μήνες μένουν μέσα στα σπίτια τους τηρώντας τα μέτρα, κατέφυγε και πάλι στην γνωστή μέθοδο: Στην επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για υπονόμευση στο θέμα της πανδημίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση»
Και επισήμανε ότι «για μια ακόμη φορά, Κύπρος και Ελλάδα συνεργάζονται στο ύψιστο επίπεδο, λειτουργώντας ως φορείς σταθερότητας και ασφάλειας, σε μια συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη»
President of Cyprus Nikos Christodoulides speaks during a joint statement with Italian Prime Minister Giorgia Meloni, at Chigi Palace, in Rome, Italy, February 26, 2026. REUTERS/Remo Casilli
Ανδρουλάκης: «Δεν πρέπει να υπάρξει κανένα σενάριο εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο» 
Η «προληπτική» στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνιστά ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Η Ελλάδα «σταθμός» ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο – Οι εκτιμήσεις για τα γεωστρατηγικά οφέλη
Στα «οφέλη» για την Ελλάδα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Αθήνα προσθέτει και το γεγονός ότι η Άγκυρα, υπό τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, «εμφανίζεται αμήχανη», με στενά περιθώρια αντίδρασης...
συστοιχία Patriot
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα όταν θα έχουμε στέρεο, εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης
«Αναγκαία η επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης, διότι καμία από τις υπάρχουσες δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου δεν μπορεί, ανεξαρτήτως από το αν θέλουν»
Αλέξης Τσίπρας 54
Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
Με βίντεο στα social media, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την αλλαγή στο εκλογικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η νέα ρύθμιση διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς χωρίς μετακινήσεις και πολύωρα ταξίδια
Μητσοτάκης, επιστολική ψήφος
Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων
Περίπου 2.500 αιτήματα έχουν υποβληθεί έως τώρα, 315 Ελληνες έχουν ήδη επιστρέψει με ασφάλεια, ενώ για το Σάββατο (07.03.2026) έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση της Emirates από το Ντουμπάι προς την Αθήνα
Γιώργος Γεραπετρίτης