Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

“Παγωμάρα” και “τελεσίγραφα” στην συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη – «Αποφάσισε με ποιον είσαι, με εμάς ή με το ΔΝΤ», του είπε ο πρωθυπουργός

“Παγωμάρα” και “τελεσίγραφα” στην συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη – «Αποφάσισε με ποιον είσαι, με εμάς ή με το ΔΝΤ», του είπε ο πρωθυπουργός

– Μια ώρα και εικοσιπέντε λεπτά κράτησε η συνάντηση των δυο ανδρών
– Του ζήτησε να ψηφίσει το νομοσχέδιο για την δημόσια διοίκηση και αν ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες του ΕΣΡ
– Η συνάντηση έγινε την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντάλασσαν “φαρμακερές” ανακοινώσεις
– Ιδιαίτερα σχολιάστηκε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός φορούσε… γιλέκο
– Η κότα που έκοβε βόλτες στο προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου
– ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ακριβώς στην ώρα του έφτασε στο ραντεβού του με τον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 15.00. Το κλίμα δεν ήταν ότι το καλύτερο ανάμεσα στους δυο άνδρες και σε αυτό είχαν βοηθήσει και τα επιτελεία τους νωρίτερα, αφού οι σκληρές ανακοινώσεις διαδέχονταν η μια την άλλη. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως πρέπει να ξεμπλοκάρει ο ορισμός των νέων μελών του Δ.Σ. του ΕΣΡ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών. Του ζήτησε μάλιστα να πάρει θέσει όσον αφορά στο ΔΝΤ και «να αποφασίσει με ποιον είναι» καθώς επίσης και να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση γιατί, όπως είπε, «το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί αλλά η αδιαφάνεια».

Ο κ. Τσίπρας υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς γραβάτα αλλά με… γιλέκο. Γεγονός που σχολιάστηκε.

Η συνάντηση κράτησε 1 ώρα και 25 λεπτά και τα καυτά θέματα όπως το ΕΣΡ αλλά και η στάση των δανειστών έπεσαν στο τραπέζι. Η παγωμένη ατμόσφαιρα φάνηκε από τις δηλώσεις που έκαναν οι δυο άνδρες μπροστά στις κάμερες.

Το μόνο που έδειχνε μια σχετικά καλή ατμόσφαιρα ήταν το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στον κ. Μητσοτάκη στον ενικό.

«Νομίζω ότι η εκλογή σου κλείνει κι έναν ηλικιακό κύκλο», ανέφερε, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι μένει να αποδειχθεί πως η νέα γενιά μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης, με επιχειρήματα, με ιδέες και ταυτόχρονα και μιας ειλικρινούς ανταλλαγής πληροφοριών και ενημέρωσης για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη κλείνει και έναν κύκλο κακής παράδοσης μη επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο θεσμικούς παράγοντες του τόπου (σ.σ. εννοώντας την περίοδο που ο κ. Τσίπρας ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) και δεσμεύτηκε πως σε ό,τι τον αφορά θα είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, να παράσχει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλήρη ενημέρωση για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη χώρα διότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι θεσμικός πυλώνας του πολιτικού συστήματος.

«Ο νέος πολιτικός πολιτισμός πρέπει να στηρίζεται στη γλώσσα της αλήθειας» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι προσβλέπει σε ειλικρινή συζήτηση με τον πρωθυπουργό. Δήλωσε μάλιστα έτοιμος για συνεννόηση σε θεσμικά ζητήματα, για τα οποία το Σύνταγμα απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία.

Τι είπαν πίσω από τις κλειστές πόρτες

«Πρέπει να ξεμπλοκαριστεί το ΕΣΡ, να εκλεγεί καινούργιο για να μπορέσει απρόσκοπτα να προχωρήσει η διαδικασία για τις άδειες. Δεν είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες», είπε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός στον κ. Μητσοτάκη. Και συνέχισε: «Πρέπει να πάρεις θέση για το Δ.Ν.Τ, να αποφασίσεις με ποιους είσαι. Δεν μπορείς να λες ταυτόχρονα να αποσύρω το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή να επικροτείς το Δ.Ν.Τ.». Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Σου ζητώ να ψηφίσεις το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση», ενώ για το θέμα των μετακλητών είπε: «Το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί που φεύγουν με τον υπουργό. Το πρόβλημα είναι η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στη διαδικασία ανάδειξης των μόνιμων στελεχών του δημοσίου».

Τι προηγήθηκε

Λίγο πριν την άφιξη του κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με το κλίμα να είναι τεταμένο, έκανε την εμφάνισή της στο προαύλιο του πρωθυπουργικό γραφείου μια κότα! Μια γυναίκα, η Αυγή Βουτσινά, γνωστή και από άλλες τέτοιου είδους παρεμβάσεις, εμφανίστηκε στην Ηρώδου Αττικού και πέταξε την κότα μέσα στο Μαξίμου. Φορούσε μάλιστα και ένα μαύρο μπλουζάκι που έγραφε “παριστάνατε τους κόκορες, είστε κότες”. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΓΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ

Σκληρές κουβέντες 

Ενώ η συνάντηση ήταν σε εξέλιξη μια σκληρή ανακοίνωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο έριξε λάδι στην φωτιά και μας προιδέασε για το τι θα συζητηθεί. Η κα Γεροβασίλη δήλωσε: «Σήμερα συνεδριάζει στη Βουλή η Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να αποφασίσει συναινετικά για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Η Νέα Δημοκρατία καλείται να αποδείξει αν ενδιαφέρεται για την εφαρμογή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο ή για τη διαιώνιση ενός καθεστώτος ανομίας και διαπλοκής. Ο καθένας μας θα κριθεί για τη στάση του».

Είχε προηγηθεί χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τους μετακλητούς υπαλλήλους και για το καθεστώς διορισμών ημετέρων σε θέσεις σε υπουργεία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε