Πολιτική

Παναγία Σουμελά: Νέα βεβήλωση μετά το Disco Party – Άδεια από τους Τούρκους και στην Sony για γυρίσματα ταινίας

Μια αποκάλυψη κάνουν Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές με νέα κατεπείγουσα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη βεβήλωση της Παναγίας Σουμελά.

Την ερώτηση κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΔΗΣΥ, με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του ΕΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η τουρκική κυβέρνηση έδωσε άδεια σε εταιρία παραγωγής ταινιών για γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας, που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 23 Φεβρουαρίου. Οι ευρωβουλευτές, επισημαίνουν ότι η μετατροπή του Ιερού Χώρου σε σκηνικό Χόλιγουντ αποδεικνύει την πάγια τακτική της Τουρκίας να βεβηλώνει Ορθόδοξα ιερά προσκυνήματα και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Υπενθυμίζουν παράλληλα, ότι η ενέργεια αυτή έρχεται σε συνέχεια του Disco Party Τούρκων πολιτών στην Παναγία Σουμελά που προσβάλλει τις αρχές και τις αξίες της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, ενέργεια την οποία είχαν καταδικάσει και πάλι μέσω ερώτησής τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 8 Φεβρουαρίου 2022. 

Ολόκληρη η ερώτηση:

«Η Τουρκία συνεχίζει την πάγια τακτική βεβήλωσης Ορθόδοξων ιερών προσκυνημάτων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως της Παναγίας Σουμελά, της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη. 

Μετά τους πρόσφατους χορούς τούρκων πολιτών στην Παναγία Σουμελά, τώρα, με άδεια και πάλι της τουρκικής κυβέρνησης, ξεκινούν στις 23 και 24 Φεβρουαρίου, από την εταιρεία παραγωγής ταινιών Sony Pictures, γυρίσματα κινηματογραφικής ταινίας, μετατρέποντας τον ιερό χώρο σε σκηνικό Χόλιγουντ, γεγονός που προσβάλλει για ακόμη μια φορά τις αρχές και τις αξίες της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας. 

Σε συνέχεια λοιπόν και τις προηγούμενης ερώτησής μας στις 8 Φεβρουαρίου 2022, ερωτάται εκ νέου η Επιτροπή:

– Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου αφενός να προστατεύσει τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς τα οποία για άλλη μία φορά σπιλώνονται και αφετέρου να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων προκλητικών ενεργειών από την Τουρκία;»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς φτάσαμε στη διπλωματική κρίση με τη Βεγγάζη: Η άστοχη επιλογή του Ευρωπαίου Επιτρόπου, το «παζάρι» Χαφτάρ και το αμείωτο «τσουνάμι» μεταναστών
«Γαλάζια» στελέχη, επεσήμαιναν γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Μετανάστευσης δεδομένου ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε επιλέξει να επισκεφτεί πρώτα στη Βεγγάζη
Ο Χαλίφα Χαφτάρ 5
Χατζηδάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δε θα γίνει ξέφραγο αμπέλι, ειδικότερα στο μέσον της τουριστικής περιόδου
«Η Λιβύη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να αγνοήσει τον παράγοντα Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος για την όποια οικονομική στήριξη της Λιβύης περνάει και από την Αθήνα»
Ο Κωστής Χατζηδάκης 14
Ο Χάφταρ χαρακτήρισε ανεπιθύμητη την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία - Διπλωματική κρίση με τη Λιβύη και συνάντηση Μητσοτάκη με Πλεύρη στο Μαξίμου
Εκτιμάται ότι αυτή η πρωτοφανής κίνηση έγινε επειδή η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία πήγε πρώτα στην Τρίπολη, όπου εδρεύει η κυβέρνηση που έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ
Χαλίφα Χάφταρ 143