Πολιτική

Ορκίστηκε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ορκίστηκε νωρίτερα σήμερα από τον Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο, ο Νίκος Χαρδαλιάς ως υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Αμέσως μετά την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο ακολούθησε ολιγόλεπτη συνομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό.

Την αναβάθμιση του μέχρι σήμερα Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά σε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, όπως ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Χαρδαλιάς θα έχει πλήρεις και αποκλειστικές αρμοδιότητες και θα αναφέρεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Ποιός είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς

Σημαντικές σπουδές σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης και μακρά θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εμπειρία σε θέματα κρίσεων, έχει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέλαβε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στις 19 Ιουλίου 2019. Γεννήθηκε το 1968 στον Βύρωνα.

Είναι αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του KENT της Αγγλίας και ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.

Διατέλεσε δήμαρχος Βύρωνα για 3 τετραετίες (2003-2014), Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού – ΣΠΑΥ (2003-2014), καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας – ΚΕΔΕ (2006-2012), και στη συνέχεια Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (2014-2016).

Είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής.

Μιλάει αγγλικά και γαλλικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
O Κεδίκογλου έτοιμος να παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Τσίπρα – «Σε καμία περίπτωση» μαζί του η Τζάκρη
Ο βουλευτής Ευβοίας μίλησε για εσωτερικές διεργασίες στην Κουμουνδούρου, ενώ η αντιπρόεδρος του κόμματος Κασσελάκη απέρριψε κατηγορηματικά κάθε προοπτική συνεργασίας με τον πρώην πρωθυπουργό
Κεδίκογλου, Τσίπρας, Τζάκρη
Κώστας Αχ. Καραμανλής για άρση ασυλίας: «Απολύτως αβάσιμα όσα μου προσάπτονται, κρίνομαι γιατί φέρω συγκεκριμένο επώνυμο»
Ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι δεν τέλεσε «καμία απολύτως αξιόποινη πράξη» και ανακοίνωσε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές
Κώστας Αχ. Καραμανλής
12
Ενοίκια, καύσιμα, επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και ρύθμιση οφειλών: Τα 8 μέτρα στήριξης μετά το πλεόνασμα
«Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να διαταράξουμε την οικονομική ισορροπία που με τόσο κόπο κατακτήσαμε» τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του. Επιβεβαίωση newsit.gr για τη ρύθμιση οφειλών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 269
Μέτρα στήριξης ανακοινώνει στις 12.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ρυθμίσεις οφειλών - «ανάσα» για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένα μέτρο έκπληξη
Όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ - Αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr
Κυριάκος Μητσοτάκης 118