Πολιτική

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για τον συνωστισμό στην Ικαρία – «Ο νόμος δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία μαζί με ομάδα στελεχών της ΝΔ την πρώτη μέρα επιβολής των νέων περιοριστικών μέτρων.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Χ. Στεφανάδη, όπου φιλοξενήθηκε ο πρωθυπουργός έκαναν τον γύρo του διαδικτύου και πυροδότησαν την αντιπαράθεση ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και την κυβέρνηση. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε δηκτικά ότι «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς δε πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία. Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί ; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ.. Άντε, εις υγείαν των κορόιδων!».

 

Click4more: Κυβέρνηση για Ικαρία: Διχαστικός ο Τσίπρας – Θα φροντίσουμε να μην ξαναδημιουργηθεί εσφαλμένη εικόνα

 

Η Κουμουνδούρου ανέβασε ψηλά το θέμα, καθώς οι αντιδράσεις των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν πολλές. Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι εντυπωσιακό ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου που δεν σκέφτηκε ότι μια τέτοια εικόνα θα ήταν ιδιαίτερα προκλητική ιδιαίτερα την ημέρα που άρχιζε η εφαρμογή του νέου μέτρου για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6. «Να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός αν το γλέντι είναι άλλη μια στιγμή ανεμελιάς ή η απόδειξη ότι η αλαζονεία του δεν έχει όριο» ανέφεραν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα οι οποίοι πρόσθεταν: «Αν το κορονογλέντι της Ικαρίας το είχε διοργανώσει κάποιος πολίτης, θα ήταν παντού πρώτη είδηση. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σχολιαστές θα κούναγαν το δάκτυλο για την ατομική ευθύνη και ήδη θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμου 3.000 ευρώ για τον διοργανωτή και 300 ευρώ για κάθε παρευρισκόμενο. Ο νόμος όμως, ως γνωστόν, δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη».

Οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαιναν ότι τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα απέφυγαν να αναφερθούν στο γεγονός τονίζοντας, ωστόσο, ότι «στην εποχή της τεχνολογίας η αλήθεια δε κρύβεται. Ιδίως η αλήθεια που εξοργίζει τη κοινή γνώμη» .

Σχολίαζαν ακόμα την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου λέγοντας ότι αντί ο Χρήστος Ταραντίλης να ζητήσει συγγνώμη απέναντι στους πολίτες που εδώ και μήνες μένουν μέσα στα σπίτια τους τηρώντας τα μέτρα, κατέφυγε και πάλι στην γνωστή μέθοδο: Στην επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για υπονόμευση στο θέμα της πανδημίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ κατά Μητσοτάκη για Gov.gr: «Πιθανότατα αναφερόταν σε άλλη κυβέρνηση, ψηφιακό άλμα στο κενό της διαφθοράς
Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τσίπρα απαντά στις αναφορές του πρωθυπουργού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εξάρτηση από εταιρείες, απευθείας αναθέσεις και παραβίαση προσωπικών δεδομένων
Η Θεώνη Κουφονικολάκου
«Φωτιά» στη Βουλή για το μεταναστευτικό: Το ρητορικό ερώτημα Βορίδη για τις βάρκες, η παρέμβαση Καιρίδη και τα πυρά του ΚΚΕ
Σε πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης εξελίχθηκε η συζήτηση για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, με τον Θάνο Πλεύρη να υποστηρίζει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι οι επιστροφές
Μάκης Βορίδης
Ζαχαριάδης «καρφώνει» Παππά μετά τις αιχμές για τον ρόλο του στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η δουλειά μας δεν είναι να μαλώνουμε στα κανάλια»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απαντά στις βολές, ενώ η συζήτηση για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και τη στάση απέναντι στην ΕΛΑΣ τροφοδοτεί νέα ένταση στην Κουμουνδούρου
Νίκος Παππάς και Κώστας Ζαχαριάδης
Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη με Πατριάρχη Ιεροσολύμων: «Είμαστε στο πλευρό σας»
«Για την προστασία των δικαιωμάτων του Πατριαρχείου, την προστασία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής αλλά και την υπεράσπιση του νομικού καθεστώτος των Αγίων Τόπων» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο. Τρίτη 9 Ιουνίου 2026 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)