Πέμπτη, 23 Μαΐ
26oC Αθήνα

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντα στον ΣΥΡΙΖΑ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντα στον ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει φιάσκο κόστους 30 εκατομμυρίων ευρώ την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, απαντά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τονίζει ότι το σύνολο της ΕΛ.ΑΣ. θα προστατεύει πλήρως τα πανεπιστήμια και θα παρεμβαίνει σε κάθε περιστατικό που απαιτείται.

Η προαναγγελία του Νότη Μηταράκη ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα ενσωματωθεί στην υπόλοιπη ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έκανε λόγο για ένα «φιάσκο 30 εκατ. ευρώ» και ότι περιμένει απάντηση από την κυβέρνηση της ΝΔ αν «βγαίνει η Δημοκρατία από τα Πανεπιστήμια».

Το σύνολο της Αστυνομίας θα προστατεύει πλήρως τα Πανεπιστήμια και θα παρεμβαίνει σε κάθε περιστατικό που απαιτείται, ο ρόλος της επανεξετάζεται διαρκώς, ενώ θα διαμορφωθεί ειδικό σχέδιο σε συνεργασία με τις πανεπιστημιακές αρχές για την κάλυψη των αναγκών σε όλα τα επίπεδα, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Σε αντίθεση με αυτά που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς η Ελληνική Αστυνομία θα διαφυλάξει πλήρως την ασφάλεια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως πράττει ήδη. Καμία μορφή παραβατικότητας δεν θα γίνει ανεκτή.

Όπως τόνισε ο Υπουργός, κ. Νότης Μηταράκης, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, με δεδομένο ότι η κατάσταση στα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι βελτιωμένη, επανεξετάζεται διαρκώς ο τρόπος συμβολής της ΕΛ.ΑΣ. στην ασφάλεια των ΑΕΙ, πάντα σε συνεργασία με τις πανεπιστημιακές αρχές, διαμορφώνοντας συγκεκριμένο σχέδιο ανά ίδρυμα, που θα καλύπτει τις συνολικές ανάγκες ασφαλείας των ιδρυμάτων σε όλα τα επίπεδα.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα προστατεύουν καθημερινά την ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας, μαζί με το σύνολο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, και θα παρεμβαίνουν σε κάθε περιστατικό που απαιτείται».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις