Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

«Όχι» Πιτσιόρλα σε τροπολογία της ΝΔ για τους πληγέντες σε Χανιά και Ρέθυμνο

Κρήτη Χανιά

Τροπολογία για άμεση ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία που έπληξε τα Χανιά και το Ρέθυμνο, κατέθεσε η ΝΔ με εντολή του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δώσει οδηγία στην κοινοβουλευτική ομάδα να βρεθεί κοινός τόπος συναίνεσης για να ανακουφιστούν οι πληγέντες.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στην Ολομέλεια για ψήφιση δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, με τον υπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα να ανακοινώνει ότι «στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται η έκδοση μιας απόφασης που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι χρειάζονται και άλλα μέτρα, εδώ είμαστε για να τα νομοθετήσουμε, αλλά προς το παρόν να περιμένουμε την απόφαση που θα εκδοθεί».

Η τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας, που παρουσίασε στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας προέβλεπε την άμεση χορήγηση 5.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια, 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση ενώ στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες να χορηγηθεί βοήθεια 6.000 ευρώ.

Επίσης, 10.000 ευρώ ενίσχυση στο σύζυγο ή την σύζυγο θανόντος εξ αιτίας της πλημμύρας και μηνιαία οικονομική ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος προς τα προστατευόμενα τέκνα θανάτων ύψους 1.000 ευρώ ανά παιδί.

Ακόμα, παράταση κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων για τους κατοίκους Χανίων και Ρεθύμνου έως την 30η Νοεμβρίου 2019. Αναστολή σε ασφαλιστικές εισφορές καθώς και αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης από ιδιώτες και δημόσιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις