Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Οριστικό: Στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης - Τραμπ

Η είδηση ανακοινώνεται επίσημα από τον Λευκό Οίκο: Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από τον Ντ. Τραμπ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει δεκτός από τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιανουαρίου.

Η πληροφορία είχε αρχικά δημοσιευθεί στην “Καθημερινή”, αν και κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο ΑΠΕ πως η συγκεκριμένη ημερομηνία ήταν μία από αυτές που έχουν προταθεί, αλλά δεν υπήρχε ακόμη οριστικοποίηση.

Την επιβεβαίωση μεταδίδει από την Ουάσιγκτον η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Λένα Αργύρη, μέσω Twitter.

Όπως επισημαίνει ανακοίνωση της Αμερικανικής Προεδρίας, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη «θα γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, τον πολιτισμό και την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου στο ΝΑΤΟ».

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών για την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογία 5G, την αντιμετώπιση της κακοήθους επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κρίσιμες οι συναντήσεις με Τραμπ

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στις 4 Δεκεμβρίου ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί σε γεύμα εργασίας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και ηγετών συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών που δαπανούν σημαντικά ποσά για τις αμυντικές τους δαπάνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γεύμα θα παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, οι ηγέτες της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Λιθουανίας αλλά πιθανότατα όχι ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στον Λευκό Οίκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μετά τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και κυρίως το “μνημόνιο κατανόησης” που υπέγραψε ο Ταγίπ Ερντογάν με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, σχετικά με τις ΑΟΖ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις