Πολιτική

«Οργώνει» την περιφέρεια ο Μητσοτάκης

Στη συνέντευξή του στο CNN, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ανάπτυξη χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς. Λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στον Μάνφρεντ Βέμπερ για το μισθολογικό χάσμα ανδρών-γυναικών, παρουσίασε μια σειρά προτάσεων για τη στήριξη των γυναικών, δίνοντας έτσι μια γεύση από το πώς ακριβώς οραματίζεται αυτή την ανάπτυξη δίχως αποκλεισμούς (πρόσβαση για όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, μέτρα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας κτλ.).

Οι αναφορές Μητσοτάκη, σε συνδυασμό με τις βασικές αρχές της οικονομικής του πολιτικής (μείωση φόρων και εισφορών, αύξηση ξένων επενδύσεων και θέσεων εργασίας κτλ.) σηματοδοτούν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η ΝΔ το επόμενο διάστημα, θέλοντας να διαμορφώσει έναν θετικό προγραμματικό λόγο. Ο οποίος λόγος, βέβαια, εστιάζει στην οικονομία, δεδομένου πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει πως θα είναι το διακύβευμα των εκλογών.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα την απόφαση του Eurogroup να παγώσει την αποδέσμευση των 970 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, στη ΝΔ λένε πως επιβεβαιώνεται η εκτίμησή τους ότι η χώρα παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση και κυρίως εγκαλούν την κυβέρνηση για το γεγονός ότι άφησε επί τρία χρόνια να σέρνεται το ζήτημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και του εκσυγχρονισμού του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας – για την οποία ακόμη δεν έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση, αν και η προστασία έληξε και τυπικά στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ οι ενστάσεις από τους εταίρους για το κυβερνητικό σχέδιο είναι πρακτικά αυτές που έχουν προκαλέσει την εμπλοκή στο Eurogroup.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως έχει αποφασίσει να «οργώσει» την επαρχία ακόμη και εν όψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών – αν, δηλαδή, οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο. Έτσι, σήμερα θα βρεθεί στη Λέσβο, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί τον καταυλισμό της Μόριας κι αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στο προσφυγικό και τις πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα. Παράλληλα, θα δηλώσει έμπρακτα τη στήριξή του στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάννα Καλογήρου, η οποία διεκδικεί την επανεκλογή της.

Επόμενος σταθμός του προέδρου της ΝΔ είναι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου θα βρεθεί στα τέλη της εβδομάδας (Παρασκευή) και με αντίστοιχο τρόπο θα δηλώσει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου, επίσης νυν περιφερειάρχη στην περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη από Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως – Αναβίωση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Η υπουργός,συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη, όπου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει εμπράκτως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων
Η Σοφία Ζαχαράκη στα Ιεροσόλυμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με το γιο του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: «Γέμισαν οι κάλπες»
«Η παράταξη η οποία στηρίζει την μεγάλη μεσαία τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργόε
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 202
Τέμπη: Τον Δεκέμβριο οι απολογίες Τριαντόπουλου, Αγοραστού και των υπολοίπων 6 κατηγορουμένων για το «μπάζωμα»
Αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για λάθη και παραλείψεις στο σημείο της τραγωδίας, τις κρίσιμες πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία
Τέμπη
Τελευταία προδημοσίευση για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα - «Υπέγραψα έναν επώδυνο συμβιβασμό, αλλά έθεσα τα θεμέλια για οριστική έξοδο από τα Μνημόνια»
«Το “Μύθοι και Αλήθειες” είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με ιδιαίτερη σημασία. Η ουσία όσων περιγράφω σε αυτό το κεφάλαιο, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω την “Ιθάκη”»
Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα 21