Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Οργή Βούτση για ΝΔ! Κάνουν επίθεση σε πολιτειακό παράγοντα!

Οργή Βούτση για ΝΔ! Κάνουν επίθεση σε πολιτειακό παράγοντα!

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση για την ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία κάνει λόγο για «πρωτοφανή άρνηση του κ. Βούτση να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών σε έγγραφα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Καμμένου.

Φανερά εξοργισμένος ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μεταξύ άλλων: «Με ξεπερνάει προσωπικά! Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου ούτε να το σχολιάσει. Η αξιωματική αντιπολίτευση φέρει βαρύτατη ευθύνη».

Ο κ. Βούτσης είπε ακόμα ότι η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ήταν ομόφωνη να σταλούν σφραγισμένα τα διαβαθμισμένα έγγραφα στον γραμματέα της κυβέρνησης. «Δεν μπορώ να καταλάβω. 24 ώρες μετά γιατί αντιδρούν έτσι», είπε ακόμα. Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε την επίθεση της ΝΔ, επίθεση σε πολιτειακό παράγοντα κάνοντας λόγια για «ακατανόητη, προκλητική και απαράδεκτη» ανακοίνωση.

Συμφώνησε και η ΝΔ

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι «χθες η ΔτΠ, για να μη πω ομόφωνα αλλά με ευρύτατη πλειοψηφία και συνεννόηση πάρθηκε μια απόφαση σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα που είχε καταθέσει ο κ. Λοβέρδος και μάλιστα συμφώνησαν – όπως σας είπαν και οι ίδιοι – και ο γραμματέας της Κο της Νδ κ. Τσιάρας και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης κατά τη συνεδρίαση της ΔτΠ… Δεν ξέρω τι έκανε τη ΝΔ και με μια ημέρα καθυστέρηση προχώρησε μια τέτοια προκλητική και ακατανόητη ανακοίνωση σε βάρος μου…»

Πέταξε το “γάντι”

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης  μάλιστα, είπε πως για αυτή την επίθεση που του άσκησε «θα πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις, ενδεχομένως, φεύγω εγώ από το προσωπικό. Προφανώς κάποια άλλη στιγμή θα τα πούμε, κι αν θέλει και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης  να πάρει το θάρρος να μιλήσει για τον Πρόεδρο της Βουλής ή και για μένα προσωπικά, υπάρχουν κατά τον Κανονισμό και κατά Σύνταγμα διαδικασίες, δεν βγάζουν τα κόμματα  και μιλάνε για τους πολιτειακούς παράγοντες.

Όποιος θέλει κάνει ό,τι θέλει. Υπάρχουν τα σχετικά άρθρα, έχει κάθε δικαίωμα, κάθε κόμμα να προβεί σε ό,τι  θέλει. Αλλά ανακοινώσεις δια του τύπου ο Νίκος έκανε αυτό, ο Κυριάκος εκείνο και ο Χρήστος το άλλο,  είναι απαράδεκτα, ανεπίτρεπτα και προκλητικά και με υπερβαίνουν σε ότι αφορά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί θεωρούσα, και θεωρώ ακόμη, ότι είναι ένα σοβαρό, μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα και η ηγεσία του το ίδιο».

Μια αναφορά που ερμηνεύεται ευθέως  ως «ρίξιμο του γαντιού» του Προέδρου της Βουλής στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι ένα θέλει μπορεί να του καταθέσει πρόταση μομφής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επεσήμανε , πως η Βουλή με την απόφαση της ΔτΠ σταμάτησε «την μεθόδευση διαρροής των εγγράφων και να μην εμπλακή η Βουλή και να αποφευχθεί να γίνουν φύλλο και φτερό απόρρητα έγγραφα, όπωως ίσως κάποιοι ήθελαν…»

Η ανακοίνωση της ΝΔ που εξόργισε το Νίκο Βούτση

«H πρωτοφανής άρνηση του κ. Ν. Βούτση να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών σε έγγραφα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Καμμένου και οι απειλές του Ν. Κοτζιά για τις ποινές που επισείονται σε περίπτωση δημοσίευσής τους, απλά επιβεβαιώνουν τον πανικό της Κυβέρνησης», τονίζει η ΝΔ.

Και συνεχίζει: «Τι άραγε έχουν να κρύψουν για μια διακρατική συμφωνία την οποία είχε εγκρίνει η Βουλή, χωρίς μεσάζοντες; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες και θα υποχρεωθούν να απαντήσουν την Δευτέρα οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις