Πολιτική

«Οργώνει» την περιφέρεια ο Μητσοτάκης

Στη συνέντευξή του στο CNN, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ανάπτυξη χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς. Λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στον Μάνφρεντ Βέμπερ για το μισθολογικό χάσμα ανδρών-γυναικών, παρουσίασε μια σειρά προτάσεων για τη στήριξη των γυναικών, δίνοντας έτσι μια γεύση από το πώς ακριβώς οραματίζεται αυτή την ανάπτυξη δίχως αποκλεισμούς (πρόσβαση για όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, μέτρα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας κτλ.).

Οι αναφορές Μητσοτάκη, σε συνδυασμό με τις βασικές αρχές της οικονομικής του πολιτικής (μείωση φόρων και εισφορών, αύξηση ξένων επενδύσεων και θέσεων εργασίας κτλ.) σηματοδοτούν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η ΝΔ το επόμενο διάστημα, θέλοντας να διαμορφώσει έναν θετικό προγραμματικό λόγο. Ο οποίος λόγος, βέβαια, εστιάζει στην οικονομία, δεδομένου πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει πως θα είναι το διακύβευμα των εκλογών.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα την απόφαση του Eurogroup να παγώσει την αποδέσμευση των 970 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, στη ΝΔ λένε πως επιβεβαιώνεται η εκτίμησή τους ότι η χώρα παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση και κυρίως εγκαλούν την κυβέρνηση για το γεγονός ότι άφησε επί τρία χρόνια να σέρνεται το ζήτημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και του εκσυγχρονισμού του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας – για την οποία ακόμη δεν έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση, αν και η προστασία έληξε και τυπικά στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ οι ενστάσεις από τους εταίρους για το κυβερνητικό σχέδιο είναι πρακτικά αυτές που έχουν προκαλέσει την εμπλοκή στο Eurogroup.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως έχει αποφασίσει να «οργώσει» την επαρχία ακόμη και εν όψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών – αν, δηλαδή, οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο. Έτσι, σήμερα θα βρεθεί στη Λέσβο, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί τον καταυλισμό της Μόριας κι αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στο προσφυγικό και τις πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα. Παράλληλα, θα δηλώσει έμπρακτα τη στήριξή του στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάννα Καλογήρου, η οποία διεκδικεί την επανεκλογή της.

Επόμενος σταθμός του προέδρου της ΝΔ είναι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου θα βρεθεί στα τέλη της εβδομάδας (Παρασκευή) και με αντίστοιχο τρόπο θα δηλώσει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου, επίσης νυν περιφερειάρχη στην περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά: «Τον εκτιμώ αλλά είμαστε αυτόνομοι»
«Σε κάποια πράγματα από αυτά που που λέει ο Αντώνης Σαμαράς, συμφωνώ», σχολίασε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής - Τι είπε για την εξέγερση των μεταναστών στη δομή φιλοξενίας στις Σέρρες
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Ανδρουλάκη για την επέτειο – «Κρατάμε ζωντανό εκείνο το σκίρτημα ελευθερίας»
«Τιμούμε την εξέγερση του 1973 αναβαθμίζοντας την Παιδεία, ώστε να συμβαδίζει με την εποχή μας» τονίζει ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει πως «στα χρόνια που έρχονται το Πολυτεχνείο θα γίνεται όλο και πιο επίκαιρο»
Εξέγερση του Πολυτεχνείου
Επέτειος Πολυτεχνείου: Ο Κωνσταντίνος Τασούλας κατέθεσε στεφάνι – «Είναι η υπεύθυνη λαϊκή και γενναία διεκδίκηση της δημοκρατίας»
«Σήμερα, τιμώντας το Πολυτεχνείο και όσους αψήφισαν τη ζωή τους για αυτό, αναμετριόμαστε με το χρέος μας απέναντί στο ευαίσθητο πολίτευμα της δημοκρατίας», είπε μεταξύ άλλων
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας Καταθέτει στεφάνι