Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για τον συνωστισμό στην Ικαρία – «Ο νόμος δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη»

Οργή ΣΥΡΙΖΑ για τον συνωστισμό στην Ικαρία – «Ο νόμος δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία μαζί με ομάδα στελεχών της ΝΔ την πρώτη μέρα επιβολής των νέων περιοριστικών μέτρων.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο από το σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Χ. Στεφανάδη, όπου φιλοξενήθηκε ο πρωθυπουργός έκαναν τον γύρo του διαδικτύου και πυροδότησαν την αντιπαράθεση ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και την κυβέρνηση. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε δηκτικά ότι «Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προφανώς δε πρόκειται πια για επαναλαμβανόμενη ανεμελιά, αλλά για βαθιά υπεροψία και αλαζονεία. Είμαι εξουσία και κάνω ό,τι θέλω. Γιατί ; Μα γιατί μπορώ, βρε αδελφέ.. Άντε, εις υγείαν των κορόιδων!».

 

Click4more: Κυβέρνηση για Ικαρία: Διχαστικός ο Τσίπρας – Θα φροντίσουμε να μην ξαναδημιουργηθεί εσφαλμένη εικόνα

 

Η Κουμουνδούρου ανέβασε ψηλά το θέμα, καθώς οι αντιδράσεις των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν πολλές. Όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι εντυπωσιακό ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου που δεν σκέφτηκε ότι μια τέτοια εικόνα θα ήταν ιδιαίτερα προκλητική ιδιαίτερα την ημέρα που άρχιζε η εφαρμογή του νέου μέτρου για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6. «Να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός αν το γλέντι είναι άλλη μια στιγμή ανεμελιάς ή η απόδειξη ότι η αλαζονεία του δεν έχει όριο» ανέφεραν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα οι οποίοι πρόσθεταν: «Αν το κορονογλέντι της Ικαρίας το είχε διοργανώσει κάποιος πολίτης, θα ήταν παντού πρώτη είδηση. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σχολιαστές θα κούναγαν το δάκτυλο για την ατομική ευθύνη και ήδη θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμου 3.000 ευρώ για τον διοργανωτή και 300 ευρώ για κάθε παρευρισκόμενο. Ο νόμος όμως, ως γνωστόν, δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη».

Οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαιναν ότι τα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα απέφυγαν να αναφερθούν στο γεγονός τονίζοντας, ωστόσο, ότι «στην εποχή της τεχνολογίας η αλήθεια δε κρύβεται. Ιδίως η αλήθεια που εξοργίζει τη κοινή γνώμη» .

Σχολίαζαν ακόμα την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου λέγοντας ότι αντί ο Χρήστος Ταραντίλης να ζητήσει συγγνώμη απέναντι στους πολίτες που εδώ και μήνες μένουν μέσα στα σπίτια τους τηρώντας τα μέτρα, κατέφυγε και πάλι στην γνωστή μέθοδο: Στην επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για υπονόμευση στο θέμα της πανδημίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις