Πολιτική

«Όχι» Πιτσιόρλα σε τροπολογία της ΝΔ για τους πληγέντες σε Χανιά και Ρέθυμνο

Τροπολογία για άμεση ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία που έπληξε τα Χανιά και το Ρέθυμνο, κατέθεσε η ΝΔ με εντολή του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δώσει οδηγία στην κοινοβουλευτική ομάδα να βρεθεί κοινός τόπος συναίνεσης για να ανακουφιστούν οι πληγέντες.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η τροπολογία που κατατέθηκε στην Ολομέλεια για ψήφιση δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, με τον υπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα να ανακοινώνει ότι «στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται η έκδοση μιας απόφασης που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι χρειάζονται και άλλα μέτρα, εδώ είμαστε για να τα νομοθετήσουμε, αλλά προς το παρόν να περιμένουμε την απόφαση που θα εκδοθεί».

Η τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας, που παρουσίασε στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας προέβλεπε την άμεση χορήγηση 5.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια, 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση ενώ στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες να χορηγηθεί βοήθεια 6.000 ευρώ.

Επίσης, 10.000 ευρώ ενίσχυση στο σύζυγο ή την σύζυγο θανόντος εξ αιτίας της πλημμύρας και μηνιαία οικονομική ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος προς τα προστατευόμενα τέκνα θανάτων ύψους 1.000 ευρώ ανά παιδί.

Ακόμα, παράταση κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων για τους κατοίκους Χανίων και Ρεθύμνου έως την 30η Νοεμβρίου 2019. Αναστολή σε ασφαλιστικές εισφορές καθώς και αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης από ιδιώτες και δημόσιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σαμαράς σε Μητσοτάκη: Να ανησυχείς για τη δική σου υστεροφημία – Είσαι ο πρωθυπουργός της ακρίβειας, της αλαζονείας, του ΟΠΕΚΕΠΕ, του «Φραπέ» και του «Χασάπη»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε με δεικτικό τρόπο την απάντηση του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας «Ποια τεχνογνωσία; Αυτή που πήγε τότε την παράταξη στο 18%;»
Αντώνης Σαμαράς
146
Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Δε με νοιάζει η αντιπολίτευση της κατσαρίδας – Η εικόνα των ασθενών είναι καλύτερη και αυτοί μας ενδιαφέρουν
Πρόσθεσε ότι έχουμε παραπάνω γιατρούς και νοσηλευτές σε σχέση με το 2019, αν και χρειαζόμαστε περισσότερους και υπάρχουν προβλήματα στις προκηρύξεις
Κυριάκος Μητσοτάκης