Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Παίζει με τα νεύρα της κυβέρνησης η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Παίζει με τα νεύρα της κυβέρνησης η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, με τα βλέμματα όλου του κόσμου να επικεντρώνονται στο ελληνικό κοινοβούλιο, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου συνεχίζει τα παιχνίδια εξουσίας και αφού όπως όλα δείχνουν λόγω του ρόλου της θα ψηφίσει ναι στην ελληνική πρόταση, έχει αποφασίσει αυτό το ΝΑΙ να το εξαργυρώσει ακριβά.

Έτσι μετά τα πρωινά και τα μεσημεριανά τερτίπια της επί της διαδικασίας, με μία ολόκληρη κυβέρνηση να την παρακαλά για να προχωρήσει με γοργό ρυθμό για να προλάβουν τις προθεσμίες, η κα Κωνσταντοπούλου αποφάσισε να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο τη διαδικασία.

Και ενώ όλοι περίμεναν να ξεκινήσει η Ολομέλεια της Βουλής, εκείνη αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προκειμένου να τους ενημερώσει πως η διαδικασία δεν θα γίνει με τον τυπικό τρόπο, αλλά με επίσπευση και φυσικά να εξασφαλίσει πως όλα τα κόμματα αποδέχονται αυτό τον “παράτυπο” τρόπο.

Φυσικά με αυτό τον τρόπο η Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλει να τηρήσει και το τυπικό της διαδικασίας, δηλαδή να μην γίνουν την ίδια ημέρα οι συνεδριάσεις της Επιτροπής και της Ολομέλειας. Και επειδή η συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε σήμερα το απόγευμα, προσανατολίζεται να ξεκινήσει τη διαδικασία της Ολομέλειας ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα, ώστε να είναι άλλη ημέρα.

Βέβαια το γεγονός πως μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα πρέπει να έχει σταλεί στις Βρυξέλλες αυτή η εξουσιοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης, φαίνεται πως δεν απασχολεί ιδιαίτερα την κα Κωνσταντοπούλου που επιμένει να βάζει τρικλοποδιές στον αγώνα δρόμου του Μαξίμου.

Για πολλούς βέβαια μέσα στο Κοινοβούλιο αυτή η κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου θεωρείται ως μία δική της προσπάθεια να σταλεί η εξουσιοδότηση τελικά εκπρόθεσμα στις Βρυξέλλες δηλαδή στις 11 Ιουλίου και έτσι να δώσει ένα μάθημα στους δανειστές, αδιαφορώντας εάν τελικά αυτό το μάθημα θα το υποστούν οι Έλληνες πολίτες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε