Πολιτική

Παναγιώτης Πικραμμένος: «Θα κλείναμε τις τράπεζες» – Αποκάλυψη για τις διαπραγματεύσεις με την Άνγκελα Μέρκελ

Σε μία μεγάλη αποκάλυψη προχώρησε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, για τις διαπραγματεύσεις με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, το 2012 που ο ίδιος ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Με αφορμή τις γερμανικές εκλογές ο ίδιος μίλησε στο ΣΚΑΪ για τις σκληρές διαπραγματεύσεις που είχε με την κυρία Μέρκελ, αποκαλύπτοντας ότι αν το 2012 δεν έβγαινε καθαρό αποτέλεσμα από τις εκλογές, υπήρχε σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες!

«Είχαμε φτάσει πραγματικά στα όρια της χρεοκοπίας. Εαν οι εκλογές δεν έβγαζαν καθαρό αποτέλεσμα, θα κλείναμε τις τράπεζες. Οι αναλήψεις ήταν δυσθεόρητες και χρήματα δεν υπήρχαν. Εσωτερικά το είχαμε συζητήσει, όχι με τους ξένους. Είχαμε καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες. Το οποίο υπάρχει ακόμη στην τράπεζα της Ελλάδος. Αν παρετείνετο η αβεβαιότητα για κάποιο μεγάλο διάστημα. Τότε ζητούσαμε συνέχεια τον έκτακτο δανεισμό, που τον παίρνουμε δίνοντας περιουσιακά στοιχεία ως ενέχυρα. Μας είχαν αρνηθεί να μας δώσουν παραπάνω… Είχαμε κάνει ένα σχέδιο πώς θα οργανώσουμε τα πράγματα… Αυτά είναι πολύ δυσάρεστα πράγματα και καλύτερα να τα ξεχάσουμε διότι η χώρα έχει κάνει άλματα προόδου από τότε».  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Αχ. Καραμανλής για άρση ασυλίας: «Απολύτως αβάσιμα όσα μου προσάπτονται, κρίνομαι γιατί φέρω συγκεκριμένο επώνυμο»
Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ ζήτησε από την Ολομέλεια να υπερψηφίσει το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, δηλώνοντας ότι δεν τέλεσε «καμία απολύτως αξιόποινη πράξη» και ανακοινώνοντας πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές
Κώστας Αχ. Καραμανλής
Ενοίκια, καύσιμα, επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους και ρύθμιση οφειλών: Τα 8 μέτρα στήριξης μετά το πλεόνασμα
«Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να διαταράξουμε την οικονομική ισορροπία που με τόσο κόπο κατακτήσαμε» τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του. Επιβεβαίωση newsit.gr για τη ρύθμιση οφειλών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 215
Μέτρα στήριξης ανακοινώνει στις 12.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Ρυθμίσεις οφειλών - «ανάσα» για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένα μέτρο έκπληξη
Όλα τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των 500 εκατομμυρίων ευρώ - Αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr
Κυριάκος Μητσοτάκης 117