Πολιτική

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Η αλλαγή εκλογικού νόμου, το μπόνους των 50 εδρών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο και μίλησε για μείωση του αριθμού των βουλευτών, καθώς και του μπόνους των 50 εδρών. Συγκεκριμένα τόνισε πως η αλλαγή πρέπει να γίνει νωρίς και έγκαιρα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε συγκεκριμένα: “Πάνω στο τραπέζι κατά την εκτίμησή μου πρέπει να μπουν πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο το μπόνους. Είναι ακόμη και ο αριθμός των βουλευτών“.

Σχετικά με το “καυτό” θέμα του ασφαλιστικού, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως όταν θα πάρει την τελική του μορφή τότε θα περιοριστούν και οι ενστάσεις που υπάρχουν, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως δεν θα υπάρξει καμία μείωση κύριων συντάξεων.

“Με το νέο ασφαλιστικό θα παίρνουν όλοι συντάξεις αλλά θα πληρώνουμε και όλοι”, δήλωσε χαρακτηριστικά και εμφανίστηκε βέβαιος πως το ασφαλιστικό θα λειτουργήσει. Επίσης, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ρύθμιση του χρέους.

Όσον  αφορά στα δημοσιεύματα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας κι έκαναν λόγο για… φρούρηση του Νομισματοκοπείου από την ΕΥΠ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε λόγο για “αστεία πράγματα”, σημειώνοντας πως δεν έχει καμία τέτοια πληροφόρηση.

Τέλος, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός δήλωσε πως πλέον, η ΝΔ από συντηρητική παράταξη κλείνει προς τα δεξιά. Για το νέο πρόεδρο της “γαλάζιας” παράταξης σημείωσε πως έχει δοκιμαστεί στα υπουργεία και η κοινωνία ξέρει το μεταρρυθμιστικό του έργο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Πόλεμος» ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ: Στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει η Παπαδοπούλου κατά του Κωνσταντόπουλου – «Ούτε βήμα πίσω»
Νέα ανάρτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ μετά την καταγγελία για εξύβριση και εκφοβισμό - Αιχμές προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον Νίκο Ανδρουλάκη
Άννα Παπαδοπούλου, ΕΛΑΣ 12
Μπακογιάννης κατά Δούκα για τη Γκράβα: «Εμφανίζεται στις κάμερες στα εύκολα και εξαφανίζεται στα δύσκολα»
Σκληρή ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης για την ασφάλεια των μαθητών, τις καθυστερήσεις στους ελέγχους και την αναστολή λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος
Χάρης Δούκας και Κώστας Μπακογιάννης
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο στόχαστρο της WSJ: Πίεζε δωρητή να της καταθέσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της – Η στήριξη Ρούμπιο και τα ερωτήματα
Η Χριστίνα Κοραή, μιλώντας στο Live News, σχολίασε το νέο δημοσίευμα – Η απουσία προσωπικής απάντησης της πρέσβειρας και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ το ΠΑΣΟΚ μετά την καταγγελία Παπαδοπούλου: «Με αποκάλεσε σκουπίδι» – Ζητά τη διαγραφή Κωνσταντόπουλου
Το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη παραδέχεται τους υψηλούς τόνους της αντιπαράθεσης και υποστηρίζει ότι ζήτησε συγγνώμη - «Αναγνωρίζω το λάθος μου», «Εργαλειοποιεί το περιστατικό»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου
Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Κάνει τη στεγαστική κρίση μπίζνα για τους μεγαλοεργολάβους» – «Θα πληρώσετε την αλαζονεία σας στις εκλογές»
Σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση - Οι τροπολογίες για μείωση ΦΠΑ στα μικρά νησιά και ενίσχυση των αλιέων
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
9
Νέα επίθεση Σαμαρά μέσω Τσιούτσια: «Ιδεολογική μετάλλαξη» στη ΝΔ – «Ο κόσμος πιέζει για πολιτικές πρωτοβουλίες»
Αιχμές κατά Μητσοτάκη για την οικονομία, την Κάσο και την «παρακμή» της χώρας - «Αντί να αποπεμφθεί ο Γεραπετρίτης, διαγράφηκε ο Σαμαράς» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κόμματος
Αντώνης Σαμαράς
16