Πολιτική

Οργισμένη αντίδραση Σαμαρά στις δηλώσεις Τσίπρα: Θα έπρεπε να ντρέπεται

Στην αντεπίθεση περνάει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανακοίνωση του ΕΛΚ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ντρέπεται. Με κατηγορεί για την ανακοίνωση του ΕΛΚ, της οποίας όμως το περιεχόμενο έχει προσυπογράψει ο ίδιος στην τελευταία απόφαση του Eurogroup!» τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας ότι η ανακοίνωση του ΕΛΚ έλεγε ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έκανε μεγάλη πρόοδο και ότι πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Ανέφερε ότι τα δύο τα προσυπέγραψε ο κ. Τσίπρας, την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, και «πως αν δεν το έκανε θα έβλαπτε τη χώρα, ενώ όσο συνεχίζει να το αμφισβητεί βλάπτει τη διαπραγματευτική της θέση».

«Πρέπει να είναι σε πολύ μεγάλη απόγνωση και φόβο για να επικαλείται τέτοιες ανοησίες και να φτιάχνει φανταστικούς εχθρούς, προκειμένου να δικαιολογήσει τα δικά του ψέματα και αδιέξοδα…» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ σχετικά με τη δίμηνη παράταση της προηγούμενης κυβέρνησης, είπε για τον πρωθυπουργό πως κάνει οτι δεν ξέρει ότι «εμείς δεν χρειαζόμασταν μεγαλύτερη παράταση, γιατί βγαίναμε από το μνημόνιο, ενώ εκείνος χρειάζεται μεγαλύτερη παράταση γιατί μας ξαναβάζει σε μνημόνιο»

Υποστήριξε, επίσης, ότι η «γέφυρα» που ετοιμάζει ο κ. Τσίπρας είναι για το επόμενο μνημόνιο στο οποίο μας οδηγεί και πως γι’ αυτό ασφαλώς, όπως είπε, θα λογοδοτήσει και ο ίδιος. «Και του το λέω από τώρα, για να το γνωρίζει και για να το γνωρίζει και το κόμμα του, στο οποίο ήδη υπάρχουν πολλοί που τον καλούν να απολογηθεί» προειδοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τέλος, αν νομίζει ότι βρίζοντας εμένα και βρίζοντας και τους εταίρους μας, μπορεί να γίνει Ευρωπαίος πολιτικός, είναι βαθιά νυχτωμένος. Κακό κάνει όχι βέβαια σε εμένα, όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά στην ίδια τη χώρα, η οποία είναι στην Ευρώπη και θα παραμείνει στην Ευρώπη. Ντροπή πια!» κατέληξε στη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το τελεσίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ έληξε, η έξοδος προς την ΕΛΑΣ μόλις αρχίζει
Η προθεσμία της Κουμουνδούρου πέρασε χωρίς παραιτήσεις. Τώρα το βλέμμα στρέφεται στους τέσσερις που, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται να παραδώσουν τις έδρες τους και να κάνουν το επόμενο βήμα
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τρεις ελληνικές πρωτοβουλίες για την ενέργεια πήραν πράσινο φως από τους Ευρωπαίους ηγέτες
«Σε ό,τι μας αφορά, αυτήν την εβδομάδα προχωρήσαμε σε νέα μέτρα για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 7
Η Μαρία Καρυστιανού «βλέπει» μυστική διπλωματία σε κλειστές λέσχες στο δείπνο Άδωνι Γεωργιάδη με Ισραηλινούς δημοσιογράφους
Η Μαρία Καρυστιανού θέτει μάλιστα το ερώτημα «​Διαφάνεια ή «Κλειστές Λέσχες»;», ανάγοντας ένα δείπνο σε μείζον πολιτικό γεγονός, παρότι η σύνθεση ήταν διακομματική και δεν παρέστη μόνον ο Άδωνις Γεωργιάδης
Η επικεφαλής του κόμματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία», Μαρία Καρυστιανού
Νίκος Παππάς: Ανοιχτό κάλεσμα στη Νέα Αριστερά για προγραμματική συμμαχία – Επιμένει στην αυτοτελή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Νίκος Παππάς αξιολόγησε ως «πάρα πολύ θετική» την πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά και της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, εκφράζοντας την επιθυμία να οδηγήσει σε συγκεκριμένα αποτελέσματα
O Νίκος Παππάς