Τετάρτη, 28 Φεβ.
15oC Αθήνα

Πάνος Καμμένος: Άριστη η συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας – Η Τουρκία θα θελήσει θερμό επεισόδιο

Πάνος Καμμένος: Άριστη η συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας – Η Τουρκία θα θελήσει θερμό επεισόδιο

Την πρώτη του συνέντευξη μετά από 1,5 χρόνο παραχώρησε ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε σημαντικά γεγονότα του παρελθόντος, όπως η σύλληψη των Ελλήνων αξιωματικών από Τούρκους στον Έβρο, υποστήριξε ότι είναι αναπόφευκτο ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία και σχολίασε την ελληνογαλλική συμφωνία. 

Ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι η Τουρκία έχει φύγει από τη Δύση. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επίθεσης από την γείτονα χώρα, είπε: «Αν δεχθούμε επίθεση θα είμαστε μόνοι μας τις πρώτες ώρες» και αποκάλυψε ότι: «Υπήρξαν στιγμές που ήμασταν πολύ κοντά σε σύγκρουση με την Τουρκία».

«Κάνουν μεγάλη μάχη με τα αλιευτικά σε περιοχή ασκήσεως των υποβρυχίων μας 60 – 70 αλιευτικά. Θα θελήσει θερμό επεισόδιο επειδή πιέζεται για να οδηγήσει την Ελλάδα στη Χάγη», είπε ακόμα ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στην Τουρκία. 

Μιλούσα διαρκώς με τον Ακάρ 

Ο πρώην υπουργός Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι: «εγώ μίλαγα με τον κ. Ακάρ εγώ είχα το κινητό του τηλέφωνο κι είχε εκείνος το δικό μου και θα σας θυμίσω πώς έγινε και η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Όταν υπήρχε κρίση ή έβαζα τον Αποστολάκη να μιλήσει με τον αρχηγό του επιτελείου ή σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό μιλούσα κι εγώ με τον Ακάρ». 

Και έδωσε ένα παράδειγμα: «Υπήρχε ένα συμβάν μετά την απελευθέρωση των στρατιωτικών μας που συλλάβαμε Τούρκους στον Έβρο και μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με τον Ακάρ τους παραδώσαμε στη γέφυρα. Δεν μπορείς να κλείσεις τα κανάλια επικοινωνίας, αλλά και παράλληλα το να κάνεις διερευνητικές την ώρα που παραβιάζουν την κυριαρχία σου δεν είναι σωστό».

Άριστη η συμφωνία με την Γαλλία

«Η συμφωνία που υπεγράφη», τόνισε ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στην συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, «είναι η αλλαγή της σημασίας της χώρας είναι μια άριστη συμφωνία γιατί πρώτα απ’ όλα η Ελλάδα δέχεται την εισήγηση του ανώτατου ναυτικού συμβουλίου που είχε επιλέξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τη μετατροπή του στόλου μας με νέες φρεγάτες και το συνδυασμό αεροναυτικών δυνάμεων, δηλαδή την επικοινωνία των πλοίων με τα αεροσκάφη και τα δορυφορικά συστήματα όπως το πρόγραμμα Ήλιος που είναι πολύ διαφορετικό σύστημα και δεν μπλοκάρεται».

Γιατί δεν προχώρησε επί ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, αυτή τη συμφωνία με την αμυντική συνεργασία την είχαμε υπογράψει από τον Ιούνιο του 2018 γι’ αυτό ήρθε εδώ το Σαρλ ντε Γκωλ. Δεν προχώρησε όμως η προμήθεια των 2 φρεγατών. «Είχαμε συμφωνήσει τα 2 δισεκατομμύρια που θα δίναμε ως μέρος των 6 δισεκατομμυρίων που  έπρεπε να επιστρέψει η ΕΕ προς την Ελλάδα από τα ομόλογα, το μερίδιο της Γαλλίας θα το κρατούσε η ίδια η Γαλλία. Η Γαλλία συμφώνησε να κρατήσει τα χρήματα, αλλά η Γερμανία στο Eurogroup έθεσε βέτο. Το Αιγαίο το έχει κλειδώσει το ΠΝ ανεξάρτητα των μέσων και το έχει αποδείξει εγώ ξέρω ότι 5,5 χρόνια που ήμουν υπουργός δεν πέρασε ποτέ ούτε ένα ψαράδικο χωρίς να παρέμβει το λιμενικό σώμα καταρχήν και στη συνέχεια το ΠΝ. Ούτε έρευνες τους αφήσαμε να κάνουνε, ούτε προκλήσεις».

Συμφωνία Πρεσπών: «Είχαν αγοραστεί οι βουλευτές μου» 

«Πώς να ρίξω την κυβέρνηση με τους βουλευτές μου που είχαν όλοι αγοραστεί; Οι βουλευτές μου περάσανε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε δε ο Πάνος Καμμένος. 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις