Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Οργισμένος Κουτσούμπας για τα επεισόδια: Έγινε επίθεση σε διαδηλωτές! Προπηλάκισαν τον Παφίλη

Κουτσούμπας

Έξαλλος με την αστυνομία ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την κατηγόρησε ότι επιτέθηκε απρόκλητα στα μέλη του κόμματος, που παρά τις απαγορεύσεις, συγκεντρώθηκαν και στα Προπύλαια. Σημείωσε δε ότι δέχτηκε επίθεση και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης, του οποίου έσκισαν, όπως καταγγέλθηκε, το πουκάμισο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., υποστήριξε ότι είπε στον Δημήτρη Κουτσούμπα ότι η συγκέντρωση του ΚΚΕ είναι παράνομή και πρέπει να διαλυθεί. Ο γγ του ΚΚΕ από την πλευρά του, σε δηλώσεις του σε απευθείας σύνδεση λίγο μετά το… πρώτο κύμα έντασης, υποστήριξε ότι διαπραγματευτής της αστυνομίας δεν τον πλησίασε ποτέ.

Click4more Άγρια επεισόδια στα Προπύλαια – «Κατέβηκαν» οι αύρες για να διαλύσουν την συγκέντρωση του ΚΚΕ (pics, video)

«Ούτε διοικητής εμφανίστηκε. Δεν λένε για ποιο λόγο τους χτυπάνε, τους έχουν κάτω, τους έχουν γδάρει τα χέρια και τα πόδια, τους έχουν με χειροπέδες. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος προπηλακίστηκε (…) Μας είπαν ότι τους έχει δώσει ο διοικητή τους εντολή να κάνουν αυτά τα αίσχη! Να μην τηρούν τα μέτρα και να έρχονται να μας ακουμπάνε (…) είναι πλήρης η ασυδοσία!» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης προπηλακίστηκαν, εκτός από τον Θανάση Παφίλη και άλλοι βουλευτές του κόμματος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε παρέμβαση για την απελευθέρωση των πέντε κρατουμένων. Επίσης, σύμφωνα με τον 902, ο Θανάσης Παφίλης έκανε παρέμβαση στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου καταγγέλλοντας «τον αυταρχισμό της κυβέρνησης» και ζητώντας «την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από τις αστυνομικές δυνάμεις».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις