Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Όταν τα σκυλιά αλυχτούν για το σαρδάμ Μουζάλα…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τι παροξυσμός κι΄αυτός. Ξεσηκώθηκε ο Καμμένος, από κοντά ο Λοβέρδος μαζί και η Ενωση Κεντρώων. Θαυμαστή η σύμπτωση απόψεων, αλλά ο κύριος Λοβέρδος και ο κύριος Λεβέντης ας ξανακοιταχτούν στον καθρέφτη, περιμένοντας την αντίδραση Μιχαλολιάκου.

Ευτυχώς που το Ποτάμι δεν ακολούθησε τον αντιπολιτευτικό παροξυσμό και μάλιστα τοποθέτησε τα πράγματα στη σωστή τους θέση τονίζοντας να μην διυλίζουμε τον κώνωπα και να καταπίνουμε την κάμηλο.

Αναφερόμαστε στο θέμα του σαρδάμ του κυρίου Μουζάλα που αποκάλεσε τα Σκόπια Μακεδονία, που ξεσήκωσε …ιερή αντιπολιτευτική αγανάκτηση παρότι ζήτησε συγγνώμη για το λάθος του.

Ειλικρινά μένει κανείς άναυδος από τη σφοδρότητα των αντιδράσεων και το μόνο που απομένει να πει είναι «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω», εκτός κι΄ αν επιθυμούν να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, στο ανάθεμα, όπως έγινε για τον Βενιζέλο όταν οι αντιβενιζελικοί στον παροξυσμό τους συσσώρευσαν ένα βουνό πέτρες στο κέντρο της Αθήνας.

Σοβαρευτείτε κύριοι πολιτικοί ο ανιστόρητος ανταγωνισμός σε αντιπολιτευτικές ή ακροδεξιές κορώνες δεν κάνει καθόλου καλό στη χώρα. Το αντίθετο μάλιστα αν θυμηθούμε πόσο κόστισε το προηγούμενο επεισόδιο με την ονομασία των Σκοπίων και την απόρριψη του πακέτου Πινέιρο εξαιτίας της ακραίας θέσης του Αντώνη Σαμαρά που είχε σηκώσει το λάβαρο της αντίστασης και οι Ανδρέας Παπανδρέου και Κώστας Μητσοτάκης δεν είχαν την τόλμη να πάρουν τη σωστή απόφαση μην τυχόν και ενισχυθεί η ακραία ¨Πολιτική Ανοιξη¨. Ακόμα βασανιζόμαστε εξαιτίας της ατολμίας και η θέση μας διεθνώς χειροτέρευσε, ενώ γίνεται αφορμή για ανιστόρητες για να μην πω ανόητες κορώνες.

Η ελληνική ιστορία βρίθει επεισοδίων που κατέληξαν σε ζημιές ακόμα και εθνικές καταστροφές, όταν τα πολιτικά πάθη (ή μήπως καλύτερα τα πάθη των πολιτικών;) προκάλεσαν διαιρέσεις και διχόνοιες στο λαό. Να θυμίσουμε τον εθνικό διχασμό και το άσβεστο μίσος βενιζελικών-αντιβενιζελικών που προκαλούσε κυνηγητά πολιτών, βασανιστήρια, πογκρόμ, ακόμα και δολοφονίες για να καταλήξει στη μικρασιατική καταστροφή;

Οποιος νομίζει πως είναι υπερβολική η σύγκριση δεν είναι μόνο ανιστόρητος, δεν είναι μόνο φανατικός, αλλά έχει και άγνοια της συμπεριφοράς και της στάσης των μαζών ιδίως σε περιόδους μεγάλων κρίσεων. Όταν τα σκυλιά αλυχτούν για το σαρδάμ Μουζάλα, οι χρυσαυγίτες τρίβουν τα χέρια τους, γιατί ο κόσμος σπρώχνεται προς τις θέσεις τους.

Γι΄ αυτό κύριοι πολιτικοί χαμηλώστε λίγο τους τόνους. Ούτε στο κόμμα σας και προπαντός στην πατρίδα δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες, συνδαυλίζοντας τα πάθη με ανόητες, αλλά επικίνδυνες κορώνες. Και να ξέρετε η «Χρυσή Αυγή» καραδοκεί και αυτή θα εισπράξει το όφελος, όπως έδειξαν οι εκλογές στη Γερμανία και στη Σλοβακία.

Το τέρας είναι εδώ. Το αυγό του φιδιού κυοφορείται και οι συνθήκες με την εξάχρονη κρίση (αλήθεια τι κάνατε τότε κύριε Λοβέρδο; Γιατί δεν παραιτηθήκατε από κυβερνήσεις που δεν έκαναν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να βγει η χώρα από την κρίση;) είναι οι πλέον κατάλληλες αν ο πολιτικός κόσμος, αλλά και οι υπόλοιποι leaders opinion δεν προσέξουν και συνεχίσουν να συντηρούν την κυοφορία του.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε